Разказ за престрелката между българи в Халкидики: Родители спасяваха децата си

Настанал истински хаос, разказват очевидци
Обновена: 17 авг 2024 14:09 | 17 авг 2024 13:52, Нели Христова
109
Разказ за престрелката между българи в Халкидики: Родители спасяваха децата си
Снимка: БГНЕС

Истинска драма се разиграва снощи (16 август) в бар на плажа на Халкидики, като има стрелба и бой с ножове. Трима души са ранени, единият от които тежко. Родители и деца бягат от бара, за да спасят живота си, пише гръцката ProtoThema.

Още по темата

До стрелбата и намушкването в бар в Халкидики стига след словесен сблъсък. Според информацията в инцидента са участвали български граждани. Твърди се, че група българи са ранили собственика на бара, който също е българин, и още един български гражданин.

Единият от участниците в свадата е прострелян в гърдите, а другият е с огнестрелна рана в ръката, и двамата са откарани по спешност в болница.

При пристигането на място полицаите разбират, че заподозрените за инцидента имат в себе си ножове и палки. Твърди се, че заподозрените чакали пред бара "да пристигне подкрепление". След няколко минути в бара се чули изстрели и заподозрените изскочили навън.

Полицията арестува петима български граждани

"Чуха се викове, ридания, писъци. Хората бягаха панически, всички излизаха от бара. Хвърляха се ножове, чуваха се изстрели. Децата избягаха с родителите си, настана обща паника",  разказа една жена, станала свидетел на нападението.

"Около полунощ бях предупреден за сериозна стрелба с няколко души в крайбрежен магазин в нашия район… Точно след две минути пристигнах на мястото на инцидента като първа помощ с цялото оборудване и директно се фокусирах върху жертвата, която беше улучена с куршум в гръдната кост... След като се свързах с линейката, поисках конкретни инструкции за справяне с инцидента, защото това беше първият път, когато ме викаха да се справя с рана от куршум... В същото време извиках две линейки, тъй като имаше още двама ранени. Особено един, който след многобройните удари по главата, съчетани с лютивия спрей, имаше жизнени показатели налягане 200 на 135 и 165 пулса..." описва един от доброволците в спешна помощ пред в. "Касандра".

По-нататък се казва: "Двете линейки взеха и тримата ранени за по-нататъшно прехвърляне в здравния център Касандра и болница Полигирс".

Информация за смъртен случай до момента на писане на тази публикация не съществува.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от Темида
Убийство и в София: Заклаха мъж в ж.к. "Сухата река"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Германия като кажат българи и разбират мазни роми или ромски труженички. ГЕРБ ДПС ромизираха държавата и трябва да им се потърси сметка още на този свят. За онзи свят не ми се мисли какво ги чака душите им. Бойко внук ще вика поп да освещава когато дъртият Борисов си отиде и не иска да разбере, че е мъртъв
66
0
 
50
 
! Отговори
Кръчматъ преди 1 месец
Мутри, рекет, наркодилъри..., абе все картинка от бг ежедневието ни, но, на гръцка територия!!! Надявам се, гърците да не се церемонят с нашите "юнаци" и да ги осъдят по максимум!!!
65
2
 
15
 
! Отговори
ясно преди 1 месец
най-обикновена ромска сватба.
64
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кажи им българи и неги обиждай повече!
63
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Полунощ...бар...деца ???
62
2
 
13
 
! Отговори
ами сега преди 1 месец
ако гърците кажат,че всички българи дето нахлуват в държавата им са престъпници заради един мутробизнесмен,да нарочи всички,представяте ли си,както правите вие с мигрантите,ако един е криминално проявен,слагате всички в един кюп,но това е много сложно да го мисли българин с мозък на комар,по-лесно е да се мрази и да се обобщава
61
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ромеи?
60
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
пп дб драмите и до Гърция ли стигнаха
59
18
 
11
 
! Отговори
АЛЕКСАНДЪР ВАСИЛЕОН преди 1 месец
ГРЪЦКАТА ПОЛИЦИЯ И НАШИТЕ ЦИВИЛНИ ПОЛИЦАИ ОТ ХАЛКИДИКИ, ТАКА ЩЕ ВИ СТОПИМ ЛАГЕРИТЕ НА ВСИЧИТЕ БЪЛГАРИ КОИТО МЪРСИТЕ ГЪРЦИЯ, ЧЕ ЩЕ ПЕЕТЕ ГРЪЦКИЯ ХИМН КАТО СТЪПИТЕ НА ГРЪЦКА ЗЕМЯ ПРИ КУЛАТА ......ПРОСТАШКО ДОЛНО ПЛЕМЕ .
58
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом ме цензорирате, ще кажа, че са от Столипиново
57
7
 
13
 
! Отговори
Сър Джеймс преди 1 месец
Евроатлантици сър! Забавляват се!!!
56
3
 
9
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 месец
до 55. С бягане нещата не се решават. Както казват англичаните на чужденците: Не идвайте в Англия а си отивайте в проблемните държави си решете проблема." Накратко ти казват: Go back and fix it! Но българите са свикнали на лесничкото. Там където е метено и изчистено, там отиват.
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най вероятно са ***
54
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Другите медии пишат, че нападателят е Киро Руснака. Кой е той?
53
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
избягахме от мутрите в гърция, те пък взеха там да идват...
52
4
 
13
 
! Отговори
до 50 преди 1 месец
При комунизма се биехме с ръце като мъже, а не вадехме ножове като ориенталци!
51
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Днес нали е почивен ден и почваме със лошите новини за да стоят мирни хората и по домовете, а в понеделник почват хвалебствията за народната, пардон либералната власт.
50
1
 
32
 
! Отговори
Бонд 007 преди 1 месец
Остатъците от нашата държавица са вредни и за околните,липса на закони,мафията управлява,няма прокуратура-купена е,нищо не работи както е нужно за държава в ЕС.Тотален разпад
49
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 51 Руснаците не изкарват ножове, а само калашници при бой. Нали знаеш вица дето един руснак отива в турска дискотека в Истанбул? Та вица си е напълно реален.
48
20
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гань.о разнася комплекси и мизерия, където и да отиде ... също като руснаците. Болестта е обща и се нарича - комунизъм.