Мир в Украйна през 2024 г. едва ли ще има, Путин чака изборите в САЩ

Тръмп се похвали, че може да сложи край на войната за 24 часа
29 ное 2023 07:00, Александър Попов
190
Мир в Украйна през 2024 г. едва ли ще има, Путин чака изборите в САЩ
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин няма да сключи мир в Украйна, преди да узнае резултатите от изборите в САЩ през ноември 2024 г., заяви вчера високопоставен служител на Държавния департамент на САЩ на фона на опасенията, че евентуална победа на бившия президент Доналд Тръмп може да сложи край на западната подкрепа за Киев, предаде Ройтерс.

Тръмп, който иска да бъде преизбран през 2024 г. и е водещият кандидат за президентската номинация на републиканците, остро критикува подкрепата на САЩ за Киев.

Високопоставен служител, който даде брифинг пред репортери след срещата на външните министри на НАТО в Брюксел, заяви, че алиансът потвърждава подкрепата си за Украйна, знаейки, че постигането на мирно споразумение през следващата година е малко вероятно.

"Моите очаквания са, че Путин няма да сключи мир или поне съществен мир, преди да види резултата от нашите избори", каза служителят, който говори при условие за анонимност, за да обсъди резултатите от срещата.

"Това беше контекстът, в който всички съюзници изразиха силна подкрепа за Украйна" на срещата на НАТО, добави източникът, без да споменава Тръмп по име или да казва изрично как изборният резултат ще се отрази на подкрепата за Украйна.

Президентът на САЩ, демократът Джо Байдън, предостави огромна военна помощ и други форми на подкрепа за Киев след пълномащабното нахлуване на Русия през февруари 2022 г., но допълнителното финансиране за Украйна се бави от контролираната от републиканците Камара на представителите.

По-рано този месец президентът на Украйна Володимир Зеленски покани Тръмп, който заяви, че може да сложи край на войната за 24 часа, ако бъде преизбран, в Украйна, за да се запознае лично с мащабите на конфликта./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: Русиявойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
2
 
! Отговори
мечти преди 6 месеца
И закво да сключва мир,тои ви нулира напрактика,всичките ви прехвалени оръжия се видя че за нищо не стават,кои вече ще купи *** в целофан .Санциите просто го направиха по силен а руския народ по сплотен.Тоя ще ви търси сега само да подпишете безусловната капитулация на урките
134
0
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 6 месеца
Изборите в Русия за президент са през април 2024 г. и дотогава войната в Украйна ще е свършила, както и със самата Украйна ще е свършено.
133
2
 
0
 
! Отговори
$$$ преди 6 месеца
А ве той чака, ама Тръмпо ще го размаже като ***!
132
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Кравар Евроатлантик 146 Забележи кой го казва това - "високопоставен служител на Държавния департамент на САЩ". Е, този "високопоставен служител" може да си мечтае за всякакви неща, негов проблем...
131
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен "Чакал изборите в Америка , Тръмп да стане президент , че да спре помощта за Украйна че тогава да спечели войнта !? От умрял писмо да чакаш ..." Хе хе, глупости, искат да знаят с кого ще договарят Капитулацията на Киев. От новият украински президент се иска само да подпише, няма да участва в преговорите.
130
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Чакал изборите в Америка , Тръмп да стане президент , че да спре помощта за Украйна че тогава да спечели войнта !? От умрял писмо да чакаш ...
129
1
 
5
 
! Отговори
Малък праз преди 6 месеца
След Ритуалното Самоубийство на Украйна, пред очите на всички, да очакваме ли и същото от ЕС.
128
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен154_доста си объркан май, а може би незнаещ?... все тая
127
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Благодарение на евроатлатнските си "приятели" Окраина изчезва,а Зелю е пътникФинансовата и военната помощ се оказаха безполезни и безмислени,затова вече я спират.Русия се оказа непобедима.Хитлер и Наполеон знаят това най-добре.НЕ НА ФАШИЗМА!!!
126
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Вследстие санкциите срещу Русия,Фоксваген е пред фалит.Цяла Европа е пред фалит,а България вече Е във фалит.
125
5
 
2
 
! Отговори
Трай коньо... преди 6 месеца
Много преди изборите в САЩ Пентагонът ще се намесил директно в Украинската война, а жужи има да чЕка. Нека чЕка...
124
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Доскоро храстите пречеха на контрата,сега снегът щр и пречи.
123
2
 
4
 
! Отговори
144 преди 6 месеца
Моят мозък отлично знае кой е Технибок, кой е Димитрий Ярош, и другите такива "Цветенца" формирали днешната политика на украйната. Гледал съм от преди 10-15 години още неонацистките паради в Киев, как маршируват с факли и крещят "Хайл", а десетки хиляди ги приветстват по улиците. Аз съм най- убеденият АНТИфашист на света, затова с нетърпение чакам братушките да ви пратят при вашия Бандера. Не съм им голям привърженик, но никой друг освен руснаците не се бори с фашизма и нацизма в момента.
122
0
 
0
 
! Отговори
до 144 преди 6 месеца
Ето типичен пример за сварен и промит мозък. Череп с картофена каша ....се опитва да мисли и да дава съвети.
121
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Айде... Олигопартията пак активизира ЦИПСО- то! Абе юнаци, не си ли давате сметка, че зеленски именно с вашите пари си купи сега двете нови яхти, дворец в Египед и в Израел, и още много много неща, а вие му се радвате, все едно че го гледате как ви бели варено яйце! Странен мазохизъм ви тресе вас. Ама още малко, и ще ходите в Сибир да сечете дърва (и то - В най- добрия случай, ако успеят да ви премахнат татуировките със свастиките, че с тях едва ли ще оживеете).
120
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Браво на Путин!Истински държавник!
119
8
 
8
 
! Отговори
Путин преди 6 месеца
Е Антихриста
118
2
 
5
 
! Отговори
Ленин е жив преди 6 месеца
Край на войната няма да има.Късно е за преговори на маса,прекалено много кръв се изля,а тя вода не става.
117
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Баш така ще стане с хитреците ,това че са изкупили нещо не означава че е тяхно.1 те създадоха прецедент като откраднаха руските активи в Европа =напълно естесвено е същото да стане и с техните в Усраина.2 това че си финансирал неплатежоспособен клиент не те прави автоматично собственик на всичко негово ,още повече че собственика ще е друг .Имам си пари -дал си,имал си оръжия дал пии една студена вода като си ***.След воината много ще пият студена вода
116
8
 
11
 
! Отговори
да преди 6 месеца
внука на шарл де гол каза че една трета от украинската земя е вече продадена на запада! но тоя зелен плъх лошо си е направил сметката, сметката я прави путин, защото това е руска земя от векове!