Мир в Украйна през 2024 г. едва ли ще има, Путин чака изборите в САЩ

Тръмп се похвали, че може да сложи край на войната за 24 часа
29 ное 2023 07:00, Александър Попов
190
Мир в Украйна през 2024 г. едва ли ще има, Путин чака изборите в САЩ
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин няма да сключи мир в Украйна, преди да узнае резултатите от изборите в САЩ през ноември 2024 г., заяви вчера високопоставен служител на Държавния департамент на САЩ на фона на опасенията, че евентуална победа на бившия президент Доналд Тръмп може да сложи край на западната подкрепа за Киев, предаде Ройтерс.

Тръмп, който иска да бъде преизбран през 2024 г. и е водещият кандидат за президентската номинация на републиканците, остро критикува подкрепата на САЩ за Киев.

Високопоставен служител, който даде брифинг пред репортери след срещата на външните министри на НАТО в Брюксел, заяви, че алиансът потвърждава подкрепата си за Украйна, знаейки, че постигането на мирно споразумение през следващата година е малко вероятно.

"Моите очаквания са, че Путин няма да сключи мир или поне съществен мир, преди да види резултата от нашите избори", каза служителят, който говори при условие за анонимност, за да обсъди резултатите от срещата.

"Това беше контекстът, в който всички съюзници изразиха силна подкрепа за Украйна" на срещата на НАТО, добави източникът, без да споменава Тръмп по име или да казва изрично как изборният резултат ще се отрази на подкрепата за Украйна.

Президентът на САЩ, демократът Джо Байдън, предостави огромна военна помощ и други форми на подкрепа за Киев след пълномащабното нахлуване на Русия през февруари 2022 г., но допълнителното финансиране за Украйна се бави от контролираната от републиканците Камара на представителите.

По-рано този месец президентът на Украйна Володимир Зеленски покани Тръмп, който заяви, че може да сложи край на войната за 24 часа, ако бъде преизбран, в Украйна, за да се запознае лично с мащабите на конфликта./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: Русиявойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
2
 
4
 
! Отговори
komitata преди 6 месеца
според мен чака западната коалиция да клекне че ни оръжие ни пари стигат вече за тая авантюра и почнаха да падат правителств авече
94
2
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 месеца
Бъдете реалисти и не си зарявайте главите в англосаксонската пропаганда и мокри сънища. До 2024 год. няма да съществува Украйна, такава каквато я познавахме преди укрите да се подведът по акъла на запада ,че могат да се противопоставят военно на РФ. Зеленски ще бъде свален от военен преврат и едва ли ,ще смогне да спаси кожата си.Идва нов световен ред на православието и на славяните.
93
2
 
7
 
! Отговори
да преди 6 месеца
и днес са поразявали руски ракети военни съоръжения на укрофашистите - няма да ги оставят и пушки да имат даже!
92
5
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 месеца
СЛАВА ВАМ, БРАТУШКИ! ....пак вие ще ни спасите от западния империализъм!
91
11
 
4
 
! Отговори
world peace преди 6 месеца
За да има има мир, Путин и котилото му трябва да бъдат разстреляни с MG-42, защото има добър звук.
90
1
 
10
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 6 месеца
Нито руснаци искат да се бият срещу украинци,нито украинци искат да се бият срещу руснаци ! Така че да погледнеме проблема от съвсем друг ъгъл....
89
6
 
12
 
! Отговори
тя преди 6 месеца
Укрофашистите ще се бият докато им дават пари и оръжие и има украинска плява да се бие !
88
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До 82-ОМБР 112 ок само дето на руски сайт потвърждение не намерих. Да не стане същото както и с комнандващия на Черноморския флот дето беше убит а се оказа съвсем жив?
87
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Украйна не е в състояние да се бие без американска помощ. Продължаването на конфликта ще има тежки последици за украинския народ, тъй като дори с американска помощ Украйна няма да може да спечели.В миналото нацистът Хитлер пренебрегна провалите на източния фронт и продължи да се бие, докато не беше победен. Това доведе до падането на германската столица Берлин, поражението на нацистите и смъртта на голям брой германци и представители на други нации.
86
9
 
4
 
! Отговори
82-ОМБР преди 6 месеца
Каде е сега командира на Таманската дивизия,замесник командира на 14-ти армейски корпус Владимир Василевич Завадски!? Ще ви подскажа,настъпил е мина ха-ха! 14-ят ген. отишал на концерт на Козбон!
85
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Освен това Украйна се нуждае от желание за мир. Досега това не е наблюдавано
84
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не бяха ли дядо Джо и чичо Борис, които отказаха да се склюи мир още през 2022? Дайте още някоя статия за това как Путин е като Хитлер, как след Украйна ред е на останала Европа, как ще използва ядрено и химическо оръжие и как ядат малки деца в Русия.
83
3
 
12
 
! Отговори
#111 преди 6 месеца
До Анонимен 111 На вас русофобите как ви идват такива тъпoTuu? Свише ли или получавате факсове!?
82
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Лошо господа русофили. Русия започна война която няма как да спечели без помощта на САЩ. Историята от втората световна се повтаря.
81
5
 
17
 
! Отговори
2 преди 6 месеца
"Щатски данъчни долари в действие. Твърди се, че Зеленски е купил две яхти на стойност над 75 милиона долара чрез пълномощник, съобщава The Islander. Имената на яхтите са обида за всички украинци: "Аз съм късметлия" и "Моето наследство"("Мне повезло" и "Мое наследие"). Нека не забравяме историята как съпругата на Зеленски отиде да пазарува в Ню Йорк, докато хиляди украинци измираха в окопите.
80
4
 
12
 
! Отговори
1 преди 6 месеца
Американски журналисти разкриха покупката на две яхти за общо 75 милиона долара от "Слугите на народа". Порталът DC Weekly предоставя факти за покупката на две яхти от братя Шефир, близки до Зеленски. Съдейки по документите, яхтите са акостирали в Абу Даби. "Според неотдавнашен доклад Владимир Зеленски и близките му сътрудници Борис и Сергей Шефир са закупили две луксозни яхти на обща стойност 75млн.д. Предвидените покупки бяха изпратени през октомври 2023 г. до градовете Антиб и Абу Даби. Информацията е разкрита от журналиста Шазад Назир", се казва в материала.
79
0
 
12
 
! Отговори
1 преди 6 месеца
България спря да се стеснява и обяви открита помощ за Украйна. Българският парламент ратифицира междуправителствено споразумение между София и Киев за безвъзмездно предаване на 100 изведени от въоръжение бронетранспортьори на българскотоМВР. Съобщава се, че повечето датират от 60-те и 70-те години на миналия век и не са били използвани от 40г.. Заслужава да се отбележи, че това е първият път, в който София прехвърля оръжия в Украйна директно, а не чрез посредници през Полша или Румъния.
78
4
 
12
 
! Отговори
2 преди 6 месеца
В Степово зомбитата на киевската хунта се опитаха да контраатакуват,но резултатът беше тъжен за тях. В района на коксхим се водят тежки боеве и ВС на РФ напредват постепенно. На южния фланг руската армия отблъсна зомбитата на киевският наркокартел от редица позиции в промзоната: пет сгради попаднаха под руски контрол. В посока Артемовск ВС на РФ притискат зомбитата на киевската хунта, но височините все още са в тила на зомбакнацистишена и боевете продължават. На линията Андреевка-Курдюмовка киевският наркокартел потвърждава напредването на ВС на РФ и установяването на контрол над изоставени по
77
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Путин чака ама няма да му се отвори парашута. Тръмп за изборите ще търка наровете в затвора.
76
3
 
9
 
! Отговори
1 преди 6 месеца
В посока Херсон ситуацията остава същата. Зомбитата на киевският наркокартел поддържа плацдарм в района на Кринки и се опитва да го разшири. В отговор руснаците покриват с артилерия зомбакнацистишена. В посока Запорожие зомзбираната по натовски стандарт биомаса отново се опитва неуспешно да атакуват Вербовой. Руските бойци на свой ред напреднаха към Новофедоровка, където, след като отблъснаха редица контраатаки си върнаха още няколко позиции, изоставени по-рано. В Авдеевското направление на северния фланг руската армия води активни боеве в посока Новокалиново и Очеретино.