Мир в Украйна през 2024 г. едва ли ще има, Путин чака изборите в САЩ

Тръмп се похвали, че може да сложи край на войната за 24 часа
29 ное 2023 07:00, Александър Попов
190
Мир в Украйна през 2024 г. едва ли ще има, Путин чака изборите в САЩ
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин няма да сключи мир в Украйна, преди да узнае резултатите от изборите в САЩ през ноември 2024 г., заяви вчера високопоставен служител на Държавния департамент на САЩ на фона на опасенията, че евентуална победа на бившия президент Доналд Тръмп може да сложи край на западната подкрепа за Киев, предаде Ройтерс.

Тръмп, който иска да бъде преизбран през 2024 г. и е водещият кандидат за президентската номинация на републиканците, остро критикува подкрепата на САЩ за Киев.

Високопоставен служител, който даде брифинг пред репортери след срещата на външните министри на НАТО в Брюксел, заяви, че алиансът потвърждава подкрепата си за Украйна, знаейки, че постигането на мирно споразумение през следващата година е малко вероятно.

"Моите очаквания са, че Путин няма да сключи мир или поне съществен мир, преди да види резултата от нашите избори", каза служителят, който говори при условие за анонимност, за да обсъди резултатите от срещата.

"Това беше контекстът, в който всички съюзници изразиха силна подкрепа за Украйна" на срещата на НАТО, добави източникът, без да споменава Тръмп по име или да казва изрично как изборният резултат ще се отрази на подкрепата за Украйна.

Президентът на САЩ, демократът Джо Байдън, предостави огромна военна помощ и други форми на подкрепа за Киев след пълномащабното нахлуване на Русия през февруари 2022 г., но допълнителното финансиране за Украйна се бави от контролираната от републиканците Камара на представителите.

По-рано този месец президентът на Украйна Володимир Зеленски покани Тръмп, който заяви, че може да сложи край на войната за 24 часа, ако бъде преизбран, в Украйна, за да се запознае лично с мащабите на конфликта./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: Русиявойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
През последните няколко седмици пораженчеството на Запад все повече се разгаря. И то на всички фронтове едновременно. Най-вече хленчат за предстоящото поражение на режима в Киев и заявяват, че е необходимо да започнат преговори възможно най-скоро. Вярно, това няма смисъл за Русия, все едно 1945 Русия вече е в Берлин, и да води преговори с нацистка Европа. Преговори може да има само на условията на Русия. Или другият вариант е безусловна капитулация на нацистката укросволоч от Киев.
54
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Избледнялата семейна снимка на дядо в Берлин 1945г се оказа по-силна от Гучи, Луи Вюитон, Макдоналдс, БМВ, Мерцедес, дори от Intel и от Боинг.
53
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Билд: Огромни проблеми и недоволство в украинската армия.Мнозина в редиците на армията се ядосват на политическото и военно ръководство на Украйна, твърди Билд. Генералният щаб никога не е трябвало да предава заповедите за контраофанзива, дадени на Зеленски от чужбина, каза украински офицер пред вестника.
52
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Диктаторът-джудже Путин отдавна е при Жириновски и не може да иска абсолютно нищо... Това, че не се обявява е свързано с досегашните лъжи, че е жив и здрав, а и не се знае как и ще реагират военните в Украйна ... Ако някой има такова желание то това е Николай Патрушев, защото той е шеф на Кремъл в момента. Двойникът се изявява само на определени места за да не се издъни тотално, че е самозванец и умствено импотентен... Русия ще има друг президент на 100%... който ще спре войната...
51
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ха-ха-ха, какъв Путин, какви 5 лева след като джyджето просто и дърто отдавна е при Жириновски и Хитлер...? Дмитрий Патрушев ще е новия президент на Русия който ще спре войната и ще реанимира РФ...
50
2
 
9
 
! Отговори
Русофоб преди 6 месеца
До Ангел. Ти се оказа най-големият "разбирач" на света. Не знам дали някой друг е наясно, че напролет ще има пълна капитУлация на Украйна. Научи граматиката и после изтрий мокрите си путински сънища.
49
6
 
10
 
! Отговори
Демократ преди 6 месеца
А бе, не може един човек, пък бил той и президентът на САЩ в лицето на недоразумението Тръмп, да реши такъв въпрос. Така става само в диктатурите.
48
17
 
10
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 6 месеца
Изборите в САЩ са ясни. Фашистката "Демократична" партия ще загуби катастрофално. Целта на Путин обаче е друга. Да им нанесе още една загуба преди да им е свършил мандата, така че войната ще приключи дотогава. Най вероятно на пролет ще имаме безусловна капитолация на Украйна .
47
8
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
Мирът ще бъде сключен на Руско-Румънската граница в Одеса.
46
11
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 6 месеца
Запада сдухва, даже и САЩ, поради "зелени сделки", цоциални инициативи и прочие rлynocтии, инфлация, Украйна губи въпреки потоците пари. Войната ще свърши с орязана, неутрална Украйна, може би и под руски контрол.
45
8
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 6 месеца
Глпсти, да. Путин умря миналата година още. Тая година умряха и двама от неговите двайници. Остана още двама. Да.
44
10
 
16
 
! Отговори
Ужас преди 6 месеца
Украинска тв."1+1"загубите на Украйна са над 1 200 000.убити и безследно изчезнали.
43
14
 
11
 
! Отговори
ясно преди 6 месеца
Чакал изборите в щатите -да чака то и мавзолеят на Ленин го чака.
42
0
 
7
 
! Отговори
Да преди 6 месеца
Глупости
41
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Лош Тръмп, лош. Ще спре войната.
40
21
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 6 месеца
Джудженцето уж е непобедимо с крепостните си селяци, ама не може да победи Украйна и затова ще чака Големият Батко САЩ да му уредят работата :)))
39
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ясно е, че джyджето е умряло, но да видим кой ще бъде следващия президент на РФ.
38
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До до Тъпака 48 "Явно за теб Афганистан и Русия са едно от също...? САЩ се отказаха от Афганистан защото нямаха никаква полза да се занимават с тези средновековни диваци..." Скоро ще се откажат и от Бандеровските кръвожадни диваци, а ти ще останеш без работа като тр.ол :) :) :)
37
8
 
9
 
! Отговори
до Тъпака 48 преди 6 месеца
Явно за теб Афганистан и Русия са едно от също...? САЩ се отказаха от Афганистан защото нямаха никаква полза да се занимават с тези средновековни диваци...
36
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен "Това е "печалбата" на руските империалисти в Кремъл и мъртвия диктатор .." И около 10 милиона нови руснаци, които ще работят за просперитета на Русия :)