Мир в Украйна през 2024 г. едва ли ще има, Путин чака изборите в САЩ

Тръмп се похвали, че може да сложи край на войната за 24 часа
29 ное 2023 07:00, Александър Попов
190
Мир в Украйна през 2024 г. едва ли ще има, Путин чака изборите в САЩ
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин няма да сключи мир в Украйна, преди да узнае резултатите от изборите в САЩ през ноември 2024 г., заяви вчера високопоставен служител на Държавния департамент на САЩ на фона на опасенията, че евентуална победа на бившия президент Доналд Тръмп може да сложи край на западната подкрепа за Киев, предаде Ройтерс.

Тръмп, който иска да бъде преизбран през 2024 г. и е водещият кандидат за президентската номинация на републиканците, остро критикува подкрепата на САЩ за Киев.

Високопоставен служител, който даде брифинг пред репортери след срещата на външните министри на НАТО в Брюксел, заяви, че алиансът потвърждава подкрепата си за Украйна, знаейки, че постигането на мирно споразумение през следващата година е малко вероятно.

"Моите очаквания са, че Путин няма да сключи мир или поне съществен мир, преди да види резултата от нашите избори", каза служителят, който говори при условие за анонимност, за да обсъди резултатите от срещата.

"Това беше контекстът, в който всички съюзници изразиха силна подкрепа за Украйна" на срещата на НАТО, добави източникът, без да споменава Тръмп по име или да казва изрично как изборният резултат ще се отрази на подкрепата за Украйна.

Президентът на САЩ, демократът Джо Байдън, предостави огромна военна помощ и други форми на подкрепа за Киев след пълномащабното нахлуване на Русия през февруари 2022 г., но допълнителното финансиране за Украйна се бави от контролираната от републиканците Камара на представителите.

По-рано този месец президентът на Украйна Володимир Зеленски покани Тръмп, който заяви, че може да сложи край на войната за 24 часа, ако бъде преизбран, в Украйна, за да се запознае лично с мащабите на конфликта./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: Русиявойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
4
 
7
 
! Отговори
Хм преди 6 месеца
САЩ едва ли ще спрат помощта за Украйна при Тръмп, по-скоро само ще я намалят и ще прехвърлят тежеста към ЕС. Обаче Зеленски категорично няма да оцелее при Тръмп. Тръмп никога няма да забрави как Зеленски му отказа да предаде материалите по аферата Байдън! И още нещо-САЩ няма да се откажат от заграбените(купени на безценица) украински земи и ресурси! Виж за хората не им пука.
114
3
 
2
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 месеца
Тия се надяват Путин(който бил мъртъв и замразен?) да спре войната след избирането на Тръмп и то при сегашните позиции на фронта(или по-зле за Русия)! Както се казва-надежда всяка оставете!
113
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен Пропагандата такива ли ги разказва. Всеки германец с 3000 евро заплата :) :) :) Дори не се усещаш. Германците се топлят и готвят на газ, а Лично Шолц ги успокояваше, че няма страшно, цените на са паднали на нивата от 2021, но не са и скочили. Щото на немците не им дреме, нали :) Няма да мрем от студ и глад, много ясно, само ще затягаме коланите. Ама то ЕС е Райска градина, пък в Рая не е студено, нали :) :) :)
112
10
 
9
 
! Отговори
Путеландия преди 6 месеца
Русия не е СССР , а най-гадната и и фашизирана част... Северна Корея 2... Територия от зомбирани и алкохолизирани мужици където прекрасно виреят държавници с болни имперски амбиции - копие на Хитлер !
111
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хахах копейки и тази ли зима пак ше мрем от глад и студ като миналата година? Щото аз се съоразих с вашите тогавашни ценни съвети и си го преместих в другия крачол и така оцелях. Ама викате явно германците са умирали от студ и глад с по 3 иляди евро заплати хахх. Слушайте си бащицата путинака още и ше прокопсате
110
2
 
3
 
! Отговори
руски войнОмир преди 6 месеца
ЧОВЕКЪТ НЕ ЕВОЛЮИРА ! СЛИЗАНЕТО ОТ КЛОНА НЕ ПОМОГНА ! КЛАНОВЕ ШИМПАНЗЕТА СЕ ИЗБИВАТ ЗА СМОКИНОВИ ПЛОДНИ ДЪРВЕТА ! ВСИЧКИ НАУЧНИ ОТКРИТИЯ СЕ ЗАГРАБВАТ И ЗАСЕКРЕТЯВАТ ОТ ВОЕННИТЕ ПСИХОПАТИ И НИЕ ВСЕ ОЩЕ СЕ ОТОПЛЯВАМЕ С ДЪРВА И ВЪГЛИЩА КАТО НЕАНДЕРТАЛЦИ !
109
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Путин чака резултатите от изборите в САЩ, за да знае с кого ще договаря Пълната и Безусловна Капитулация на Украйна. Който и да Президент на Украйна няма да има значение, важното е да се подпише :) :) :)
108
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Германче пита баща си, Тате защо е толкова студено. Бащата отговаря, ами защото Русия нападна Украйна, а детето пак пита, ама това какво общо има с нас. Бащата отговаря, ами ние въведохме санкции против Русия. Детето пак пита - защо, а бащата отговаря - за да им стане лошо. А детето отговаря, абе Тате ние какво, да не сме руснаци, че да ни е лошо на нас :) :) :)
107
2
 
3
 
! Отговори
Швейк преди 6 месеца
Путин е машина за убиване.
106
0
 
9
 
! Отговори
ВСИЧКИ ГУБИМ преди 6 месеца
ОТ ХИЛЯДОЛЕТИЯ НОМАДИТЕ ОБИРАТ И ОПУСТОШАВАТ! СЕКАТ ДЪРВЕТА И ПРЕВРЪЩАТ ТЕРИТОРИИ В ПУСТИНЯ ! ВОЙНАТА Е ФОРМА НА НОМАДСКИ ОБИР И ОПУСТОШАВАНЕ НА ТЕРИТОРИИ ! ОСВЕН ТОВА ВОЙНАТА Е СКЪПА И ИЗТОЩАВА ДЪРЖАВИТЕ ! ВОЙНАТА Е ФОРМА НА КОЛЕКТИВЕНидиотизъм...
105
4
 
3
 
! Отговори
Глупости са това преди 6 месеца
До ПутинБешеЛудИумря: Путин участва в международни срещи с хора, които го познават от години. Говори с часове на живо пред многобройна аудитория. Много плоска е тази г'лупотевина с двойниците.
104
6
 
0
 
! Отговори
Малко за политика преди 6 месеца
До Анонимен 121: И САЩ се съобразяват с Русия. Нямат избор. Но това, че САЩ и Русия не съобразяват всеки с другия не значи че не си вредят взаимно. САЩ използват в тази игра своите сателити от ЕС. Имат прости схеми за манипулиране на западните политици. Лошото е, че ние губим от това.
103
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
САЩ печели , Русия --също !Запада запада , ние ОЩЕ ПО !Още преди войната в Украйна , ЕС бе погребан от сащ и Англия .Защо се правите че сте слепи !
102
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Няма какво да ДРСКАТЕ , защо ? Защото САЩ и Русия ВИНАГИ ЩЕ СЕДНАТ НА МАСАТА , И ЩЕ СИ ПОДЕЛЯТ ''ГУСТОТО'' . По-Страшното е за ЕС , защото загубите са нас , бежанци , пари , икономика ... От цялата работа , има и ПЕЧЕЛИВШИ , сред които НИЕ НЕ СМЕ !Ще става и по-зле , нищо че вече 34 г. , ни обещават ''СВЕТЛО'' бъдеще , което не виждаме скоро .
101
2
 
1
 
! Отговори
Не е ли ясно преди 6 месеца
До По-грамотен!!!Ph-D: Не е там въпроса дали Финландия е затворила границата си или не. Това си е неин проблем. А твоят проблем е, че си неграмотен, а се мъчиш да се правиш на интересен с неграмотността си. Нищо ново.
100
0
 
4
 
! Отговори
По-грамотен!!!Ph-D преди 6 месеца
Както и да изпишем една презряна държава агресор и народ,колкото и минусчета да изцъкате за жалки стотинки,въпроса си остава същия!Е ли е Финландия джанъм затворила гранцицата едностранно за да се предпази от варварите?
99
5
 
1
 
! Отговори
Стига глупости преди 6 месеца
До Знаещ: Открил си топлата вода. Война без жертви и разрушения няма. А това, че Русия била изгубила войната, показва, че не знаеш нищо повече от русофобската пропаганда, и то на най-елементарно ниво.
98
3
 
1
 
! Отговори
Грамотен преди 6 месеца
До Неграмотен: От това, че си писал "Рушия" вместо Русия става ясно, че не си струва да ти се отговаря. Първо се ограмоти, пък тогава питай.
97
3
 
4
 
! Отговори
Знаещ преди 6 месеца
Войната все някога ще приключи със загуби на човешка сила,територии,разрушения и вс други последствия.Русия изгуби тази война в самото и начало а руския народ е обречен на презрение и мизерия за няколко поколения напред.Днес'а пък отдавна е изгубил уважението на осведомяваща медия!Полезната информация е в коментарите които не успеят да изтрият
96
2
 
2
 
! Отговори
Неграмотен преди 6 месеца
Филандия затвори границите си с Рушия в опасения за нелегална и нежелана емиграция?!?Нито дума,нито коментари по въпроса?