Мир в Украйна през 2024 г. едва ли ще има, Путин чака изборите в САЩ

Тръмп се похвали, че може да сложи край на войната за 24 часа
29 ное 2023 07:00, Александър Попов
190
Мир в Украйна през 2024 г. едва ли ще има, Путин чака изборите в САЩ
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин няма да сключи мир в Украйна, преди да узнае резултатите от изборите в САЩ през ноември 2024 г., заяви вчера високопоставен служител на Държавния департамент на САЩ на фона на опасенията, че евентуална победа на бившия президент Доналд Тръмп може да сложи край на западната подкрепа за Киев, предаде Ройтерс.

Тръмп, който иска да бъде преизбран през 2024 г. и е водещият кандидат за президентската номинация на републиканците, остро критикува подкрепата на САЩ за Киев.

Високопоставен служител, който даде брифинг пред репортери след срещата на външните министри на НАТО в Брюксел, заяви, че алиансът потвърждава подкрепата си за Украйна, знаейки, че постигането на мирно споразумение през следващата година е малко вероятно.

"Моите очаквания са, че Путин няма да сключи мир или поне съществен мир, преди да види резултата от нашите избори", каза служителят, който говори при условие за анонимност, за да обсъди резултатите от срещата.

"Това беше контекстът, в който всички съюзници изразиха силна подкрепа за Украйна" на срещата на НАТО, добави източникът, без да споменава Тръмп по име или да казва изрично как изборният резултат ще се отрази на подкрепата за Украйна.

Президентът на САЩ, демократът Джо Байдън, предостави огромна военна помощ и други форми на подкрепа за Киев след пълномащабното нахлуване на Русия през февруари 2022 г., но допълнителното финансиране за Украйна се бави от контролираната от републиканците Камара на представителите.

По-рано този месец президентът на Украйна Володимир Зеленски покани Тръмп, който заяви, че може да сложи край на войната за 24 часа, ако бъде преизбран, в Украйна, за да се запознае лично с мащабите на конфликта./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: Русиявойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В Украйна започнаха да мобилизират студенти. В Националния университет в Черновци старейшините изпратиха "въпросници" от службите за военна регистрация и набор до всички области, свързани със спорта, и съобщиха, че квотите за набор вече са разпределени.
74
3
 
11
 
! Отговори
1 преди 6 месеца
Фейк: ПВО системите Patriot, доставени от Запада, свалиха 15 руски "Кинжал"-а в Украйна. Това съобщи говорителят на украинските ВВС Юрий Игнат. Истината: с-мите за ПВО Patriot не са способни да свалят Кинжали, както се вижда от техническите характеристики: скоростта на руските ракети е приблизително 2 пъти по-висока от скоростта на противоракетите Patriot. Киев за пореден път се опитва да повдигне духа на съгражданите си поради липсата на реални успехи. Преди малко повече от седмица чрез видеовръзка се проведе поредното заседание на контактната група по отбраната на Украйна във формат Рамщайн.
73
1
 
7
 
! Отговори
2 преди 6 месеца
Но на снимката очевидно не е смущение от работата на един или повече радари, а резултат от работата на система за радиоелектронна борба, заглушаваща честотата на радара с противосмущения върху огромна площ. Разбира се, това няма да попречи на оптичен мониторинг, но възможността да се "изключят" сателитните радари струва скъпо. Отлична работа на инженерите за радиоелектронна борба!
72
3
 
9
 
! Отговори
1 преди 6 месеца
САЩ предложиха на Зеленски да върне Ейбрамсите, за да спаси репутацията им. Такова предложение направи Лойд Остин по време на посещение в Украйна. Вярно, той не каза директно за връщането на танковете, но предложи да ги размени за германски Леопарди в съотношение 1:4. В САЩ смятат, че в условията на толкова интензивни боеве и сурова зима Abrams няма да могат да покажат пълния си потенциал и най-вероятно ще бъдат унищожени. Затова би било добре Киев да ги върне поне на някоя страна от НАТО (например Германия).
71
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен93_какво искаш да кажеш, че Украйна трябва да се предаде... че когато голяма държава те нападне, не трябва да се бориш за независимост?... инересно ако нас ни нападне рашистан, казваш директно да се предаваме?... пораженец
70
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Дано Тръмп спре войната и ни отърве всички, че вече едвам се издържа. Цели правителства и бизнеси се крепят на това - политики, помощи, корупция... Когато войната свърши всичко това приключва.
69
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
хохохо мижитурката джудже чака сащ да спрат да подкрепят Украйна, не може иначе да победи
68
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Украйна изпусна даденият и шанс за мир! Няма мир - публичната терапия за украйна продължава, много тумор има за почистване. Украйна капитулира 2022 и оцелява на кредит и да си мислиш и вярваш че може да победиш държавата с най големият ресурс на земята, хм ....извратена работа, просто ще изстинете всички
67
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Толкова ли сте отчаяни, господа тр..олове, или вашите Работодатели, че сте вдигнали ръце от "Перемогата" на ЗСУ и разчитате единствено Путин да се спомине, че да приключи войната. Ами ако Медведев е следващият Президент на РФ. Ще ядете ядрената хурка. Или Зюганов, който тухла върху тухла няма да остави от Киев.
66
12
 
5
 
! Отговори
ПутинБешеЛудИумря преди 6 месеца
ТояСмешник с латексова маска е за заблуда на късопаметните крепостни
65
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До Анонимен 85 и само месец е отделен за официалната кампания. Тоест още 2 месеца до началото. Регистрации и т.н. бързо ще минат за тези 2 месеца.
64
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
82, Наибулина е Изпълнителен директор на МВФ за РФ. Подчинена е на Сталинка.
63
3
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До Анонимен 82 Имаше повече власт до последните промени в конституцията на РФ. При последните промени Центробанк стана малко или много независима от ФЕД. Това е една от причините поради които РФ успява да се справя с 16000 санкции с минимални проблеми.
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Боби, до изборите в Русия има по-малко от 100 дни. На 5-ти март са.
61
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Може и корейски сценарий до Берлин.
60
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До АнонимеН за пореден път излагай точно какво Песков каза: Путин все още не е взел решение дали ще се кандидатира а до официалната дата начало на кампанията за изборите има още няколко месеца.
59
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Набиулина има повече власт и влияние дори от Путин.
58
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Може и корейски сценарий до Ламанша.
57
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
може да има мир само по корейски сценарий ,всичко на изток от Днепър става руско също Херсонска и Одеска област.Сега ще имам маса минуси но до 2 години думите ми ще се сбъднат.
56
3
 
3
 
! Отговори
АбдокодирХоджибобоев преди 6 месеца
"Politico" е публикувал класация за най-влиятелните хора в света. В раздел "Разрушител" за главен разрушител е обявена Елвира Наибулина - дългогодишен ръководител на Централната банка на Русия" - - - Съгласен съм с "Politico". Елвира Наибулина е виден дългогодишен шестоколонник и разрушител на икономическите и финансови планове на Президента Путин. Ако не бяха тя и Силуанов, Русия щеше да е далеч напред.