Путин: Надявам се САЩ да изпълни ангажимента си за Сирия!

Според него примирието е обща цел на Москва и Вашингтон
17 сеп 2016 16:21,
44
Путин: Надявам се САЩ да изпълни ангажимента си за Сирия!
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин заяви, че се надява САЩ да се придържат към поетите си ангажименти за Сирия и смята, че постигането на примирие в сирийския конфликт е обща цел на Москва и Вашингтон, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Вчера САЩ и Русия заявиха, че искат да удължат четиридневното примирие в Сирия, макар че споразумението изглежда все по-нестабилно, подкопавано от нарастването на насилието и неуспеха в доставянето на помощи. Освен това Русия и САЩ подкрепят различни страни в конфликта, което затруднява сътрудничеството. 

Още по темата

По време на посещение в киргизстанската столица Бишкек Путин подчерта, че и двете страни се стремят към постигане на мир в Сирия. "Няма съмнение, че всички в света разбират това, включително и нашите американски партньори, които са изправени пред сложна задача да разделят опозицията от терористите. Но бих искал да сме честни един към друг, и само в този случай ще можем да постигнем напредък в постигането на общи цели", добави руският президент.

Според него Вашингтон не желае да публикува споразумението с Русия, за да запази бойният потенциал на подкрепяните от САЩ опозиционни сили в борбата им с режима в Дамаск, предаде ТАСС.

"За мен не е удивително, че в този случай те се отклоняват от своя постулат за откритост и прозрачност. Това е свързано с трудностите, с които се сблъскват САЩ в Сирия - те не успяват да отделят така наречената здрава част от опозицията от полукриминалните и терористични елементи", заяви Путин, но предупреди, че това е много опасен път. "Изглежда, че нашите американски партньори отново попадат в същия капан", добави той.

Путин подчерта, че Русия и сирийските войски изпълняват своите задължения по решаването на конфликта в Сирия. "А САЩ изглежда не искат да публикуват само защото световната общественост ще разбере, всъщност кой какво не изпълнява", добави руският президент. Той припомни, че страните са се споразумели да се разделят умерените и терористичните групировки в Сирия и да се посочи къде се намират умерените.

"Но какво виждаме сега? Виждаме не разделяне на терористите от здравата част на опозицията, а виждаме опити на същите тези терористи да се прегрупират", добави руският президент. Той потвърди, че Русия няма да публикува споразуменията, докато американските й партньори не се съгласят.

Путин коментира и изборите в САЩ, заявявайки, че Москва ще подкрепи всеки във всяка страна, който е приятелски настроен към Русия. Кандидатът за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп се изказа с възхищение за руския президент, припомня Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
никакво доверие на краварите те са убиици по генезис мотаят се разтакават се идават време на ид да се окупира повече и каква работа имат те в цялата тазиистория освен да я ескалират
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 33,Напротив, по БВП с отчитане на ППС единствената европейска страна, която все още изпреварва Русия, е Германия! Изобщо не подценявам Русия, нито пък я надценявам като някои! Реално, обаче след снакциите руската икономика претърпя известни трудности, но и пък стана по-независима!
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вчера САЩ и Русия заявиха, че искат да удължат четиридневното примирие в Сирия, а днес при въздушен удар на американската коалиция загинаха 62 военни от сирийската армия на Асад.
31
0
 
6
 
! Отговори
До 33 преди 7 години
Знам, че не е маловажен и в това отношение Русия е назад, но е глупаво такава огромна и богата държава да бъде подценявана с лека ръка. Русия тепърва ще се съвзема и след години ще се натискаме да и бъдем съюзници
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До анонимен 31,Може би, а защо тогава е тази класация БВП с отчитане на ППС? Защо имаше километрични опашки на финландско-руската граница, когато бяха най-ниските нива на рублата спрямо долара? струва ми се, че този ППС май не е толкова маловажен, колкото се опитвате да го изкарате!
29
0
 
1
 
! Отговори
До 24 преди 7 години
Аз не си повтарям, достатъчно е да потърсиш в нета, не се бой, няма да те ухапе
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 30Докато цената на нефта и златото на световните пазари се котира в $, а бе в еври, рубли или юани, докато БВП на държавите се изчислява в $ всякакви приказки от рода как БВП на САЩ бил кух и включвал услуги с раздути цени са пропагандни клишета от 70-те години на миналия век.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До анонимен 25,Ти пък случайно да си си задавал въпроса каква е ролата на долара в съвременната руска икономика? Като гледаш тези класации за БВП, вземи погледни и тези с отчитане на ППС! Спекулативното понижение на стойността на определена валутата, освен негативни последстия, има и позитивни за съответната страна!
26
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 24Русофилите също като джуджето сте загубили връзка с реалността. И на вас навсякъде ви се привиждат "кравари",. Руската икономика не е и поне в близките 10 години няма да бъде в осмицата. Но ти до сутринта можеш да повтаряш, че е осма. Щом от това ти става по-леко.
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия е осмата икономика, по национално богатство е първа, така че ще възвръща тепърва позициите си, не се притеснявайте за Русия
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Увеличил си ги с трилион някъде. 12 е с трилион и половина.
23
0
 
4
 
! Отговори
До 24 преди 7 години
Лъжеш като кравар, не се учудвам. Русия от 10 място минава на 8мо.Бвп-2,5 трлн долар а. Ню Йорк заедно с предградията-1трлн долара
22
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Беше 8ма....някога. В момента е на път да изпадне от Г20. Продължат ли санкциите още година със сигурност изпада.
21
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 20Инфото е старо от преди санкциите и девалвацията на рублата. Днес БВП на Русия е по-малък от този на Ню Йорк.
20
3
 
6
 
! Отговори
До 20 преди 7 години
Информацията е общодостъпна- Русия е осмата по големина икономика.
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 19Не разбрах за кого говориш, Хкрементче. Защо не написа 5000000? По-страшно звучи!
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 13Казваш, колкото да заработиш надницата. Но е много глупаво. Виж, ако излезе вярно това, че РБ изпраща калашници и РПГ-та през Турция сега, не знам кой ще изпере пешкира и ще изпие водата! Става страшно и за успешните търговци и за началниците им!
17
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен.... Русия осмата икономика в света.....Имаш видения приятел. Руската пропаганда те е зомбирала и разболяла а мозъка ти е станал на вата
16
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Джуджето психопат се опитва да се прави на миротворец. След като неговите соколи избиха над 5000 жени и деца в Сирия!
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Снощи го гледах в баш бай брадъра. Като истински кагебейска агент се представяше под друго име. Нещо като Софин ли беше Софкин ли...