Мъск: Ще изстреляме отново Starship до месеци

Научихме страшно много за летателния апарат, казва той
21 апр 2023 13:11, Стела Стоянова
38
Мъск: Ще изстреляме отново Starship до месеци
Снимка БГНЕС

Следващото изстрелване на Starship ще се състои до месеци. Това обяви собственикът на компанията „Спейс екс“ Илон Мъск с публикация в Туитър.

Най-мощната ракета се взриви малко след излитане при първия ѝ тест вчера. Въпреки това инженерите обявиха полета за успешен.

Предприемачът още вчера опита да намали очакванията към тестовото излитане на ракетата. Тогава той коментира, че изстрелването на ракетата „без да бъде унищожена площадката“ ще се смята за успешен тест.

„Успехът идва от това, което научаваме, а днес научихме ужасно много за летателния апарат и системите. Знаем какво трябва да се подобри преди бъдещи полети на Starship, заявиха от SpaceX в изявление.

Първоначалните планове за мисията бяха ракетата да направи почти цяла обиколка на Земята, след което да се приземи в Тихия океан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
колко ли пари и жъ потроши Мъсковия докато научи достатъчно за изделието си ?...Но както би казал байви "Г." :-"Имал е бол пари,потрошил ги е"..
34
1
 
4
 
! Отговори
Разбиращ преди 1 година
Вчера видяхме как една 120 метра ракета играеше балет във въздуха, като от лебедово езеро. Следващата още на земята ще играе казачок . Ще се забавляваме пак безплатно.
33
2
 
1
 
! Отговори
до 33 преди 1 година
Викаш Мъск не ставал. А Тесла, Старлинг, СпеисХ, Пейпал, дори до някъде OpenAI са случайност.
32
2
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Е, може би е по-голям успех, че руснаците сами си бомбардираха Белгород и утрепаха две от собствените си рускини... А миналата година бутнаха и цял блок със неуспяло да набере височина Су-34...
31
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъск просто не става, и това е самата истина. И модела мъск е несъстоятелна, но запада компенсира с пропаганда и това е което дразни по подготвената публика.А отделно да се представя за технология, всеки опит да се умножи и мащабира съществуващ модел на нещо си е, е непознаване на значението на думата технология.Да се обяснява колкото иска мъск, 4 мин и 40 км не е проба, а провал. Естествено е да има и такива неща. Що ни го представят за успех, не зная.
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То човек да не смее да им пожелае "успешен полет"
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прочетете за програмата Грасхоъпр (скакалец) - поставила началото ракетите за многократна употреба и довела до съвременния Фалкон 9 Блок 5. Грасхопър също имаше много експлозии.
28
4
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Е, може би е по-голям успех, че руснаците сами си бомбардираха Белгород и утрепаха две от собствените си рускини...
27
1
 
6
 
! Отговори
Малко мозък преди 1 година
Едно не може да се отрече на гов.едарите - значи ракетата е гръмнала, но това е УСПЕХ! И ***.та мучат и ръкопляскат. Щеше да е смешно ако не е тотално жалко :)
26
0
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
en.m.wikipedia.org/wiki/Baikal_(rocket_booster). ------ ////------ За това става въпрос. Или ако не работи линка, потърсете " Baikal (rocket booster) "
25
1
 
1
 
! Отговори
Така вървят работите преди 1 година
Мъск като мениджър разграничава разработката от производство. Казва го и за Тесла - разработката там била лесна но производството трудно. Старшип е програма в разработка. Нормално е да има гръмнали прототипи. Ракетите фалкон са във фаза производство и те си летят без проблеми. Изключение стартовете за Старлинк, които са по средата - нещо като бета тест. Преди да внедрят нова техология в производството минава през няколко старлинк мисси. Очаквайте същото и за Старшип.
24
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гигантски успех! Крачка в бъдещето ракетата излита, взривява се и космонавтите отлитат директно при Господ!
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Площадката не била унищожена? Ми то вече има снимки от след старта, наполовина я няма.
22
4
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
"Дмитрий Рогозин е заявил, че основната причина за високата аварийност в руската космическа индустрия е пълното морално разложение на ръководствата на предприятията в отрасъла, посочва РИА Новости.При такова страшно морално разложение в ръководството на тези предприятия няма как да се удивляваме на толкова висока аварийност, уточнил Рогозин."
21
8
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Преди 22 години ходих в Москва на авиосалон, тогава имаха някаква програма за възвръщаем бустер, но трябваше да се връща като самолет. Приличаше на огромен едноок х/й с крилца. Това да кацне вертикално на площадка колкото тенис корт руснака само ще го сънува. Оттогава досека Щатите направиха напълно функционални Айфон, B 787 Dreamliner, AESA радар, F-35, Space X, Starlink, ще доизкусурят и Starship. През целото време Просия и русофилите само плюваха змии и гущери. Обаче керванът си върви.
20
3
 
3
 
! Отговори
ОФчу преди 1 година
Ами като има излишни пари за "фоерверки", що пък да не се забавлява? -)))
19
7
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Руснаците може с право да ги е яд, защото огромна част от орбиталните технолотии днес са или пряко взети или наследство и изведени и осъвършенствани от някогашните технологии на съветската космическа програма. -----////------- Глупости. Нищо такова няма. Руснаците след ракетите на фон Браун нищо концептуално ново не са измислили.
18
0
 
1
 
! Отговори
Споко бе, Граматик преди 1 година
Произнася се "илОн". Схвана ли? Стопли ли? Чактиса ли? Да повторя - ИЛОН. Сега *** да пийнеш едно, петък е.
17
0
 
0
 
! Отговори
Граматик преди 1 година
ИлЪн! ИлЪн! ИлЪн! Колко пъти?
16
2
 
6
 
! Отговори
Бах мама му. преди 1 година
Всичко е ясно . Взети са всички предварителни марки за безопастност. Определено е и територията където отломките да паднат. Част от двигателите не се включват и ракетата все пас се издига на 36 км. височина. Започва да се върти , да губи орбита , и решават да я взривят от Земята..И интересното е че имат втора ракета, която след технически корекции ще бъде изстреляна след един месец. В същото време Путин каква хубава война направи.Забравиха за Космоса. Имат по спешни грижи.