ФБР: Томас Матю Крукс стрелял осем пъти по Доналд Тръмп

В колата му имало експлозиви
24 юли 2024 19:37, Нели Христова
61
ФБР: Томас Матю Крукс стрелял осем пъти по Доналд Тръмп
Снимка: БГНЕС

Стрелецът, който атакува Доналд Тръмп, е издигнал дрон в района близо до митинга само два часа преди бившият президент да излезе на сцената на 13 юли в Бътлър, Пенсилвания, каза директорът на ФБР Кристофър Рей в сряда.

Говорейки пред съдебната комисия на Камарата на представителите, Рей разкри, че "около 16:00 часа" стрелецът, Томас Матю Крукс, е управлявал дрона около района на митинга, приблизително на 200 ярда от сцената.

Дронът е бил във въздуха приблизително 11 минути
и следователите смятат, че Крукс е гледал предаване на живо от дрона на телефона си. CNN по-рано съобщи, че дронът е открит в колата му след стрелбата.

Освен това Крукс е имал два експлозива в колата си по време на стрелбата и един в дома си, но вероятно не е имал способността да ги взриви от покрива, където е бил убит, свидетелства Рей.

"Изглежда, че поради позицията за включване/изключване на приемниците, ако той се беше опитал да взриви тези устройства от покрива, това нямаше да проработи", каза Рей.

ФБР разследва стрелбата както като опит за убийство, така и като потенциален акт на вътрешен тероризъм.

Разследващите твърдят, че Крукс е стрелял приблизително осем пъти с пушка в стил AR по бившия президент, преди да бъде убит от контраснайперист от Тайните служби на САЩ.

Служители на ФБР многократно са заявявали, че смятат, че стрелецът е действал сам и е използвал пушка, закупена законно от баща му. В сряда Рей повтори, че няма доказателства за съзаговорници.

"От известно време казвам, че живеем в среда с повишена заплаха", каза Рей. "Стрелецът може да е мъртъв, но разследването на ФБР продължава."

Разследващите са прегледали телефона и компютъра на стрелеца, прегледали са историята на търсенията му и спалнята му и са интервюирали семейството и приятелите му, но се борят да установят какво е мотивирало 20-годишния убиец да действа.

Крукс също така не е имал предишни контакти с ФБР, твърдят служители, и не е бил преди това в техните радари или бази данни.

Изслушването в съдебната комисия на Камарата продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече излязоха данни (дори в CNN), че е имало втори стрелец, който в момента би трябвало да е избягал. Не вярвайте на нищо, което идва от ФБР!
44
2
 
4
 
! Отговори
Руски Трол преди 1 месец
Тъмна Индия и никога няма да разберем истината. Тръмп живее втори живот и му вдигнаха рейтинга. Сега вече няма как да го махнат.
43
3
 
6
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
Ясно, че е заговор, а не постановка. Щото, вероятността умишлено да му целнеш ухото на бай Дончо, е 1:100 000 000 т.е. нулева. Пък и поначало Тръмпито ми се чини, че не е клепар, така че трудна работа..:)
42
0
 
7
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 1 месец
Три изстрела са от Крукс .Останалите 6 са от Сикрет сървиз срещу него.
41
1
 
10
 
! Отговори
Юлиян до айляк преди 1 месец
Това,че до трупа му са намерени осем празни гилзи не значи,че той е стрелял осем пъти.Стреляно е от три оръжия.По звука на изстрелите специалистите веднага го изчислиха.Но даже и да е стрелял само той-това да го оставиш да произведе необезпокояван ОСЕМ! изстрела говори повече от красноречиво за добре планиран заговор за убийство.
40
1
 
9
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
Поръчителите хванали аматьор, за да не ги разкрият. Ясно. Това добре. Само дето не разбрах по-смотан аматьор нямаше ли, с конкурс ли го избраха тоя? Цели осем пъти стрелял хайвана и бат' Дончо по-жив отвсякога, чак и втори мандат се наточил да кара..:))
39
1
 
10
 
! Отговори
Юлиян до 36 преди 1 месец
Опитай сам да си организираш атентат и си избери ако искаш най-добрия снайперист в света.Уточнете ако искате всичко до най-малкия детайл,включително помръдването с глава.Постави го на същото място и разстояние и застани вместо Тръмп да те уцели в ухото.Само не забравяй да го попиташ предварително дали може да ти даде гаранция,че няма да сбърка, иначе може да"хвърлиш фира".Никой на тоя свят не може да гарантира,че само ще ти одраска ухото.Ама ти пробвай.Може и да ти се размине.
38
2
 
13
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
Вечерта,преди атентата срещу Тръмп,брокерски фирми свързани с Ротшилд Груп са изложили за продан на борсата 12 милиона акции на Тръмп.12 МИЛИОНА!!!Представяте ли си какви пари щяха да спечелят,ако Тръмп не беше помръднал глава в последния момент и атентатът беше успял.Това показва,че убийството е било предварително планирано и не може да става и дума за версията за"неудачника стрелец".-Боян Чуков пред телевизионен канал"България Он Еър"
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
баси некадърника...
36
2
 
16
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
Осем пъти!!! Да го бяха почакали да "тропне" и една ръченица и тогава да го "обезвредят"!Без съмнение и дума не може да става за провал.Чиста проба заговор за убийство.В следващия ми коментар ще съобщя нещо сензационно,което засега се скрива и не му се дава гласност.
35
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръмп сам си организира "атентат", за да си вдигне рейтинга и успя на цената на двама мъртви и двама ранени. Преобърна живота на две семейства, за да може 80 годишен да стане пак президент на САЩ.
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Именно, че дори на обикновената полиция не им пука за живота на хората, а кво остава пък на снайперист от службите който трябва да пази кандидат президента и бивш вече президент. И някой после иска да ме убеди, че иначе гърмят обикновени лелички само защото държат тенджера с вода, но пък стрелец с пушка срещу Тръмп едва ли не го чакали да вземе да стреля, че едва тогава да го очистят. Да бе, да!
33
7
 
15
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
Пълна лъжа.Има втори стрелец, който е заснет на същия покрив.Скоро боя демократи ще се отправят към затвора ... Нанси Пелоси, Обама, сем. Клинтън, а Бил Гейтс и Сорос съдени за тероризъм.
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"писаха как полицай застрелял чернокожа, защото държала тенджера с вряла вода?" - Гледах видеото. Двамата полицаи и жената си говориха съвсем спокойно доста продължително. Пред къщата, влязоха в къщата, продължиха да си говорят спокойно. Водата в тенджерата завря и жената изключи котлона и свали тенджерата. Тук полицаят изведнъж побесня, започна да реве като ранен мамут "Остави го, че ще те гръмна в лицето". Жената го гледаше с отворена уста от ужас. И той я гръмна.
31
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русофилите нали досега поддържаха Тръмп? Тогава защо антифашистите в САЩ стрелят по Тръмп?
30
5
 
10
 
! Отговори
До 21 преди 1 месец
Ти що не направиш един театър айде да не е с пушка ами някой със стрелички да те цели в ухото ... ще рискуваш ли някое оченце ако не улучи ?Как се раждате такива дebили и защо изобщо родителите ви имат право да се размножават ...
29
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Атентата" беше инсценировка, за да помогнат на Тръмп.Ако беше истински атентат дали Тръмп веднага щеше да се изправи с вдигнат юмрук? И да казва нека си обуя обувките... Нали уж е атентат, защо тогава обувките са му по-важни от живота му?
28
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде де....след 1963г, никой нормален човек вече не вярва на ФБР!
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"тоя без някой да му е казал това онова няма как да е толкова точен." - вземи прочети първо за каква смешна дистанция става дума. Вярно пушката му е аматьорска, но все пак.
26
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 20 Само движението на главата на Тръмп го спаси от тоя с дьоптърите, а тоя без някой да му е казал това онова няма как да е толкова точен.