ФБР: Томас Матю Крукс стрелял осем пъти по Доналд Тръмп

В колата му имало експлозиви
24 юли 2024 19:37, Нели Христова
61
ФБР: Томас Матю Крукс стрелял осем пъти по Доналд Тръмп
Снимка: БГНЕС

Стрелецът, който атакува Доналд Тръмп, е издигнал дрон в района близо до митинга само два часа преди бившият президент да излезе на сцената на 13 юли в Бътлър, Пенсилвания, каза директорът на ФБР Кристофър Рей в сряда.

Говорейки пред съдебната комисия на Камарата на представителите, Рей разкри, че "около 16:00 часа" стрелецът, Томас Матю Крукс, е управлявал дрона около района на митинга, приблизително на 200 ярда от сцената.

Дронът е бил във въздуха приблизително 11 минути
и следователите смятат, че Крукс е гледал предаване на живо от дрона на телефона си. CNN по-рано съобщи, че дронът е открит в колата му след стрелбата.

Освен това Крукс е имал два експлозива в колата си по време на стрелбата и един в дома си, но вероятно не е имал способността да ги взриви от покрива, където е бил убит, свидетелства Рей.

"Изглежда, че поради позицията за включване/изключване на приемниците, ако той се беше опитал да взриви тези устройства от покрива, това нямаше да проработи", каза Рей.

ФБР разследва стрелбата както като опит за убийство, така и като потенциален акт на вътрешен тероризъм.

Разследващите твърдят, че Крукс е стрелял приблизително осем пъти с пушка в стил AR по бившия президент, преди да бъде убит от контраснайперист от Тайните служби на САЩ.

Служители на ФБР многократно са заявявали, че смятат, че стрелецът е действал сам и е използвал пушка, закупена законно от баща му. В сряда Рей повтори, че няма доказателства за съзаговорници.

"От известно време казвам, че живеем в среда с повишена заплаха", каза Рей. "Стрелецът може да е мъртъв, но разследването на ФБР продължава."

Разследващите са прегледали телефона и компютъра на стрелеца, прегледали са историята на търсенията му и спалнята му и са интервюирали семейството и приятелите му, но се борят да установят какво е мотивирало 20-годишния убиец да действа.

Крукс също така не е имал предишни контакти с ФБР, твърдят служители, и не е бил преди това в техните радари или бази данни.

Изслушването в съдебната комисия на Камарата продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да бе, хахахахаахха, снайперистите от службите били чакали онзи да стреля. Държали го били на мушка през цялото време. Пазили му живота сигурно, че в САЩ все едно за полицаите има някаква цена живота на терористи насочили оръжие срещу един от най-важните и известни хора в държавата. В този сайт ли писаха как полицай застрелял чернокожа, защото държала тенджера с вряла вода?
22
5
 
1
 
! Отговори
HMLF преди 1 месец
Голям некадърник!
21
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Аз не лъжа а предавам какво съм видял, а клипа дали лъже е друг въпрос вече." - Ти какво си видял и как си го разбрал, са съвсем различни неща. Реално, ако сме честни един с друг, а не да гледаме само да се надприказваме с глупости, може даже и стрелците да са повече, а не само един. Остава въпрос тогава кой печели от това да се крие броят им ако са повече. И най-логичното отново е Тръмп да печели най-много и всичко да е наистина режисирано в негова полза.
20
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това беше добре разигран театър с цел Тръмп да си вдигне рейтинга. Дори и от поведението му веднага след стрелбата прозира, че е знаел за това от по-рано.
19
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 18. Ама разбира се че някой лъже. Може би всички. Аз не лъжа а предавам какво съм видял, а клипа дали лъже е друг въпрос вече.
18
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръмп изведнъж става герой и бива възхваляван и част от делата падат. Много случайности станаха. Демократите искали да убият Тръмп и за това наели 20 годишен напълно некадърен стрелец с 5 диоптъра очила. Ще взема да повярвам ей...
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Стрелецът може да е мъртъв, но разследването на ФБР продължава." - Приказки на пазара. То и разследването на убийството на Кенеди продължава ... да е под кривата круша, а в същото това време руснаците проследиха извършителя на терористичния акт от тази сутрин, разкриха самоличността му - Евгений Серебряков - съобщиха на турските си колеги, че лети със самолет Москва-Бодрум и турците успешно го задържаха и тикнаха в зандана. Сикрет Сървис продължава ли да спи? Позор.
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ай да гръмат и Урсула вече 5 години краде :)))
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стрелял с халосни а истинският стрелец после ранява Тръмпака в ухото, за да не го убие. Гражданите са казвали на полицията, че там има стрелец. Значи снайперистите от службите е трябвало да знаят много ясно къде има стрелец за да го неутрализират. Фактът, че не са го очистили след първия изстрел, означава, че са го оставили да се наиграе според плана. Т.е. знаели са за него.
14
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 14. Има един клип на който са снимани "контраснайперистите". Веднага след изстрела го убиват. Тоест са го държали на мушка през цялото време.
13
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво го било мотивирало, ами много просто, парите са го мотивирали. Най-логичната версия е, че Тръмповистите са го накарали да свърши тази работа. Само обаче не са му обяснили, че най-вероятно ще го очистят службите малко след това. Тръмп просто имаше нужда да грейне в светлината на жертва, за да си вдигне рейтинга.
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Единият снайперист не си е покрил периметъра или нарочно или защото е някаква новобранка. Как може хора от публиката да го видят че и да сигнализират а Сикрет Сървис да не го види? И защо са го оставили да стреля 8 пъти, а не са изпратили човек да го провери какво прави там с пушка на покрива, а пък като се е прицелил защо не са го гръмнали в крака и после да го разпитат?
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Джеймс Бонд пасти да яде. Крукс го надмина и задмина по ловкост и стрелба с три оръжия във всяка ръка.
10
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За ужас на тоя и господарите му Тръмп е жив.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия ФБР кде дремаха нали според изтекли техни документи най-голямата вътрешна заплаха са белите мъже? Да не талибаните не нелегалните не неноррмалните едофили, а белите мъже.
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да назначат само жени да пазят Кемъла, нали според неолибералите комунисти няма разлика между мъжете и жените.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А можехте да го раните в крака и да го разпитате. Но класика-убиваш го и снидетели няма.
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Директорът на ФБР Кристофър Рей да обясни къде бля Сикрет Сървис? Тия армии от охранители защо получават заплати. Да отиват да копаят царевица.
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От аудио записите изглежда, като да е стрелял 5 пъти. Първите 3 изстрела не са от него
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
8 ли 9 ли синжира си иде козата е нема. Има си хора които се занимават с изследване на звуците от клиповете и по тях определят колко пъти е стреляно а директоря на ЦРУ-то и разследващите знаят само приблизително въпреки камерите. Обаче твърдо са убедени, че там е фърчал дрон. За кво е фърчал не казват.