Кандидатът за вице Тим Уолц се съгласи на дебат

Джей Ди Ванс не е отговорил дали ще присъства
Обновена: 15 авг 2024 22:32 | 15 авг 2024 22:31, Инна Ангелова
4
Кандидатът за вице Тим Уолц се съгласи на дебат
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Губернаторът на Минесота Тим Уолт, които е кандидат за вицепрезидент на демократите, заяви, че е съгласен да участва в дебат по телевизия CBS. Така на 1 октомври той ще дебатира с опонента си - кандидатът за вицепрезидентския пост на републиканците Джей Ди Ванс.

На 14 август CBS публикува в социалните мрежи своята покана към Уолц и Джей Ди Ванс, предлагайки им две дати през септември и две през октомври като опции за дебати в Ню Йорк. Уолц отговори на поканата в социалните мрежи, написвайки: “Ще се видим на 1 октомври“.

Служител на кампанията на Камала Харис потвърди, че Уолц приема участието в дебата и няма търпение да проведе дебат с Джей Ди Ванс, "ако той се появи".

От своят страна Ванс все още не се е ангажирал с дебата. Сенаторът на Охайо заяви, че макар “силно“ да подозира, че ще участва, иска да обсъди правилата и параметрите с телевизията и се обяви против дебат без публика.

"Всъщност мисля, че трябва да направим повече от един дебат. Надявам се, че ще го видим на 1 октомври, но дано да го видим или преди, или след това, защото мисля, че е важно за американския народ да ни види как обсъждаме възгледите си", каза Ванс.

Доналд Тръмп избра Ванс за свой вицепрезидент миналия месец. Харис се изкачи начело на листата на Демократическата партия малко след като Байдън прекрати кампанията си за преизбиране. Тя избра Уолз за свой кандидат за вицепрезидент.

Харис и Тръмп също се съгласиха да се срещнат за президентски дебат по ABC News на 10 септември. Това ще бъде вторият президентски дебат за годината след сблъсъка на Тръмп с Байдън по CNN в края на юни. Отчайващото представяне на Байдън на този дебат предизвика тревога сред демократите, която завърши с оттеглянето му от надпреварата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от Русия
98% oт ĸитaйcĸитe бaнĸи вече отказват плащанията от Русия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 3 седмици
Е, бива ли да си толкова елементарен А?!