Обама: САЩ са готови Харис да е президент

И Камала Харис е готова за това, каза той
21 авг 2024 07:45, Стела Стоянова
48
Обама: САЩ са готови Харис да е президент
Снимка БГНЕС

Бившият президент Барак Обама заяви пред събралите се в Чикаго демократи, че Съединените щати са „готови“ Камала Харис да стане президент.

„И Камала Харис е готова за тази работа. Това е човек, който е прекарал живота си, борейки се за хората, които имат нужда от глас“, каза Обама под бурните възгласи на Националния конгрес на Демократическата партия. Делегатите на Демократическата партия официално подкрепиха Камала Харис за кандидат за президент на САЩ на церемониално гласуване. На националния конгрес в Чикаго 4566 делегати гласуваха за нея.

Според Си Ен Ен церемониалното гласуване е започнало в щата Делауеър. Последва гласуване в Калифорния и Минесота - родните щати на Камала Харис и избрания от нея кандидат за вицепрезидент Тим Уолц. Обявяването на резултатите от публичното гласуване се състоя в спортната зала United Centre.

Харис не присъства на конгреса в Чикаго. Тя се включи в церемонията чрез видеовръзка от Милуоки, Уисконсин, където провежда третия си предизборен митинг. „За нас е чест да бъдем вашите номинирани. Нашата кампания се води от хората и заедно ще намерим нов път напред“, каза тя.

Демократическата партия официално номинира Камала Харис за свой кандидат за президентските избори на 7 август. Г-жа Харис не участва във вътрешнопартийните избори. Нейната кандидатура беше предложена от президента на САЩ Джо Байдън, след като той обяви оттеглянето си от надпреварата. Изборите в САЩ ще се проведат на 5 ноември 2024 г., пише БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от САЩ
Сълзи, объркани думи и грешки: Последната голяма реч на Байдън
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сащ не са готови за Камала Харис за президент.
9
1
 
15
 
! Отговори
Бардак Хюсейн преди 3 седмици
Лъже Като Троцки. В също време журналистът Матю Бойл: - през всичките години, в които съм го отразявал, никога не съм виждал Обама да е толкова обсебен от някого, колкото е от Тръмп. Тръмп всъщност се настани в главата му. Тази мания по Тръмп е ясно видима в речта на Обама. Той наистина се страхува до смърт от Тръмп.
8
2
 
11
 
! Отговори
Хм преди 3 седмици
След като кравария вече имаше за президент, ако не откровен г.е.й, то поне би,сек,суа,лен ч/е/рен мюсюлманин, роден неизвестно точно къде - на територията на САЩ или не съвсем - след такъв вече всеки може да стане президент на тази територия, даже и камила.
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дърт обезян акъл дава :)))
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тръмп ще спечели, то е ясно.
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Неокомунистическа Америка! А после какво????
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бурните възгласи на делегатите на Националния конгрес на Демократическата партия заглушиха глупотевините, изречени от Обонго "Камала е човек, който е прекарал живота си, борейки се за хората, които имат нужда от глас".
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тръмпи без проблеми ще спечели, щом са такива кандидатите на демократите
2
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бай Доньо не е готов. Казва, че Камала Харис е комунист-чегеварец, защото щяла да изработи закон за държавно регулиране на цените в Пиндостан. Де ще иде пазарът?
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И аз съм готов, но още не са ми предложили