Тръмп: Ако спечели другарката Камала, идва Третата световна война

Кандидат-президентът се появи на митинг, защитен с бронирани стъкла
Обновена: 22 авг 2024 08:34 | 22 авг 2024 08:20, Петър Бойчев
109
Тръмп: Ако спечели другарката Камала, идва Третата световна война
Снимка БГНЕС

Защитен от бронирани стъкла, Доналд Тръмп отправи снощи нападки срещу съперничката си Камала Харис на първия си предизборен митинг на открито след извършеното срещу него покушение миналия месец, предаде АФП, цитирана от БТА.

Кандидатът на Републиканската партия за Белия дом, който организира митинг в ключовия щат Северна Каролина, обвини вицепрезидентката от Демократическата партия, че е "най-радикално левият човек", който се е включвал в президентската надпревара, и обяви, че милиони работни места ще "изчезнат рязко", ако тя спечели.

"Вашите спестявания ще бъдат напълно унищожени", заяви 78-годишният имотен магнат пред събралото се множество.

"По целия свят нашите противници знаеха, че Америка не може да бъде приемана с лека ръка, когато аз бях ваш главнокомандващ", увери бившият президент републиканец. "Ако другарката Камала спечели през ноември, почти сигурно ще имаме Трета световна война", каза още той.

Откакто тя замени президента Джо Байдън като кандидат на демократите за изборите през ноември, кампанията им получи нов живот. За Доналд Тръмп митингът в Ашбъро беше възможност да се опита да си върне предимството, отбеляза АФП.

Това беше първото голямо предизборно събитие на Доналд Тръмп на открито, откакто в средата на юли беше леко ранен от 20-годишен стрелец на митинг в Бътлър, Пенсилвания. Един участник загуби живота си, преди стрелецът да бъде застрелян. След трагедията агенцията Сикрет Сървис, която отговаря за защитата на високопоставени политически фигури, му препоръча да спре да участва в публични прояви на открито. Оттогава кандидатът на републиканците проведе около десет митинга на закрити места.

Тази седмица милиардерът провежда кампания в няколко ключови щата, като целта му е да се опита да спре инерцията, набрана от Камала Харис, която успява да събере тълпи от над 10 000 души. Харис беше официално номинирана във вторник вечерта на Националния конгрес на Демократическата партия в Чикаго, който приключва днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от САЩ
Клинтън: Ще бъда много щастлив, когато Харис влезе в Белия дом
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
15
 
3
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 3 седмици
Как само наркомани гинподбират...дядката бе надрусан постоянно, за да държи пътя, макар и грешния, тая надрусана и се хили като ***, сякаш е комсомолскинсекретар, Зеления надусеняк го знаем всички...ТСВ е в сънищата им, но си нямат представа какво е това ТСВ. Дрогата замъглява съзнанието.
8
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На този кога ще му поникнат топки? От Русия ли го е страх?
7
14
 
12
 
! Отговори
Айляк преди 3 седмици
Право дума бат' Дончо Тръмпито, дано добитъка в обора го чуят. Чрез истерично хилещата се Камала кукловодите ще дърпат конците по ръба на ТСВ и току-виж станала грешка...
6
18
 
4
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 3 седмици
Тая надрусаната не помни каквоме яла вчера, камо ли да знае какво е ТСВ.
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тук в България, от по-новата ни история знаем, че когато дойдат десните, работните места рязко намаляват, предприятия се закриват, щото десните започват да чакат инвестиции. Сега обаче, изглежда, че има нови, "модерни" схващания за това кое е ляво и кое е дясно и какво следва от това. Даже с Тръмп като президент, бронираните стъкла пак ще останат ми се струва, като символ на цирка.
4
15
 
11
 
! Отговори
ХХХ преди 3 седмици
Деде Байдън даде начало на кампанията ТСВ .....Камала ще я довърши . Прокобен план !
3
14
 
16
 
! Отговори
Трък Фоналд Дъмп преди 3 седмици
А ако спечелиш ти, Капутлер ще превземе Лондон и Париж.
2
23
 
6
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 3 седмици
Другарката Камила едва ли е чувала за Трета Световна Война. Това е то, да си нонстоп надрусан бивш прокурор.
1
18
 
28
 
! Отговори
Ихтиманчанин преди 3 седмици
Не че Тръмп е с всичкия си, но далеч е за предпочитане пред розовите ффашшиззиоиди.