Феновете на Тейлър Суифт ще подкрепят Камала Харис

"Swifties for Kamala" са събрали повече от 140 000 долара за демократите
29 авг 2024 07:25, Нели Христова
20
Феновете на Тейлър Суифт ще подкрепят Камала Харис
Снимка: БГНЕС

Тейлър Суифт все още не се е включила в президентската надпревара в САЩ, но някои от нейните почитатели вече се застъпват за Камала Харис.

До сряда на обяд "Swifties for Kamala" бяха събрали повече от 140 000 долара в полза на кандидатката на демократите за Белия дом.

Предната вечер те проведоха встъпителен разговор за набиране на средства, към който се присъединиха около 27 000 зрители, с което поставиха началото на усилията, целящи "да превърнат нашата суифт сила в политическа сила", както се изрази политическият директор на групата по време на срещата, предаде АФП.

На виртуалната среща се появиха звезди като Карол Кинг, както и сенаторите Елизабет Уорън и Кирстен Гилибранд.

"Аз съм swiftie и с Тейлър всъщност сме приятели", каза по време на разговора Кинг, легендарната певица и автор на песни, която стои зад хитове като "I Feel The Earth Move" и "You've Got A Friend".

"От години съм политически активист. Била съм доброволец, дори като известна личност", продължи Кинг.

"Разказвам ви всичко това, защото ако някой от вас си мисли да почука на вратата или да се обади по телефона, но малко се притеснява от това, което може да каже, моля, повярвайте ми: няма какво да загубите и всичко може да спечелите."

Инициативата "Swifties For Kamala" започна като инициатива в социалните мрежи, основана от Емералд Медрано в часовете след като президентът Джо Байдън се отказа от надпреварата.

Усилията разцъфтяха в различни платформи и с акаунти, които в момента имат повече от 72 000 абонати в X и близо 50 000 в Instagram.

Самата Суифт не е лично свързана с групата.

"Ние сме коалиция от фенове на Тейлър Суифт, ангажирани със защитата на историческата демокрация на Съединените американски щати, като работим заедно, за да помогнем на прогресивните кандидати в местните и националните избори, включително на вицепрезидента Камала Харис за следващ президент на страната ни", гласи мисията на групата на нейния уебсайт.

Групата има раздел с политическа платформа на своя уебсайт, в който призовава за защита на правата на ЛГБТИКВ+ и репродуктивната свобода, както и за подкрепа на новите имигранти и сериозно отношение към изменението на климата.

Те също така посочват като приоритет "трайно прекратяване на огъня между Израел и Хамас".

Наред със събирането на дарения те насърчават бързоногите да се регистрират за гласуване и продават стоки, включително тениски с надпис "В моята избирателна ера".

Глобална мегазвезда със стотици милиони последователи в социалните мрежи и изключително лоялна - и хронично онлайн - фенска база, Суифт може да премести всяка игла с най-малките си усилия.

Десните и левите отдавна искат да причислят изпълнителката на "Blank Space" към своите - но години наред Суифт оставаше видимо извън политиката, включително през 2016 г., когато Доналд Тръмп спечели президентския пост.

Появиха се множество спекулации, че суперзвездата е скрит републиканец, до 2018 г., когато тя наруши както мълчанието си, като подкрепи опонента на крайнодесния политик Марша Блекбърн в Тенеси.

Блекбърн все пак спечели, но това постави началото на нова глава за Суифт: по-късно тя обясни, че нейни мениджъри са я убеждавали да не се занимава с политика, казвайки ѝ, че това може да навреди на кариерата ѝ - особено в кънтри музикалната индустрия, която често се свързва с консерватизма.

Суифт подкрепи Джо Байдън през 2020 г. и отправи послания в подкрепа на ЛГБТК+ чрез своите песни и музикални клипове.

Тя също така осъди отмяната от Върховния съд на федералното право на аборт и насърчи тълпи от свои фенове да се регистрират за гласуване.

Но огромната популярност на Суифт означава също, че тя е редовна мишена на политическа дезинформация и десни конспиративни теории, често подхранвани от изкуствения интелект и засилвани от такива като Доналд Тръмп.

Получаването на подкрепата на Суифт за Харис не е целта на организиращите я фенове, казват те.

"Ние не чакаме Тейлър да покаже подкрепата си за Камала Харис. Правим това без нея, като използваме платформата на Суифт като начин да привлечем хората към изборите", заяви наскоро пред Cosmopolitan Рохан Рейгън, който е сред мениджърите на групата за социални медии.

Сенаторът от Демократическата партия Ед Марки, който също се присъедини към поканата за започване на кампанията, каза: "Възхитен съм от общността, която създадохте онлайн, за да споделите не само любовта си към Тейлър Суифт, но и ангажимента си да изградите по-добър свят."

"Сега е моментът, това е мястото", продължи той. "Swifties са лидерите, които ще ни помогнат да спечелим тези избори."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от Русия
Великобритания реже Украйна за използването на ракети Storm Shadow
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
МАГА преди 2 седмици
К'ва а па таа и к'ви са тиа тикви, дет' са и фенове????? Само кухи *** слушат таа певачка.
16
0
 
3
 
! Отговори
Суифтове и суапи преди 2 седмици
Проблемът е екзистенциален - Камала Харис подкрепя безусловно Украйна и това предизвиква сериозен *ъзобрък у ***. Възможно е да разреши и удари с американско оръжие на територията на раша.
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Феновете щели да подкрепят?... Idiots, amerkan idiots!
14
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
И Суифтката и Камалата са големи с*м*р*ъ*д*л*и, като Байдън! Едната си секне сополите на сцената и се бърше с дрехата си, а другата вее и не премита, сиреч нищо не казва, като истинска индийка, каквото и е потеклото!
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нейните господари са сатанисти и за това подкрепя поредната кукла на конци!
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Като гласоподаватели суифтита са на едно ниво с нашите факултетчани. Вероятно ще си напишат на дланите кой номер да пуснат, че иначе ще се объркат пред урните. Номер 11, няма никаква логика "копейки" да са зад Тръмп, защото който ненавижда Америка ще стиска палци на Камилата, която окончателно ще затрие Щатите.
11
2
 
5
 
! Отговори
OpasnaRabota преди 2 седмици
Са тва мърканците. Как успяха да намерят еквивалентно дементирал кандидат с Байдън, при това с 20 години по млад, е необяснимо. А дементи дето ги подкрепят пък са още по странни. Суифтъри, младежи уж, ама с изпит мозък вече. Тъжно.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Те повечето фенове няма да гласуват на изборите.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
дегенерастията в действие. Нямате шанс, сатани парцалени!
8
3
 
14
 
! Отговори
няма изненадани преди 2 седмици
Еднодневката Суифт привлича същества с интелекта на винени мушици, подобно на ред други набедени за велики (като Шийран). Татуирани, синьокоси, посредствени, същества. Sheeple. Заблудени души, които будят съжаление и присмех.
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Обкръжението на Трилър Суифт носи на врата си обърнати кръстове.Когато тя говори за Бог тя всъщност има предвид сатаната и не може да изрече името на Исус.Разбира се,че ще подкрепят Кабала Харис.Тяхната секта иска да "съкрати" населенеието по поръчка на рогатия като само си търси повод.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Краставите кози през 9 планини се намират.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
култ, секта като Праисторически парк. Междудругото ко стана с комисията и разследването на Праисторически парк ? Нарушения откриха ли политиците ? Закопча ли Ивчу прокуратурата ? Май беше част от предизборната кампания.
4
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Суифтитата очевидно не са от интелигентната част на населението.
3
2
 
7
 
! Отговори
Розовички преди 2 седмици
заблудени. Като порастнат ще станат изпечени ***.
2
3
 
17
 
! Отговори
Мижав интерес преди 2 седмици
Нямам идея кой точно е Тейлър Суифт,сигурно е известен :) но щом е от сектата на демократическата неолибера3тия на Кома-Ла Психарис,това е повече от достатъчно... За феновете на управляващите все още демократически *** е ясно,че са промити мозъци като техните избраници
1
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Най-uмбeцuлените същества на света ще подкрепят най-некадърната черна камила. Напълно нормална история от СРАЩ.