Украинските сили отблъснали руска атака срещу Лисичанск

Те обаче ще трябва да се изтеглят от Северодонецк
24 юни 2022 10:28, Елка Василева
105
Украинските сили отблъснали руска атака срещу Лисичанск
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските сили отблъснаха руска атака срещу южните покрайнини на град Лисичанск, заяви днес украинският областен управител на Луганска област Сергий Гайдай, предаде Ройтерс.

Още по темата
Лисичанск е последният град в Луганска област, който е изцяло под украински контрол, отбелязва Ройтерс.

Въпреки успешното отблъскване на руската атака обаче бе загубен контрола върху ключовото село Миколаивка, което се намира в близост до важна магистрала, която води до Лисичанск, съобщи Гайдай в Телеграм.

Украинските сили ще "трябва да се изтеглят" от град Северодонецк, голяма част от който е под контрола на руските сили, заяви Гайдай днес по телевизията.

В Северодонецк се водиха едни от най-тежките сражения от началото на руското нахлуване в Украйна. В града в продължение на месец има улични боеве, като настъплението на руските сили върви бавно и мъчително.

"Украинските сили ще трябва да се изтеглят от Северодонецк. Получена е заповед за това", съобщи Гайдай в Телеграм, предаде Франс прес.

Украинският областен управител обаче не каза дали украинските сили ще бъдат изтеглени незабавно и какъв ще бъде графикът на изтеглянето.

Битката за Северодонецк е ключова за Русия, тъй като победата в нея ще даде възможност на руските сили да установят контрол и върху последните територии в Луганска област, които засега са под контрола на Украйна, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Ако Северодонецк падне, единственият град в областта, който ще остане в украински ръце, ще е Лисичанск.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
24
 
6
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
*** гнуcните руски *** !Повръща ми се от вас
8
5
 
27
 
! Отговори
Статия пропаганда преди 2 години
Така са я "отблъснали" че в момента нацистите от "Айдар" размахват някакви бяли неща (поради липса на знамена) от дупките на завод Азот ! А вие си вервайте на пропагандата че....Били получили заповед да се изтеглят от Северодонецк. Съдбата им ще бъде като на "евакуираните" от Мариупол нацисти от Азов !
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те обаче ще трябва да се изтеглят от Северодонецк"-даааа, ама пътищата им за изтегляне са отрязани от укрите неофашисти
6
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Войските на ЛНР вече са в южното предградие на Лисичанск. Укропите масово се предават в плен по цялата линия на фронта Лисичанск - Северодонецк. Заседналите в катакомбите на "Азот" нацики на "Айдар" заявиха, че са готови да се предадат.
5
6
 
22
 
! Отговори
Фейкомет преди 2 години
Таман да повярвам и неможах. Като се събудили установили, че дойче зеле не са превели парите за тази важна новина. За това ли спряха руските новинарски канали?
4
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отблъснали атака, но загубили стратегическо село...Това малко като кон за кокоша ми звучи. Вече има призиви украинските войски да се евакуират от Лисичанск, защото има опасения скоро да сме свидетели на ново позорно предаване, след това в Мариупол.
3
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 2А майка си ли търсят там руските войски??
2
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така де укрите геройски отстъпват, а руснаците страхливо настъпват.
1
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прекръстете Миколаевка на Николаевка, а най-добре на Николаево.