Зеленски критикува бавната западна помощ за ПВО

С въздушното си превъзходство Русия унищожава украинските градове
21 май 2024 08:36, Елка Василева
94
Зеленски критикува бавната западна помощ за ПВО
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски за пореден път подчерта спешната нужда на страната му от оръжия за противовъздушна отбрана, предаде ДПА.

Още по темата
Украйна най-спешно се нуждае от повече системи за противовъздушна отбрана и западни изтребители, заяви Зеленски в ежедневното си видеообръщение в понеделник вечерта.

"За съжаление свободният свят няма експедитивност по тези два въпроса", каза той и добави, че благодарение на въздушното си превъзходство Русия е в състояние да унищожи украинските градове и отбранителни позиции с планиращи бомби.

Според Зеленски руснаците активно използват разрушителна тактика на фронтовата линия край Харков и в източната част на Украйна, в Донецка област, в посока Часов Яр и Покровск.

През последните дни Зеленски вече няколко пъти поиска доставката на две допълнителни системи за противовъздушна отбрана "Пейтриът", припомня ДПА.

Той заяви, че това ще осигури по-добра защита на Харков, който многократно е бил атакуван от въздуха. Градът в Североизточна Украйна е един от най-тежко засегнатите от войната.

Споменатите от Зеленски изтребители бяха обещани на Украйна преди една година. Според официалната информация обаче F-16 все още не са пристигнали.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
14
 
! Отговори
А бе преди 1 месец
Т-72 си е бил за времето,сега шашито му се използва за новите катюши,наричани солнцепек.Суперскорострелен е,но няма удобства за сметка на мунициите,то и заради тях екипъжът му е само от трима.Вече стрелят прецизно,а не лавина от снаряди.Т-90 пък си превъжхожда почти всички западни танкове,след като може да ги пробива от 6 км,а те него от 4,въпреки,че и той е остарял,но с модификациите си като Т-90А е масовият танк в руската армия.Е,по-голям калибър и като китайските може и с управляеми ракети д
66
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Западът вкара Украйна във война с Русия. Сега Зеленски иска да вкара Запада във война с Русия хахаха. Американите и европейците се вкараха сами в дупката на лъва
65
0
 
11
 
! Отговори
Тиква преди 1 месец
Зеления наркоман,се продал за стотинки на западни ценности,гледах запис, какво обещал при клетвата, съвсем друго направи, уничтожи държавата, Всеки народ заслужава своя президент.президент продажник,народ продажен.всичко започна от юшченко и тимошенко.
64
0
 
8
 
! Отговори
Ех, преди 1 месец
Бавна или бърза, какво значение има когато нямат хора да обслужват техниката. Хванати по улиците армия не правят, а и нямат желание да воюват. Както се казва от *** куршум не става!
63
1
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Зеленски вместо да реве, да вземе да организира собствено производство на ПВО техника. Да свалиш дрон, не необходима ракета Патриот ,а 2-3 млн, а примерно една скорострелна картечница! Къде са му инженерите и те ли забегнаха на Запад?Пък ако му се струва скъпа картечницата, дронове се свалят и със ловна пушка със сачми. И ловците ли забегнаха на Запад?
62
0
 
8
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Сталин печели ВСВ с хилядите танкове Т34, в пъти по-евтини и лесни за производство отколкото Леопард. Да, танк е по-зле, но 10 Т34 се оказват по-добри от един сложен Леопард, дето като се повреди на бойното поле и край на мача. И до днес не ците не са си взели поука от ВСВ и правят същите грешки с днешните Леопарди.
61
0
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Добре де, какво против имате чиповете за перални? Те както могат да управляват перални, така могат и всяка бойна техника. Скоро руснацитесе похвалиха, че дори почват износ на техен чип, използван точно за такива дейности, упраеление на различна техника. За да управляваш танк, не е нужно да ползваш i9 на Интел. Достатъчен и чип за пералня. То затова и Запада зега чак ,агря, че Т72МБ3 всъщност е най-добрият танк за бойното поле.
60
0
 
7
 
! Отговори
А бе преди 1 месец
Като дойдат ПВО-та руснаците могат да вземат мозък от западните журналисти,които в захлас повтаряха думите на Урсула,че без чипове от перални самолетите им не могат да летят и да започнат да изстрелват бомбите са катапулти по окопите на украинците.Бомби бол в складовете,остава само катапулти да си направят,което едва ли ще е проблем и вместо огромен камък пращат бомба.Колко му е.
59
0
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Аха, ясно защо зъбите на дракона са мди на дракона. Зетчо е сметнал, че така и така планиращите бомби ще унищожат зъбите, защо да не сложат мдите, а другото да инвестират в бяло?
58
0
 
9
 
! Отговори
жорето преди 1 месец
Аман от тоя
57
0
 
6
 
! Отговори
gogo преди 1 месец
Че тоя нали им унищожи пехотата, артилерията, и заводите - кво сака още?
56
0
 
11
 
! Отговори
До до mnogo zle преди 1 месец
Резултатите постигнати от Зеленски каква полза донесоха за Украина и за украинците,можеш ли да напишеш?
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 51 - Да, старае се.... щото на такива увредени като тебе повече щети не могат да се нанесат ((
54
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Просяка няма право да критикува тези които му дават подаяния.
53
0
 
10
 
! Отговори
мак преди 1 месец
На секунда приеха милиони украинци в ес, дадоха им всичко, за каквото се сетиш. На секунда им дадоха и продължават да дават оръжия, а наглецът пак е недоволен. Скоро ще поиска всички да се изнесат от украйна, за да изчакат края на войната другаде, а там ще се бият смелчаците от ес. Но явно няма кой да му се изрепчи на неблагодарника и да каже да замълчи.
52
0
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Блекрок настояват някой да почне да плаща лихвите по заемите на Украйна. Дали САЩ или ЕС, тях не ги интересува, но е сигурно, че ще си получат парите.
51
0
 
4
 
! Отговори
Тоз преди 1 месец
Повече пари харчи от най-скъпата про-сти-7у7ка. Преместете печатницата на пари в мазата му, да спре да реве. Да има пари колкото иска. Че му хареса много айрдроп-а. То така всеки иска, комунизъм само казваш - дай пари - на ти 60 милярда. Те се обезценяват след всеки долар.
50
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имаш крава пиеш мляко г-н Зеленски!
49
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Mnogo zle Зеления нанася най-много щети на такива руссолизачи като тебе.
48
1
 
17
 
! Отговори
Mnogo zle преди 1 месец
Зеления наркошмъркач нанася повече вреди на собсрвения си народ, отколкото на Русия