Захарова: Киев ще разруши два язовира! Украйна отрече

Не може да има мотив Украйна да застраши народа си
12 юли 2024 22:23, Александър Попов
144
Захарова: Киев ще разруши два язовира! Украйна отрече
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинското външно министерство отхвърли днес твърдението на руски представител, че Украйна планира атаки срещу собствените си язовири, за да обвини за тях Русия, предаде Ройтерс.

Киев определи изявлението като нова тактика за сплашване.

"Истинската цел на подобни изявления от страна на Москва е да сплаши украинското общество и да заблуди международната общност и медиите", се казва в изявлението на външното министерство.

"Не може да има реалистична цел или мотив Украйна да унищожи собствената си инфраструктура или да застраши собствения си народ. Що се отнася до "хвърлянето на вината върху Русия", руският режим върши добра работа в това отношение с военните си престъпления", изтъкна украинското ведомство.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви по-рано, че Украйна планира да разруши два язовира в "поредната цинична провокация срещу Русия".

Захарова, която не представи никакви доказателства за твърденията си, каза, че Украйна "се готви да разруши" хидроенергийния язовир "Киев" на река Днепър край столицата и язовира "Канив" по течението на реката.

Миналата година беше разрушен язовирът "Каховка", разположен още по-надолу по течението на Днепър, при което бяха наводнени обширни райони в Южна Украйна и бяха нанесени големи щети.

По това време язовирът беше под контрола на руските сили и Украйна ги обвини, че са го взривили. Русия отхвърли обвинението и заяви, че отговорността е на Украйна./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от Русия
САЩ имат намерение да започнат нови войни?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Наздраве другарко Захарова Водката скоро ще те прати на оня свят Амин
113
0
 
1
 
! Отговори
ПУТИН-ВОР! преди 1 седмица
ДРУГАРКАТА ЗАХАРОВА ПАК ПРЕКАЛЯВА С ВОДКАТА!ЯВНО ЛЕЧЕНИЕТО НЕ ДААВА РЕЗУЛТАТ!АЛКОХОЛА И НАРКОТИЦИТЕ ЩЕ ЗАТРИЯТ ШАЙКАТА ПРЕСТЪПНИЦИ ОКОЛО ТЕРОРИСТА И НЕГО СЪЩО !
112
0
 
3
 
! Отговори
Недоклатена крава преди 3 седмици
Няма ли кой да те удари теб, да вземе да млъкнеш дърта *** такава.
111
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Водата реграда ееинствент аин да се забаи руското настъпление ,докато НАТО изпрати непълноценни Булгури
110
2
 
4
 
! Отговори
Nnn преди 3 седмици
Че те стрелят по АЕЦ... Та един язовир ли няма да думнат
109
6
 
7
 
! Отговори
бегемот преди 3 седмици
Руската пропаганда, е като извадена от роман на Булгаков. Абсолютна пародия.
108
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
От фашисти всичко се очаква!
107
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Чува се. Крадеца вика Дръжте Крадеца.Това се и канят да напраят говедата вМасква
106
4
 
10
 
! Отговори
Тази луда ли е преди 3 седмици
Представяте ли си, държава да си бомбардира собствените язовири, да се самоунищожи и отслаби срещу врага, който така или иначе е по-силен. Тази чува ли се какви ги дрънка?
105
5
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
Добре де, а какво прави руска армия на украинска територия? Сигурно за да ги предпази. Много са загрижени тия руснаци за другите народи бе, да не би да сбъркат нещо. Ако така бяха загрижени и за собствения си народ, цена нямат.
104
9
 
4
 
! Отговори
звучи логично преди 3 седмици
Xич не бих се учудил укрите да разрушат хидрокаскададата си и наводнят Киев, все пак са нацисти и като идеологични наследници на фашистите биха извършили своя вариант на наводняването на Берлинското метро.
103
5
 
6
 
! Отговори
Мухахаха преди 3 седмици
Не беее, Русия ще ги разруши, ама оше не знае. С бяла жигулка с изрязан покрив,за да се виждат ясно вътре двата варела с прикрепена към тях противопехотна мина и дъъълъг оранжев кабел водещ към руските позиции. А и да не забравяме най-важното. Задължително на взривяването ще присъства рояк украински дронове, който "случайно" ще са там в точната дата и точния час за да бъдат свидетели на "подлия акт"...... Ахахахаха, Укропитеци, сър !
102
10
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
Украйна винаги лъже. Също като Киро и Рюте. Евроатлантизъм.
101
5
 
11
 
! Отговори
Bormann преди 3 седмици
Киев няма да ги разруши а западните им господари, но Русия е винаги крачка напред за да спаси бедното Украинско население от душманите си.....
100
5
 
9
 
! Отговори
язовир преди 3 седмици
...............Но пък щом украинските военни обстрелват атомна електростанция,която уж е на територията им и ако гръмне ще пострадат всички техни сънародници,защо да не са разрушили те язовира.........................Тях ядрен взрив не ги спира,та една язовирна стена ще им се опре.
99
10
 
20
 
! Отговори
! преди 3 седмици
Путине, дай срок на жените, децата и мъжете които са на страната на Русия да напуснат Окрайната -месец два! След това подравнямай брат! Тази окраинска ..мет трябва да бъде заличена! Нормалните хора по света са с теб - направи света нормален!
98
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Преди повече от седмица излезе информация, че Русия се готви да атакува язовири в Украйна.
97
11
 
10
 
! Отговори
до 199 преди 3 седмици
Нямаше да напада Украйна иначе не е излъгала за нищо, ама за нищичко :) Хайде сега пий си хапчетата, мий си крачетата и по леглата :)))
96
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
118; мърсолл, русия не е излъгала за едно нещо за разлика от осрайнците. Кой разруши онзи язовир преди няколко месеца? Осрайнците, и обвиниха русия докато не излезнаха доказателства. И сега ще е така. Буча какво стана? Запада мълчи след като се разбра че пак Осрайнаа е извършила престъпленията
95
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ясно. Това е тактиката на Русия. Очаквайте следващите дни Русия да атакува язовири. Северноазиатската руска измеееет не може да постигне нищо на фронта и гледа да избива цивилно население.