Операцията на Киев в Курска област останала в тайна

Партньорите на Украйна не знаели за нея
12 авг 2024 18:15, Александър Попов
60
Операцията на Киев в Курска област останала в тайна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германското правителство не е било предварително осведомено за детайлите на украинското навлизане в руска територия, каза днес заместник-говорителят на германското правителство Волфганг Бухнер, цитиран от ДПА.

Киев очевидно е подготвил трансграничната офанзива в руската Курска област "в пълна тайна и без обратна връзка" от партньорите, каза Бухнер.

„Засега всичко изглежда като пространствено ограничена операция“, добави той.

Близо седмица след изненадващата атака на Украйна, Бухнер каза, че би било „неразумно“ да се правят публични изказвания за военната операция, тъй като ситуацията все още е променлива.

„Това се отнася и за използването на определени оръжейни системи“, отговори германецът на запитване за съмненията, че е възможно германски оръжия да бъдат използвани в Курска област.

Бухнер заяви, че Берлин и Киев са в постоянна комуникация.

Министерството на отбраната на Германия отделно обясни, че няма съществени възражения срещу това, Украйна да използва предоставени от Русия оръжия, за да се сражава с руските сили на територията на Русия.

Говорител на правителството каза, че според международното право отбраняващата се държава може да се защитава на територията на агресора, като добави, че досега Украйна е действала в съответствие със закона./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: войната в Украйна
Още от Русия
Путин за атаката в Курск: Трябва да изтласкаме врага от нашите територии
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
7
 
! Отговори
да да бе верваме! преди 4 седмици
зеления и казанчето не пуска без разрешение от Фашингтон!
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Че от какъв зор трябва да съобщават намеренията си украинските военни. Още римляните са казали: ако една тайна се знае от двама , то знае я и свинята!
50
5
 
6
 
! Отговори
Смех... преди 4 седмици
А, ЩО РУСНАЦИТЕ НЕ ЗНАЯТ ЗА ТОЗИ УДАР, КЪДЕ ИМ Е " КОСМИЧЕСКАТА АВИАЦИЯ", " ВЕЛИКОТО РАЗУЗНАВАНЕ" И НАБЛЮДЕНИЯТА ОТ КОСМОСА.....ИЛ ВСИЧКО Е САМО " РУСКИ НАДУВКИ" И НИСОКОПАРНИ ЛЪЖИ. .ХАХАХАААА
49
6
 
0
 
! Отговори
Договор има-Действай преди 4 седмици
Една от рускитедалеко и тежко бойни ракети, в сависимосто от посоката на вятъра, можела от раз да пренесе 88 тона багаж на 3800-4000 км. Предполага се с три такива ракети ще пренесат на вафеуидите потрошените им танкове за ремонт , както и да ги върнат обратно в Русия за да реализират поговорката "Каквото повикало-такова се обадило" Отделно хора говорят, че 45та в Берлин са подписали договор Германия да помага на Москва по време и след война срещу Русия (СССР)
48
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тайна,тайна ама няма да е тайна коги загробят няколко хиляди украинеца!
47
10
 
7
 
! Отговори
хи хи хи преди 4 седмици
Не знам кой кого е изненадал. Само знам, че украинците добре ще наторят завзетата руска територия. Жалко за пушечното месо на Зеления
46
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Руските болни - най-здравите болни в света, руските тайни служби - най-тайните в света, руските джуджета - най-големите в света, руските дeбuлu - най-умните в света
45
6
 
6
 
! Отговори
СтаниХуйшумътИдеЛети преди 4 седмици
До Анонимен 44 ". . . Дацата живинки са ги заковавали като малки Христосчета по стените и дърветата. . .СЛЕД КОЕТА ЗА ЗАПАЛВАЛИ КЪЩИТЕ И ДЪРВЕТАТА, ОСТАВЯЛИ РОДИТЕЛИТЕ ВЪРЗАНИ ДА ГЛЕДАТ КАК ДЕЦАТА ИМ СЕ МЪЧАТ. . .Минете по улиците на Закопане, Варшава и Ополе да висите и чуете за украинските зверства в Полша, както и какви съдисти в концлагерите са били наетите украински басмачи. Немците са повръщали от тяхните сцени на насилие и жестокост. Историятя помни, доказва и маказва в хуйшуми в главата
44
3
 
11
 
! Отговори
пак преди 4 седмици
лъжете! Издигнали сте лъжата в култ. Не е чудно за последователите на Гьобелс. За хората да поясним- цялата разузнавателна информация , която се дава на хохлите - идва от НАТО. От НАТО идва и всичкото планиране на отранителните и настъпателните операции. Толкова относно незнанието на онези в Брюксел.
43
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Какви нагли лъжи, операцията останала тайна ... Използват тяхната информация, техника и пари, а операцията била тайна...При това, тайна в тази корумпирана държава. Кого си мислят, че лъжат?
42
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
През ВСВ укерухите по най идиотскияначин са избили над 50 000 граждани на Полша, м/у които бебета, деца, юноши, родите ли и бабите и дядовците им. Дацата живинки са ги заковавали като малки Христосчета по стените и дърветата. Ако помагат поляците така помагат че все повече укруроди да погинат останал без крака и ръце
41
4
 
3
 
! Отговори
СнайперИдеОлеДойноле преди 4 седмици
Да бе да! на украинските майки и бащи ще им дадът по една тризъба УКРвилица на която са набучили парче от долнитегащи на загиналите заради зеленатаГад момчета. Оле. Олимпето ойде. Идат снайперетата
40
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Партньорите на Украйна не знаели за нея" - и за това се оказва, че голяма част от нахлулите говорят английки и полски
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Закон на Нютон 1 А заще не правят референдум а избиват цивилно население? Кой ще гласува на референдума?
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Пирожкин 10 Грешал е Пригожин. Сега виждаме че цялото нато е срещу русия и не смее да влезе единствено заради руските ядрени оръжия. За това ползва украинците.
37
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Цирк. Украинците не могат дори да пръднат без позволението на САЩ, Великобритания, Германия. Сега се правят на ощипани, защото Курската операция започна да се проваля. Да не говорим в Донецк или Запорожието, където настъплението на Руската армия си върви с пълна сила.
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Исторически факт 15 Прегледай си пак историческите факти.
35
5
 
4
 
! Отговори
Все по остро преди 4 седмици
взеха да ръчкат мечока с пръчка и накрая ще му ядат главата.
34
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 18 Вече не е ясно колко немски танка мачкат блатная. Май не останаха много. Със сигурност нито един от тия танкове няма да се върне в Украйна. Войници може и да успеят да се измъкнат обратно в Украйна но техника едва ли.
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Като гледам руските кадри в телеграм и се набиват на очи голямото количество украински БТР-60. Сега всичко си идва на мястото - защо България натискаше толкова агресивно да ги изпрати на Украйна и цялата логистика на страната беше впрегната в техния бърз транспорт, също и защо Украйна натискаше да ги получи. Явно дори треторазрядните пионки като България са знаели това-онова.