Украйна си иска спешно обещаната ПВО

Призова съюзниците си да ускорят доставките
29 авг 2024 23:15, Александър Попов
163
Украйна си иска спешно обещаната ПВО
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският външен министър Дмитро Кулеба призова днес своите съюзници от ЕС да ускорят доставките на обещаните системи за противовъздушна отбрана, съобщи Ройтерс.

"Предадох усещането за спешност по отношение на доставката на вече обещаната военна помощ, включително системи за противовъздушна отбрана. Оценявам готовността на колегите ми да предприемат необходимите стъпки за ускоряване на тези доставки", написа Кулеба след днешната неформална среща с външните министри от страните членки на ЕС в Брюксел Кулеба в "Екс", цитиран от Укринформ. На срещата беше обсъдено главно продължаването на военната помощ на блока за Украйна.

Кулеба отбеляза, че ЕС е важен стълб на коалицията, подкрепяща Украйна, и приветства намерението на редица страни членки на блока да откликнат на призива на Киев и да се застъпят за отмяна на ограниченията за използване на западни оръжия по всички законни военни цели в Русия в двустранните си разговори с другите държави, които са част от тази коалиция.

"Благодарен съм също така на страните членки на ЕС, които обещаха да увеличат усилията си и да предоставят допълнително оборудване и ресурси за украинската енергийна система", написа той.

Украинският външен министър подчерта, че Украйна изпълнява задълженията си по пътя към членство в ЕС, включително историческата ратификация на Римския статут на Международния наказателен съд.

"Разчитаме на подкрепата на страните членки, за да придвижим преговорите за присъединяване на Украйна към ЕС с добри темпове. През последните 2 години и половина ЕС показа решителност, като затвърди глобалната сила на Европа. Когато работим заедно, имаме силата да насочваме историята към мир, сигурност и справедливост. За тази цел се договорихме да работим за нови смели стъпки през предстоящия политически сезон", отбеляза още Кулеба./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
2
 
33
 
! Отговори
тя преди 2 седмици
Тя Украйна се си иска ,щом е обещано ,значи е тяхно !Безсрамници !
123
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Абе каква ПВО. Дадоха Ви няколко ракети и започнахте да си сваляте вашите самолети.
122
3
 
35
 
! Отговори
Хахахахахахах преди 2 седмици
Е само искат тия жертви напълнихте България с урки марш от тука бежанци
121
3
 
52
 
! Отговори
кръц преди 2 седмици
И ние си искаме предплатените самолети,ама никой не ни ги дава!
120
4
 
40
 
! Отговори
Полски фермер преди 2 седмици
За бога , пане. Не давайте ракети на тия неандарталци че жив полски фермер няма да остане. А румънските рибари разправят че още вадят морски мини край бреговете си докато ловят риба...
119
38
 
3
 
! Отговори
Ха така преди 2 седмици
Цялото русофилско прогресивно войнство апелираме към международната общност че трябва да разбере че нашите руски миролюбиви разбойници са жертва и бяха принудени да нахлуят в Украйна миролюбиво с цветя
118
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Е това до кога ще продължава Искане-Даване! Две години и половина,милиарди заминаха и цял народ живее на гърба на Европа
117
5
 
48
 
! Отговори
Крадливи укъри,сър! преди 2 седмици
Искали си спешно обещаното ПВО, щото вече му намерили пазар в Близкия Изток и купувачите араби не искали да превеждат парите на Кулебата преди да им бъде доставено. Някой спомня ли си за българските оръжия подарени на Украйна , как ги намериха в в една водеща войни арабска страна? Хахахахаха . Платените краварчета вече са забравили, но това е една от причините Запада да не дава големи количества или да забавя доставките си на оръжие към Укроландия. КОРУПЦИЯ... ОГРОМНА КОРУПЦИЯ .
116
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Гнусен, ужасно неприятен. Груб. Нищо общо с представата за дипломат. Дайте им още ПВО и не само детски болници и високи сгради ще попукат. Ами и един Ф16 няма да остане. Вече май отстреляха един. Едно е да отвличаш безащитни цивилни от улицата и домовете им, и да ги измъчваш в училищаа заради етноса им. Друго е да се изправиш срещу военни дошли да ги защитят.
115
3
 
44
 
! Отговори
хаха преди 2 седмици
Ами че тя Покрайна освен да иска друго не знае!
114
4
 
41
 
! Отговори
БартеК преди 2 седмици
Отвратителна,нагла физиономия!В началото на инвазията от хохоли по черноморските ни курорти,този хохол посети България. Не се срещна с нито един "клет бежанец"! Да ви думкат всекидневно хихолския фашизъм,*** гъзолизатели!!!
113
4
 
23
 
! Отговори
Караджата преди 2 седмици
Искат ПВО и Ф 16 за да си правят тренировки.
112
4
 
28
 
! Отговори
Eeee преди 2 седмици
Аз искам и една яхта, партньори сме все пак
111
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Вчера даде фира първия F-16 самолета който щял да обръща хода на войната и щял да спира Руските ракети. Е спрял е ракетата като се ударила в него а ще по интересно ако този F-16 е "спрял" Шахед хаха ? Кулеба какво ПВО ви гони бе цялото НАТО трябва да си даде ПВО-то да имате някакъв шанс но при масирана атака ефект никакъв. Пак ще винапукат празните фашистки кратуни.
110
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Украйна я приемат в ЕС ама тя станала руска ето ти и русия в ЕС.
109
3
 
22
 
! Отговори
Миле преди 2 седмици
F 16 -1 хахаха
108
4
 
5
 
! Отговори
JJIvanov преди 2 седмици
STOP WAR TERROR ANTI IZRAEL/GAZA trough JOE BIDEN TEAM PLUS NETANIAHU BENIAMIN PRime minister Izrael//Внимание жестокия геноцид спрямо коренното население на региона се води от масов убиец особенно жесток. Следят се всички разговори между диверсионно терористични служби на Израел с подставени на власт в "ХАмас","Хизбула",Хутите в ИЕМЕн. Експерти да ги проучат прослушват в момента видео конферентни разговори с заповеди за подпалване на танкера
107
2
 
19
 
! Отговори
Шумерска поговорка преди 2 седмици
Обещаното не е като даденотоЗначение: Можеш да обещаваш колкото си искаш и после да намираш причини да не изпълняваш обещанията си
106
3
 
8
 
! Отговори
JJIvanov Douser преди 2 седмици
STOP War terror anti RUSSIA / ROSSIA >UKraine / Anti IZrael /GAZA trough US NARKOMANS from JOE BIDEN TEAM !!!warnings about terror trough MASS MURDERERS AND KILLERS ANTI UKRAINA !!!Внимание обемен анализ дава данни за масов убиец водещ жесток БРАТОУБИСТВЕН ТЕРОР СРЕЩу РУСиЯ на територията на УКрайна и РОССИЯ> МАсовия убиец ползва Дигитални карти на територията на Украйна. НЕ РЕАГИРА НА НАВЛИЗАНе на войски в КурсК до МОсква..
105
2
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
на българските дж.ендъри все такива са им братя - украински бандити, афроамерикански убийци, франсета експлоататори....