Украйна ще се бие и без подкрепа на плана за победа на Зеленски

Зеленски: 10 000 севернокорейци се подготвят за украинския фронт
17 окт 2024 18:30, Елка Василева
238
Украйна ще се бие и без подкрепа на плана за победа на Зеленски
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че страната му ще продължи да се сражава срещу руските нашественици, дори ако западните съюзници на Киев не се съгласят да подкрепят неговия "план за победа", предаде Ройтерс.

Зеленски, който е на посещение в Брюксел, за да представи плана си пред лидерите на ЕС, каза още, че Киев ще продължи подготовката си за втора среща на върха за мир.

Още по темата
По думите му украинското разузнаване има информация, че севернокорейски офицери вече са били разположени в украинските територии, окупирани от Русия. Северна Корея се подготвя да изпрати общо 10 000 военнослужещи, които да се сражават срещу Украйна, добави той.

Имаме данни, че 10 хиляди севернокорейски войници се подготвят за украинския фронт, съобщи Зеленски на пресконференция в Брюксел, след като представи пред Европейския съвет своя план за победа във войната, предприета от Русия.

Имаме собствени разузнавателни данни, че войници от Северна Корея участват в окупацията на украинската територия от името на руския враг, присъединили са се към руската армия. Не знам техния брой, добави Зеленски. По неговите думи "това е първа стъпка към световна война".

Зеленски отново призова неговата страна да получи покана за присъединяване към НАТО. Ако получим знак, че ще влезем в НАТО, ще почувстваме, че не сме сами, каза той. Ако наистина искате Украйна да бъде част от пакта, това трябва да се докаже и с действия. Затова отправянето на покана не е пресичане на червени линии. Това е предпазна мярка и би показало, че (руският президент Владимир) Путин няма да промени света със сила, коментира украинският президент.

По неговите думи единствената страна с ядрени ракети, която се е отказала от това оръжие, е Украйна и днес е единствената от тази група държави, която е във война. Украйна избира НАТО, вместо ядреното оръжие, обобщи Зеленски, предаде кореспондентът на БТА Николай Желязков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от Русия
Тежки загуби на украински танкове Abrams, Австралия обещава още 49 като помощ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
9
 
2
 
! Отговори
Силвия преди 2 часа
Путин има много слаб тестостерон
118
9
 
1
 
! Отговори
Дедо Ванго преди 2 часа
След информацията на Билд: Украйна ще направи една *** бомба. Ще я взриви в Харков. Световната общественост ще заклейми Русия, че използва атомно оръжие. Ракетите политат. И всички ще Омрем.
117
5
 
1
 
! Отговори
Войводата преди 2 часа
1. ЗА НЕЯ. 2. Някога говорили сте с наемен убиец, който сте вързали 3. Инфото от него е по ценна от 5 дипломи. 4. Един беше много странен. От малък е трениран само за това. Не можеше да пише и да чете. Говореше на нещо между английски ама лош и японски 5. Та каза ми, че за да станеш добър убиец трябва да не съществуваш 6. Като него ... 7. Пуснах го ама от това дет ми каза едва ли дълго е съществувал след това
116
2
 
15
 
! Отговори
майтап преди 2 часа
тия нещастници не могат в киев да си покажат носа от землянките заради руските ракети.....щели да правят ядрено оръжие! да се смееш ли, да плачеш ли?
115
7
 
6
 
! Отговори
Хм преди 2 часа
До т34 - "Сталин е бил прав като им налага Гладомора 32-33г" - този 'Гладомор' не го е 'наложил' Сталин на Украйна, а на целият СССР. Единствено обаче от крепостните селяни в цялата империя, само украинците имат самосъзнание да го отразят. Когато Сталин започва масовата индустриализация на СССР той погубва милиони и милиони гражадни на СССР предизвиквайки масов глад. В Русия бройката никога може би няма да я узнаем, но е също колосална. Този народ е просто смачкан там.
114
3
 
9
 
! Отговори
било е и ще бъде преди 2 часа
Държавата ни ПОДКРЕПЯ УКРАЙНА НО НЕ И НАРОДА.
113
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Украйна може да създаде ядрени оръжия в рамките на няколко седмици и да ги използва срещу руската армия. Това пише BILD, цитирайки неназован украински служител, работещ в областта на доставките на оръжия."Имаме материала, имаме знанията. Ако поръчката бъде дадена, ще ни отнеме само няколко седмици, за да направим първата бомба", казва той.
112
10
 
1
 
! Отговори
Евалла преди 2 часа
Когато те нападнат нямаш избор
111
14
 
3
 
! Отговори
Ум и Красот преди 2 часа
България помага много на Украйна, но заради 'чувствителните' pycopoби сме казали на украинците да не разгласяват. Наскоро в едно интервю точно за това намекна Вътрешния министър на Украйна в X. За това и Нинова така галено ги лъжеше в очите, че не пращаме колосална военна помощ за Украйна. Така и Купейкин ги гали постоянно нашите горкички двугънковичета като ги лъже, че е пазител на руските и бриксовите интереси. Шaрани, ко да ги правиш, добре че сме ние умните да държим волана.
110
1
 
9
 
! Отговори
абе преди 2 часа
тая нощ украински нацисти са разбили църква и стреляли по хората!...бий, вова, без пленници! семето им да го няма на тая земя!
109
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
До ЕвроатлантикКак точно "подкрепяме" Украйна, като даваме оръжия , които наливат масло в огъня и убиват славяни, като Зеления ги лови с насилие по улиците и ги праща за пушечно месо в месомелачката да умират, като семейства остават сираци, вдовици или инвалиди или като рушат всичко в населените им места и стрелят в жилищата? Как точно "помагаш" на Украйна?
108
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
България подкрепя Украйна, колкото и някои форумни *** да пищят, че не е верно и че това не е така и ще кажат на моля другарката.
107
2
 
2
 
! Отговори
Войводата преди 2 часа
1. ЗА НЕЯ 2. ЕС не подкрепяло Русия? 3. Това ще се промени скоро 4. Работя по въпроса
106
5
 
8
 
! Отговори
т34 преди 2 часа
Сталин е бил прав като им налага Гладомора 32-33г.Ясно е че украинците са нацисти с промити и болни мозъци и с глави от закалена стомана.
105
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
До Българин Не бе пингвин не всички подкрепяме.
104
14
 
2
 
! Отговори
БРАВО! преди 3 часа
Евала на Зеленски. Каза това, което трябваше да каже отдавна, стига празни приказки. На практика той даде ултиматум на НАТО: "Или ни приемате сега в чакалнята на НАТО и ни давате адекватна помощ за отбрана или почваме разработката на ядрени оръжия." А Украйна определено има know how за това как да прави ядрени оръжия. Ще им дадем дори от нашия най-обоготен уран, ще направим Император Бомба за Кремъл :-)
103
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Болен мозък. Лошото е, че повечето управници в повечето държави са такива...
102
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Украинците и да капитулират няма къде да отидат. Руснаците при всички положения ще си ходят по родните села откъде изпъплиха, а там тоалетни няма. И с победа и без нея положениято с външния *** остава непроменено.
101
17
 
6
 
! Отговори
Българин преди 3 часа
Успех г-н Зеленски! Всички българи ви подкрепяме в борбата ви с руския неофашизъм! Дори и без НАТО ще разгромите Русия! Не се предавайте и Бог да Ви пази! Слава Украини!
100
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
А кво става с контранаступа, върнаха ли вече Крим? А с Курск какво става превзеха ли го вече? А има ли завърнали се от командировката към Курск? А с плана за победа какво става, победиха ли вече? хахахахаха.