Украйна ще се бие и без подкрепа на плана за победа на Зеленски

Зеленски: 10 000 севернокорейци се подготвят за украинския фронт
17 окт 2024 18:30, Елка Василева
238
Украйна ще се бие и без подкрепа на плана за победа на Зеленски
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че страната му ще продължи да се сражава срещу руските нашественици, дори ако западните съюзници на Киев не се съгласят да подкрепят неговия "план за победа", предаде Ройтерс.

Зеленски, който е на посещение в Брюксел, за да представи плана си пред лидерите на ЕС, каза още, че Киев ще продължи подготовката си за втора среща на върха за мир.

Още по темата
По думите му украинското разузнаване има информация, че севернокорейски офицери вече са били разположени в украинските територии, окупирани от Русия. Северна Корея се подготвя да изпрати общо 10 000 военнослужещи, които да се сражават срещу Украйна, добави той.

Имаме данни, че 10 хиляди севернокорейски войници се подготвят за украинския фронт, съобщи Зеленски на пресконференция в Брюксел, след като представи пред Европейския съвет своя план за победа във войната, предприета от Русия.

Имаме собствени разузнавателни данни, че войници от Северна Корея участват в окупацията на украинската територия от името на руския враг, присъединили са се към руската армия. Не знам техния брой, добави Зеленски. По неговите думи "това е първа стъпка към световна война".

Зеленски отново призова неговата страна да получи покана за присъединяване към НАТО. Ако получим знак, че ще влезем в НАТО, ще почувстваме, че не сме сами, каза той. Ако наистина искате Украйна да бъде част от пакта, това трябва да се докаже и с действия. Затова отправянето на покана не е пресичане на червени линии. Това е предпазна мярка и би показало, че (руският президент Владимир) Путин няма да промени света със сила, коментира украинският президент.

По неговите думи единствената страна с ядрени ракети, която се е отказала от това оръжие, е Украйна и днес е единствената от тази група държави, която е във война. Украйна избира НАТО, вместо ядреното оръжие, обобщи Зеленски, предаде кореспондентът на БТА Николай Желязков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от Русия
Тежки загуби на украински танкове Abrams, Австралия обещава още 49 като помощ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
4
 
! Отговори
Ноби преди 3 часа
на площада в центъра на киев ще висиш
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Депортирайте българските евреи, Лорер, Соломон Паси и темподобните в Украйна, да помагат на Зеленски. Бедните украйнски евреи, вие трябва да им изпратите подкрепление, за да победят славяните.
37
0
 
2
 
! Отговори
преди 3 часа
Окрайна ***!
36
9
 
2
 
! Отговори
Атлантик преди 3 часа
Северните корейци ще бъдат изпър..жени от Пентагона...
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
То друго и не ви остана! На бандеровците де. Затова е и принудителната мобилизация, за да отлагат колкото се може във времето унищожението си. Хвърлят пушечно месо с надежда руската армия да се смили на милионните им жертви. Нещо като жертвоприношение към боговете, както са правели невежите хора в древността, като са мислели, че по този начин ще смилят боговете и така вече това им се превръща в начин на живот. Идва ред да мобилизират значи и тези от 18г. нагоре. Нещастна държава потопена в кръв от ена кръвожадна безскруполна шайка бандеро-фашизоидни бандити.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Окрайна НР СЪЩЕСТВУВА!
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
До Анонимен "усещам как за кремълските.." ---- увещаш, че вазелинът е свършил хихихи
32
1
 
5
 
! Отговори
10 000 преди 3 часа
севернокорейци??? Че те при плановете и данните на зеления ще измрат до час-два... Сега по-сериозно - РФ има потенциал да води война и 100 години, щатите нямат, никой от натовците няма - виж Китай, Индия, Пакистан имат. Та дръгливите да си събират каквото им е останало от конете и да се пазят индианците да не си върнат земята.
31
8
 
1
 
! Отговори
Споко преди 3 часа
Споко, Русия е бита карта, БВПто на Русия само е 2%, а зад Украйна стои целият цивилизован свят 50 най-развити страни с БВП 90%. Вече и децата в родилния дом разбраха, че войната е икономика, и няма как икономика с 2% БВП да победи икономиките на 50 държави с 90% БВП.
30
0
 
7
 
! Отговори
бай Гоце преди 3 часа
да де, ама туй дето бръщолеви тва на снимката по-горе, че т.нар. Украйна ще се бие и без подкрепа на плана за победа на тва същото, е повече от отлично!-Та точно това се иска...Така спец-възпитателната оправция ще приключи бързичко за радост на всички...а също и бивша Укриана. А като няма вече какво още да лъже, нарко-нациститският клоун-резидент (с неасен статут и с отпаднала необходимост) почва да говори за северно-корейци, а после сигурно и за китайци...а защо не и за марсианци?
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Другаре афроатлантици, с писане по форумите не се бори рАсия и пОтун! Застанете зад думите си и отидете на фронта! Докажете, че пословичната ви липса на кохоонес е долна инсинуация!
28
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
усещам как за кремълските военнопрестъпници се готви един много тежък и съкрушителен удар
27
1
 
3
 
! Отговори
Вън преди 3 часа
НАГЛИТЕ окраинци!
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
До 23 в България се случва точно същото, продват всиско на чужди компании, БДЖ, ВИК, енергетика, бугартрансгаз- тръбата от Балкански поток.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Окрайна не съществува.
24
5
 
3
 
! Отговори
Споко преди 3 часа
Споко, СССР рухна, значи и Русия ще рухне.
23
1
 
6
 
! Отговори
Зеленият наркоман преди 3 часа
Защо не е на фронта???
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Западът и Русия, заедно!!! Ги излъгаха, за да им вземат ядреното оръжие. Е, сега да го чакат от Иран. Русия и Кимчо им помагат.
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
A защо свободните демократични медии не казават нищо за "плана на победата" на Зеленски. Защо свободните демократични медии не казват, че там Зеленски предлага да прехвърли на западни компании природните ресурси на Украйна, и земя, и минерали, и полезни изкопаеми, и дори собсвеност над държавните заводи. А в секретната част на плана се казва кой точно какво ще получи. И след когато Украйна приключи, тези западни компании ще кажат на Русия - това е наше, придобито законно и ако не ни пускате ще ви съдим.
20
1
 
6
 
! Отговори
Аноним преди 3 часа
Украйна щяла да се бие,Смехории от Хиляда и една нощ! Ще се бие докъто има балами да ги финансират,като 90 процента от тези помощи биват откраднати.Зеленски като му е толкова мила Украйната защо не си разпродаде замъците,именията и яхтите да подпомогне ,,съпротивата,, ??