Германия със сигурност ни блокира за Шенген?

Немски дипломат твърди, че Берлин ще ни каже "не"
Обновена: 5 мар 2013 11:39 | 4 мар 2013 21:55,
284
Германия със сигурност ни блокира за Шенген?
Снимка: Reuters

Германия със сигурност ще се противопостави на приемането на България и Румъния в Шенген, ако на съвета на вътрешните министри в четвъртък се стигне до гласуване на въпроса. Това каза за БНТ германски дипломатически източник в Брюксел.

Така на практика бяха потвърдени думите на германския министър на вътрешните работи Ханс-Петер Фридрих, който преди дни заяви, че Берлин може и да блокира членството ни.

Присъединяването на България и Румъния към зоната без граници е в дневния ред на Европейския съвет, но едва ли ще има напредък по темата.

Още по темата

Ирландското председателство на Европейския съвет се опитва да придвижи въпроса са разширяването на Шенген с България и Румъния, но изглежда и сега застоят ще продължи. Докато досега единствено Холандия се противопоставяше на приемането на двете страни, към нея се добави и Германия.

Холандия твърди, че има опасения доколко България се справя с борбата с корупцията и организираната престъпност.

Германският вътрешен министър Ханс-Петер Фридрих открито обяви, че страната му не иска имигранти да злоупотребяват със социалната система. В интервю за BBC той казва, че няма нищо против, когато чужденци отиват да работят в Германия, защото в това няма нищо лошо. Проблемът е, когато отиват в страната му с идеята да живеят от социални помощи.

Макар че технически присъединяването към Шенген няма общо с проблема, всяка държава от организацията има право да блокира присъединяването на нови членове, защото вземането на решение става само с единодушие. През последните седмици германските медии съобщават за наплив от български роми в няколко градове в страната.

Българските граждани, твърдят медиите, отишли там с единствената цел да се възползват от социалната система.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко да им даде малко акъл как да се справят с проблема !
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
to i sus i bez shengen *** otivat v zapadna evropa.
51
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Живковист Да бе..... една работа работеха *** - ум да ти зайде... моля ти се. Това е *** която не става за нищо!
50
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПРЕ..АХМЕ СЕ С ТОЯ ЕС, ЗАГУБИХМЕ СИ ДОСТОЙНСТВОТО КАТО ЕДНА ОТ НАЙ СТАРИТЕ ДЪРЖАВИ В ЕВРОПА, ПОДМЯТАТ НИ КАКТО ФРАНЦИЯ КОЛОНИАЛНО МАЛИ. ЧЕСТИТО
49
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Работя от много време в Англия и не ми трябва Шенген.То по принцип на БГ не и трябва Шенген.Благодаря ,че немците ни разбират.
48
3
 
3
 
! Отговори
YYYYYYYYYYY преди 11 години
Novina ot 02/03/2013 Byda za tova pak se razbolq.Palen proval v vatr6na i van6na politika
47
1
 
13
 
! Отговори
СС преди 11 години
Решението е само едно! Еднопосочен билет към Индия (тяхната родина) за всички ***! Стига са ни срамили в Европа!
46
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До всички които са против членството ни в ЕС. Ще ви кажа това, аз съм твърдо за ЕС нека стоим в него докато всичките *** и *** не избягат в Германия, Франция, Холандия и Англия и когато се очистим да кажем твърдо не на ЕС !!!
45
1
 
4
 
! Отговори
Мадурко преди 11 години
До Анонимен 49Какво означава драстично? Художника от много време е изгнил!Ограничаване на .бането и образование, нищо друго няма да реши проблема!
44
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До всички които за против членството ни в ЕС. Ще ви кажа това аз съм твърдо за ЕС нека останем в съюза докато всичките *** и *** не избягат в Германия, Франция, Холандия и Англия и тогава с две ръце твърдо трябва да кажем НЕ на ЕС !!!
43
1
 
15
 
! Отговори
Ъц преди 11 години
А, вътрешният министър на Германия защо не споменава милионите поляци, а чехите, словаците, унгарците, ами прибалтийските републики - Литва, Латвия, Естония... а милионите тъмнокожи африканци и *** азиатци от Анадола и Диарбекир, за тях забрави ли бе г-н министре?Или с интервюто си по ББС-то правиш "четки" на англичаните!?
42
3
 
17
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 11 години
Браво. Никой кадърен и способен българин или румънец не му пука за шенген. Това интересува единствено ***. Целта им е да се домъкнат тук да крадат и да вият пред социала, че чаветата са гладни. Към англия.Там е втората им държава след индия.
41
5
 
11
 
! Отговори
Живковист преди 11 години
Ще търсите бай Тошо, га всичките *** работеха и всичко беше нормално, ама нема... бегайте в невероятния висококачествен лидл и лапайте банани!!!
40
1
 
4
 
! Отговори
Гацко преди 11 години
Да, затъпяли са немците, виж колко зле живеят :-)
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А аз бях започнал да се притеснявам че немците са затъпяли до пълни ***. Все още от време на време мислят.
38
5
 
10
 
! Отговори
Посерко Спинишев преди 11 години
Другари, това е е много добра новина. Шенген с нищо не пречи на нашите *** да отидат в Германия и където си искат, но ако не влезем в Шенген при нас няма да дойдат новите цифгани (араби и африканци). Така ще изчистим България. Благодаря ти Меркел. Сега аз , водачът на пес *** Спинишев-Хизбудала, ще спя спокойно и ще отида да ударя една *** на ***.
37
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България да си прибира Ромите от Германия , че ПРОБЛЕМА вече е Европеиски а не Български
36
7
 
17
 
! Отговори
Малоумни шваби преди 11 години
Тия *** швабите сега ли се усетиха и разбраха,че има *** в България и Румъния??!!Къде бяха през 2002-2005г. като се подписваха предприсъединителните договори с България?Тогава не знаеха ли,че в България е фражкано с ***?Ко ми се праят сега на голямата работа!Вън немските крадци от България-ЛИДЛ,МЕТРО,КАУФЛАНД И БИЛА!
35
2
 
7
 
! Отговори
Гацко преди 11 години
Байчо, само че българските *** не са имигранти в България. Как ще ти хареса, ако *** от други държави напълнят България!?
34
4
 
16
 
! Отговори
66 преди 11 години
Ало Дойчланд, ами интегрирайте ги тея *** бе нали сте много ербап.Да видите на нас кво ни е.