Германия със сигурност ни блокира за Шенген?

Немски дипломат твърди, че Берлин ще ни каже "не"
Обновена: 5 мар 2013 11:39 | 4 мар 2013 21:55,
284
Германия със сигурност ни блокира за Шенген?
Снимка: Reuters

Германия със сигурност ще се противопостави на приемането на България и Румъния в Шенген, ако на съвета на вътрешните министри в четвъртък се стигне до гласуване на въпроса. Това каза за БНТ германски дипломатически източник в Брюксел.

Така на практика бяха потвърдени думите на германския министър на вътрешните работи Ханс-Петер Фридрих, който преди дни заяви, че Берлин може и да блокира членството ни.

Присъединяването на България и Румъния към зоната без граници е в дневния ред на Европейския съвет, но едва ли ще има напредък по темата.

Още по темата

Ирландското председателство на Европейския съвет се опитва да придвижи въпроса са разширяването на Шенген с България и Румъния, но изглежда и сега застоят ще продължи. Докато досега единствено Холандия се противопоставяше на приемането на двете страни, към нея се добави и Германия.

Холандия твърди, че има опасения доколко България се справя с борбата с корупцията и организираната престъпност.

Германският вътрешен министър Ханс-Петер Фридрих открито обяви, че страната му не иска имигранти да злоупотребяват със социалната система. В интервю за BBC той казва, че няма нищо против, когато чужденци отиват да работят в Германия, защото в това няма нищо лошо. Проблемът е, когато отиват в страната му с идеята да живеят от социални помощи.

Макар че технически присъединяването към Шенген няма общо с проблема, всяка държава от организацията има право да блокира присъединяването на нови членове, защото вземането на решение става само с единодушие. През последните седмици германските медии съобщават за наплив от български роми в няколко градове в страната.

Българските граждани, твърдят медиите, отишли там с единствената цел да се възползват от социалната система.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
1
 
12
 
! Отговори
xex преди 11 години
а в Германия нямат ли още здрави и работещи пещи от времето на Адолф да показват на туристите какво са правили навремето :) спокойно може да използват нашите *** за тази цел :) ние нямаме нищо против да ги правят ***,веро и каквото си поискат ! нито ще им търсим отговорност нито ще търсим *** баба Маркел да се заеме с "интеграцията" на българските "роми" незабавно :)
212
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По добре да не сме в Шенген за сега
211
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ едно нещо имаше да свърши във външната ни политика за 4 години и нищо не направи !!!
210
3
 
30
 
! Отговори
za преди 11 години
да спрем да пазаруваме от техните магазини кауфланд , била и много др. пълним им хазната пък сега,, не ви искаме''. следващият протест ще е този.СПРЕТЕ ДА ПАЗАРУВАТЕ ОТ ГЕРМАНСКИ И ХОЛАНДСКИ МАГАЗИНИ.
209
6
 
10
 
! Отговори
10 стинки преди 11 години
Тука ва гледам кви сте хленчовци. Обеднели заради ЕС... Чуек ако си беден значи си *** и си заслужаваш съдбата. Всеки получава каквото е заслужил. Друг ти е виновен че кенефът ти мирише. Айсиктир!Шенген практически е една държава без граници. В България има толкоз амсалаци. Не можахме да си разследваме като хората взрива в Бургас. Половината трафик на наркотици за Европа минава оттук. Германеца не е ***, яде бой и се учи. Ние го лапаме вече 600 години и няма да се опрайм. Европа ни е виновна
208
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВЕЧЕ НЕ ИМ ТРЯБВАМЕ НА НИТО ЕДНА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА. ОПОСКАХА НИ ВСИЧКО УНИЩОЖИХА НИ ВСИЧКО И ВЕЧЕ МОЖЕ ДА НИ ЗАХВЪРЛЯТ НА БУНИЩЕТО КАТО НЕ НУЖЕН ***. И ВСИЧКО ТОВА БЛАГОДАРЕНИЕ НА УМНИТЕ СЕЛСКИ ТАРИКАТЧЕТА КОИТО 23 ГОДИНИ ХОДЯТ СЪС СВАЛЕНИ ПОТУРИ. А ТОВА ЧЕ ТЕ ХОДЯТ СЪС СВАЛЕНИ ПОТУРИ СЕ ОТРАЗЯВА НА НАС ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА. ЗАЩОТО НИЕ ПОЕМАМЕ НЕГАТИВИТЕ ОТ СВАЛЕНИТЕ ПОТУРИ НА СЕЛСКИТЕ ТАРИКАТЧЕТА. ОСОБЕНО ОТ ОНАЗИ СЪС КРИВАТА УСТИЦА ДЕТО ДОКАРА МОНОПОЛИТЕ И ЗАТВОРИ БЛОКОВЕТЕ В АЕЦ КОЗЛУДУЙ.
207
3
 
17
 
! Отговори
еди кой си преди 11 години
Аз викам да напускаме тоя съюз - от самото начало беше ясно, че нищо добро няма да излезе от това. Англия и Швейцария също ги дърпа назад. Сърбите не са в ЕС, и са по-добре от нас
206
2
 
16
 
! Отговори
х преди 11 години
Тук има нещо знаково и съдбовно, щом Германия не ни иска , значи всичко ще бъде наред-справка- миналият век!
205
2
 
19
 
! Отговори
Х преди 11 години
НЯМА ДЪРЖАВА В СВЕТА КОЯТО ДА ПРИЕМЕ ГОТОВАНЦИ КОЙТО ДА КРАДАТ ПО ЦЯЛА НОЩ А ПРЕЗ ДЕНЯ ДА СЕ РЕДЯТ ЗА ПОМОЩИ.СЕЩАТЕ СЕ ЗА КОГО ГОВОРЯ.
204
1
 
6
 
! Отговори
Гринго преди 11 години
Те германците за малко таралеж в гащите да си вкарат ако ни бяха приели
203
2
 
25
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
А като ни приемаха в ЕС поискаха да си затворим реакторите на Козлодуй, за да станем зависими от тях. Загубихме милиарди, обедняхме заради тях. И сега като трябва да направят нещо за нас в замяна, се дърпат. БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ИЗЛЕЗЕ С ПОЗИЦИЯ ПО ВЪПРОСА А НЕ ДА МЪЛЧИ!!!
202
0
 
23
 
! Отговори
До Анонимен преди 11 години
> така ще е, докато е се отървем от циганитеА дано, но надали. Вече цяло поколение български деца израстна в чужбина и слабо (или никак) знае род и език. Тези които останаха са (в един голям процент) тотално изпростели, дрогирани, алкохолизирани и чалгализирани. Селца и малки градчета в които се съхраняваха традициите на народа се обезлюдяват. От всеки десет новородени 8 са ***. Извод - България - територия без българско бъдеще. Скоро. По-скоро, отколкото може да очаквате. Ще го видим.
201
10
 
9
 
! Отговори
Бакиш преди 11 години
Това е в резултат на "мъдрото" управлуние на герб под ръководството на великите Буда мафиота,Цецу апартамента и Монката Дянков ***.ГЕРБ СЪСИПАХА БАЛГАРИЯ.НЕ ЧАКАЙТЕ ПОКАНА НАПРАВО В ЗАТВОРА.ЦЕЛИЯ НАРОД Е ПРОТИВ ВАС.
200
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дръжте се сериозно,писмна ми от "велики" европеици да се упражняват и да си вдигат реитинга с нас. Да излезем и мощно да им кажем: Дръжте си Шенген и си го водете у вас....аи сиктир вече....
199
4
 
18
 
! Отговори
морски преди 11 години
А така,Цветанов нали ни промиваше мозъците че вече влизаме в шенген,лъжлива герберска напаст!
198
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Скоро и визи, заради славчевци, дудевци, йоанки някакви там, чегеваристи, анархисти и всякакава лява комунистическа ***...Никой не ще ***, само българите ги искат и даже си ги избарт да им управляват това дето е имитация на държава!В Германия конституционно е закрепена забрана както на фашистка, така и на комунистическа партия!
197
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
така ще е, докато е се отървем от ***
196
1
 
5
 
! Отговори
най-мразени сме преди 11 години
А с румънците англичаните водят тайни преговори,че с тях всичко ще е ок
195
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази новина е от малкото добри за България напоследък. Но се опасявам, че е прекалено хубава за да е истина и скоро ще се изпълни мечтата на нискоинтелигентните българи да ни приемат в Шенген. Това ще пренасочи част от емигрантския поток от Гърция и Италия към нас. Всъщност какво губят обикновените хора - ще чакат 10-20 min на границите с Гърция и Румъния. Да им имам проблемите
194
3
 
0
 
! Отговори
orce преди 11 години
Vednas da se javi za spas Bozidar Dimitrov ,toj se znae i ima resenie za site otvoreni prasanja.Ajde GADU pokvaren kako znaes da laes kato kuce protiv MK eve ti sega problem pa go resi.