Германия със сигурност ни блокира за Шенген?

Немски дипломат твърди, че Берлин ще ни каже "не"
Обновена: 5 мар 2013 11:39 | 4 мар 2013 21:55,
284
Германия със сигурност ни блокира за Шенген?
Снимка: Reuters

Германия със сигурност ще се противопостави на приемането на България и Румъния в Шенген, ако на съвета на вътрешните министри в четвъртък се стигне до гласуване на въпроса. Това каза за БНТ германски дипломатически източник в Брюксел.

Така на практика бяха потвърдени думите на германския министър на вътрешните работи Ханс-Петер Фридрих, който преди дни заяви, че Берлин може и да блокира членството ни.

Присъединяването на България и Румъния към зоната без граници е в дневния ред на Европейския съвет, но едва ли ще има напредък по темата.

Още по темата

Ирландското председателство на Европейския съвет се опитва да придвижи въпроса са разширяването на Шенген с България и Румъния, но изглежда и сега застоят ще продължи. Докато досега единствено Холандия се противопоставяше на приемането на двете страни, към нея се добави и Германия.

Холандия твърди, че има опасения доколко България се справя с борбата с корупцията и организираната престъпност.

Германският вътрешен министър Ханс-Петер Фридрих открито обяви, че страната му не иска имигранти да злоупотребяват със социалната система. В интервю за BBC той казва, че няма нищо против, когато чужденци отиват да работят в Германия, защото в това няма нищо лошо. Проблемът е, когато отиват в страната му с идеята да живеят от социални помощи.

Макар че технически присъединяването към Шенген няма общо с проблема, всяка държава от организацията има право да блокира присъединяването на нови членове, защото вземането на решение става само с единодушие. През последните седмици германските медии съобщават за наплив от български роми в няколко градове в страната.

Българските граждани, твърдят медиите, отишли там с единствената цел да се възползват от социалната система.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каквото и да произвеждаме, но търговските вериги да бъдат принудени да го зареждат.Жестоки мита на внос на стоки от държавите които не ни искат - и ние няма да искаме стоките им.ТЕ ИСКАТ ДА СИ СТОИМ ТУК И САМО ДА БЪДЕМ ПАЗАР ЗА ТЕХНИТЕ СТОКИ.
192
1
 
14
 
! Отговори
Shark преди 11 години
И всичко това заради мръсните ***. Българите са онеправдани отвсякъде, а ГЕРБ не спря да толерира *** - ток не плащат, данъци не плащат, не работят а само крадат, сноват из Европа и ни затварят пътищата навсякъде. КАКВО ИСКАТЕ ОЩЕ БЕ, ПАК ЛИ ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЗА ГЕРБ! Пуснахме турска партия в парламента, сега е ред на ***. Само АТАКА ще ги оправи, *** мръсни!!!
191
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко от вас са си показвали носа отвъд Драгоман, че ми пишете за Шенген. По столиците, в които съм ходил не съм видял и един български ***. Има обаче градове, в които цели квартали са под властта на Шериата и не можеш да минеш без да бъде убит, изнасилен или ограбен. Само аз знам какво съм преживял там. И не ми пишете за корупция защото ето я най-голямата корупция e-vestnik.bg/16918/danachni-ubezhishta-lipsvashtite-20-triliona-dolara/АМА ТРЯБВА МАЛКО ТЪРПЕНИЕ И АКЪЛ А ГО ПРОЧЕТЕШ.
190
0
 
4
 
! Отговори
БРАННИК преди 11 години
Турска колония!
189
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
223 то и древните египтяни са правили пирамиди, но виж ги сега.Или сравни древните гърци и сегашните гръцки недоразумения.Не се ли поддържа нивото на образованието и културата много лесно се стига до помията.
188
3
 
11
 
! Отговори
Балкан хаус преди 11 години
Какъв Шенген,какъв Европейски союз,бе?Още ли вярвате в таласъми?С тая циганория и тази страховита корупция за къде сте се запътили,бе злобари завистливи?
187
4
 
3
 
! Отговори
Пиночет преди 11 години
Проблемът са *** и левите терористи на улицата. Германците виждат, че комунистическата напаст иска национализация и спира развитието на страната. Славчевци, геваровци и всяка друга пасмина напира за власт. Страната я чака мрачно бъдеще, а терористите ще направят всичко да я изведат от ЕС и да я закачат за Молдова и Украйна. Какъв Шенген?
186
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Направете ги *** *** или Рома.В Аушвиц на ескурзия.
185
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
211ти ще цитирам една мисъл (от процеса по запалването на райхстага е) по повод икзазването ти за нискокултурните и безпросветни българи: "Когато в България е имало писменост и култура, германците са говорили на немски само с конете си!", колкото и отречен от обществото да човека, който я е казал е бил на 100% прав в това си изказване!
184
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе я погледнете малко по-далече от носа си. Какво произвеждаме ? Храна, алкохол, цигари. Малко на дребно това-онова. Някакви китайски автомобили сглобяваме. А ? И разбира се безброй хотели, хотелчета, потелченценцена. Тук таме някви програмистчета пописват на парче това-онова. Друго ? Ами с търговия и някъв секс-туризъм икономика не се развива. За какво всъщност сме им на ЕС ? За свободно безпрепятствено транзитно преминаване.
183
0
 
10
 
! Отговори
с. преди 11 години
Пак патим заради ***!Не стига,че хрантутим тая ***,ами сега и това!
182
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 211 От управлението на кундурджии,които мислят по същия начин сме на това положение!!!! Случайно,да си работил като политик на прехода!!!!!!!
181
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А нали трябваше само една стена да се боядиса,викаше Тиквата?!
180
2
 
10
 
! Отговори
До 217 преди 11 години
Не позна. Не хуля България. Хуля българите, оставили се да ги повлече чалгата и простотията към дъното на помийната яма. А наказанията ги остави за оня горе. Той не прощава. Само че ще се изненадаш кой е наказания.
179
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 211 Ти си ниско-интЕлигентно същество! Не само, че си неграмотен, но и нищо не разбрах от коментарът ти, освен че хулиш България. Аз мисля, че си *** и трябва да бъдеш наказан за това!
178
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На Станишеф му били спрели евро фондовете, пък на Бобчо му разказаха играта с Шенген, СМЯХ !!!
177
2
 
4
 
! Отговори
До 213 преди 11 години
Ами това искам да ти кажа де. Дали ще са германците или руснаците - все тая. За какво сме им ?Единствено произвеждаме сервитьори и ***.Да не се самозалъгваме, че сме много ценни и трябва да ни носят на ръце.
176
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Блокирайте най-после тези вноски за членство в ЕС,докато ни определят СРОК за нормалното ни членство!!Какво излиза-плащаме за нещо,което не получаваме!!!!!!!
175
0
 
4
 
! Отговори
до 211 преди 11 години
щом се самоопределяш като ***, необразован абориген, какво ще искаш от Германците ? да те мислят за нормален ли ?
174
0
 
13
 
! Отговори
е що преди 11 години
а да хранят няколко милиона гърци, щот са закъсали и то с моите и вашите пари ( нали плащаме вноски в Европата ) могат, нали ? е що тока - за гърците - милиарди и опрощаване на дълговете, за 500 човека от България и Румъния - нямало помощи. да не говорим за гетата , пълни с турци, араби и пакистанци. те да не би да са внасяли пари в системата им ?? двоен стандарт, така ли ?