Германия със сигурност ни блокира за Шенген?

Немски дипломат твърди, че Берлин ще ни каже "не"
Обновена: 5 мар 2013 11:39 | 4 мар 2013 21:55,
284
Германия със сигурност ни блокира за Шенген?
Снимка: Reuters

Германия със сигурност ще се противопостави на приемането на България и Румъния в Шенген, ако на съвета на вътрешните министри в четвъртък се стигне до гласуване на въпроса. Това каза за БНТ германски дипломатически източник в Брюксел.

Така на практика бяха потвърдени думите на германския министър на вътрешните работи Ханс-Петер Фридрих, който преди дни заяви, че Берлин може и да блокира членството ни.

Присъединяването на България и Румъния към зоната без граници е в дневния ред на Европейския съвет, но едва ли ще има напредък по темата.

Още по темата

Ирландското председателство на Европейския съвет се опитва да придвижи въпроса са разширяването на Шенген с България и Румъния, но изглежда и сега застоят ще продължи. Докато досега единствено Холандия се противопоставяше на приемането на двете страни, към нея се добави и Германия.

Холандия твърди, че има опасения доколко България се справя с борбата с корупцията и организираната престъпност.

Германският вътрешен министър Ханс-Петер Фридрих открито обяви, че страната му не иска имигранти да злоупотребяват със социалната система. В интервю за BBC той казва, че няма нищо против, когато чужденци отиват да работят в Германия, защото в това няма нищо лошо. Проблемът е, когато отиват в страната му с идеята да живеят от социални помощи.

Макар че технически присъединяването към Шенген няма общо с проблема, всяка държава от организацията има право да блокира присъединяването на нови членове, защото вземането на решение става само с единодушие. През последните седмици германските медии съобщават за наплив от български роми в няколко градове в страната.

Българските граждани, твърдят медиите, отишли там с единствената цел да се възползват от социалната система.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А Русия и Сие дал ще искат да си приберат мършичката, опитала се да се прави на каквото не е ?Не че много им трябваме, ама понеже някак си се водим славяни в голема степен...Иначе на кой му трябва парче земя, населена с нискообразовани, нискоинтилигентни, нискокултурни, безпросветни, некадърни аборигени...
172
0
 
0
 
! Отговори
681 преди 11 години
Reshenieto e samo edno!Razbiite monopolite vuv vsichki sferi I razviite maluk I sreden biznes kato obuchite hora v riskovite zoni:1.Lisheni ot svoboda2.Bezrabotni3.Invalidi4.Integracia na ciganiMahnete bsp,dps,dsb liderite I segashni deputati I shte ima rezultat bez chujbina!!!!!
171
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Германия дискриминира. Заслужава същото обратно отношение.
170
2
 
12
 
! Отговори
българин преди 11 години
Какво сте се затръшкали че не ни искат?!Много важно!От Европата добро не сме видяли в нашата история!Ами да излизаме от тоз съюз и да си пуснем Козлудуй да се зах да си оправим държавата ванем дружно без мутрафони и олигарси!Да видите силна България!
169
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако Европа иска да оцелее и да съществува такава,каквато е сега трябва да набележи конкретни мерки,в кратки срокове за решаване на проблема с *** ! Ако искат отделна държава да им правят,ако искат да ги скопяват,да ги трепят,на картонения кораб или нещо друго да ги правят,но ми писна с моята заплата да храня и развъждам полу човеци !
168
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
198България трябваше да въведе специални документи за ***, които да ги отличават от нормалните хора --------- Някога Борис III е решил този проблем - просто не им е издавал паспорти и *** нито са имали право да гласуват, нито да пътуват извън страната.... И сега може да се приложи - лична карта за пълнолетен да се издава само за завършен 8ми клас, да не се издава на хора имащи дългове към държавата и на осъждани за педофилия - 99% от *** не е проблем да се осъдят за това...
167
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да вземе да каже Цецко Умния защо се получава така ? Да каже и Боко Голямата глава ! Защо само 3г. и половина след началота на тяхното управление,не ни искат никъде в цивилизована Европа!
166
1
 
3
 
! Отговори
maketo преди 11 години
и какъв е отговора на нащо външно министерство
165
0
 
20
 
! Отговори
Антисемит преди 11 години
Как да не се злоупотребява със социалната им система,като самите те са я устроили така!Или може би те разчитат на "съвестта" на паплачта която се влива на талази в Германия от Африка,Азия и *** от Източна Европа!?!?Не,мили мои управници,не разчитайте диваците да се съобразяват с вас.Ако германците искат да не злоупотребяват със социалната им политика,тогава да я реформират!А на нас ние през оная работа вече дали ще ни приемат в Шенген!Не ни трябва това!
164
0
 
23
 
! Отговори
Фактите преди 11 години
Истинта е, че във всики държави от ЕС България и Румъния биват наричани "*** държави" и в това има пълно основание. И да се сърдим няма смисъл - просто погледнете с какво се занимават нашите и румънските *** както в страните си, така и навън - кражби, мародерство, проституция и ... вечни клиенти на социалните служби. Какво да очакваме от Германия и от другите страни в ЕС - да ги приемат с тържествен парад на радостта ли.
163
0
 
20
 
! Отговори
Трябваше да има ред преди 11 години
България трябваше да въведе специални документи за ***, които да ги отличават от нормалните хора и съответно с такива документи да не бъдат допускани свободно в ЕС, а след проучване и отделни "*** визи". Ако това беше станало, отдавна да сме в Шенген. След като "изтървахме коня", сега ще гледаме Шенген през крив макарон. Никой не ни ще ***.
162
0
 
23
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
Няма нормална държава дето да иска нашите *** и това си е. Просто и ясно. Само ние ги търпим от криворазбрана толерантност. *** отива в Германия с единствената цел да краде и да получава социални помощи - няма кой да го търпи нито в Германия, нито във Франция, нито където и да било из "белия" свят. Затова не ни искат в Шенген, но няма как да го кажат открито за да не бъдат обвинени в дискриминация, каквато реално си има.
161
0
 
27
 
! Отговори
истината е тъжна преди 11 години
Изплашиха се от *** ! Но германия не ни е виновна че сме дали паспорти и сме направили равноправни на себе си *** ***,Заради *** държавата ни ще страда още 100години докато се намери един здравомислещ човек и ги отдели от закона и правата на българи.Чак тогава те ще спрат да раждат . Днес тяхното раждане е печелив законен бизнес на крадливи малолетни неграмотни ***. Държавата им дава нашите пари и ни посрами като народ . НАРОДЕ СЪБУДИ СЕ ! ПРОБЛЕМА Е МНОГО ГОЛЯМ !!!
160
1
 
22
 
! Отговори
Цигани и мафия преди 11 години
Е как няма да ни блокира. Те видяха способностите на *** *** с български паспорти и се изплашиха. България и румъния в соц. лагера бяха най безотговорни кой ще ползва държавните им блага. Така те попаднаха в ръцете на най долната дошла от Индия *** неспособна и крадлива чужда *** - ***. Днес синовете и дъщерите на същите безотговорни комунисти се превърнаха в ръководна мафия която се интересуваше само по каква схема да обере работещия български гражданин
159
0
 
10
 
! Отговори
harakiri преди 11 години
някой да кажи на тъпанарите в европа, че няма бг или ромънски, или... роми... има роми и както някога са си преселили чергарите в българия, така сега ще идат при тях. честито на печелившите.
158
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Австралия нерде Сидни , оти се мориш да словоблудстваш за назе простите и ограничени кенефийци , бегай се плацикай , ние сме си ние . остави ни .пиши с интелигенцията някъде другаде... или тама не вирееш ?
157
0
 
18
 
! Отговори
един преди 11 години
Логично е ,българите напуснаха страната,*** няма кой да ги храни които останаха вече не искат да им плащат сметките и те поеха на запад,за да покажат на Европа как се интегрира ***
156
0
 
18
 
! Отговори
ВЛАДИ преди 11 години
Рано или късно *** въпрос в Европа трябва да бъде поставен на дневен ред.Нито Германия,нито която и да е друга членка на ЕС трябва да избягва проблема,който вече се очертава като много сериозен.*** съшествуват и всички го виждаме,но се правим на слепи.Ако някой ден в Европа се повторят някои рецидиви от миналото,отговорност ще носим всички,включително и Германия.
155
0
 
5
 
! Отговори
188 преди 11 години
Кой е манипулатор? Драйфа ми се от "просветени" .Спри да пишеш от радомирския си лаптоп . Всички ли партийци сте такива ? Нямате ни чест ни достойнство. Мижитурки!
154
3
 
6
 
! Отговори
Народът на пързалкат преди 11 години
Според източника ни наставник на младите, които пишели на лаптопите си дори по време на обяд, е бил Кирил Добрев. Два пъти в седмицата групата пристигала в хотела/който в региона се свързва с имената на Божидар Данев и Румяна Балабанова/, "с две бели бусчета", а веднъж била посетена и от председателя на БСП Сергей Станишев. Той раздал награди на младежите, а след щедра почерпка един от коментаторите в социалните мрежи се изтървал на неподходящо място: Ще бутаме правителството, България ще стане като дискотека - ще светва и ще угасва". Във фейсбук пък Стефан Иванов, бивш лидер на СДС-София