На Острова използват България като изкупителна жертва

Посланик Димитров: Представянето на българите е обидно
Обновена: 7 мар 2013 15:20 | 7 мар 2013 07:49, Елка Василева
123
На Острова използват България като изкупителна жертва
Продължаващият дебат във Великобритания несправедливо набеждава България. Снимка: архив, Reuters

България е използвана като изкупителна жертва от британски политици, казва българският посланик в Лондон Константин Димитров пред вестник "Дейли телеграф". Той определя представянето на сънародниците ни като "обидно", а понякога "граничещо с клевета".

Като реакция на продължаващите от седмици враждебни публикации за възможния наплив от източноевропейци във Великобритания посланик Димитров казва, че е "крайно неприемливо" българите да бъдат описвани като потенциална заплаха за източване на социалноосигурителната система. Той не назовава конкретна партия, но очевидно най-голяма тревога за България буди Партията за независимост на Обединеното кралство, която постави имиграцията и евентуалния наплив от румънци и българи в центъра на политическите дискусии, пише "Телеграф".

В интервюто за медията, дадено в посолството в Лондон, Димитров отбелязва, че вътрешната политика понякога има нужда от чуждестранни изкупителни жертви и че това е причината за целия шум. Той обаче предупреждава, че представянето на България като проядена от организирана престъпност и корупция държава, от която ще тръгне поток от "нежелани чуждоземци", е създало "изключително негативна обществена и медийна атмосфера".

Г-н Димитров допълва, че продължаващият дебат несправедливо набеждава България, създава ксенофобия и почва за враждебност или дискриминация срещу сънародниците му, пише вестникът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
1
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Това което се проточва с нас няколко десетилетия, за Запада ще се стовари за три години, след като евреите преценят че вече си е изиграл ролята. Тяхните правителства са тяхни колкото нашите са български. Но ще е добре дотогава да сме с Русия, за да се погавриме с агонията им.
108
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А БРЕ КВО СТАНА С ЗАБРАНАТА ЗА ПУШЕНЕ, НАВСЯКЪДЕ СЕ ПУШИ ДА *** ...НЯМА РЕД В ТАЗИ ДЪРЖАВА.
107
0
 
4
 
! Отговори
Yuliyan преди 11 години
Вече стана ясно ,че не само Англия играе добър театър, а и по-голямата част от Европа също,начело с Германия, и смятам ,че всичко започва от тях,но използуват другите държави ,за да стоят тихо отстрани.....и най-вече Те т.е. Голямите искат в България да е пълен хаос,да има бедност и престъпност,защото ако искаха да не е така ,то Те голямите щяха да отпуснат само ведъж транш като на Гърция и ния щяхмя да сме ОК. жалко ,че играят на псевдо демократи.....
106
1
 
5
 
! Отговори
МИСЛЯ ЧЕ Е ПРАВ преди 11 години
част от вътрешната ни нестабилност в момента се дължи именно на публикациите в британската прлеса, които създадоха напрежение и хаос, и негативен образа за самите нас. не само че е обидно, но ни носят и политически проблеми. цялото това избуяване на националистическите "пориви" има отчасти корен и в техните гнусни публикации, които издразниха дори и мен, а какво да говорим за първосигналните нацинолистчета.
105
0
 
4
 
! Отговори
Katrin преди 11 години
До snatch 62 Nikoj bulgarian i naj-dolniqt *** i selqnin ne moje da stupi na malkiq im prust po prostotiq. Tuk vecher po ulicite se napiwat kato swine povrushtat biqt se pikat lazqt po zemqta. Prasetata sa po-vuzpitani ot tqh. Tqhnata prostotiq e bezmerna n emoga da razbera kak mogat da se narichat civilizovana strana. Tuka i pakistancite im se smeqt. A jenite im sa naj-golemite vuzmojni *** koito mogat da su6testvuvat na sveta.Vecher i p***kite si pokazvat. Te taka si izkarvat depresiqta
104
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Н. П. уплашил си кучето със салам ... не върви
103
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Англия не е срещу нас, а тия статии се поръчват от българските мафиоти, които живеят в най-скъпите квартали на Лондон, рамо до рамо с английските буржоа. Та тия наште се страхуват, че ако отидем повече българи в Лондон ще разберем цялата истина и къде отиват парите ни. Ще се разкрие и истината за т.наречените "безпартийни" граждани, които били готови да влязат в Правителството - вече им святкат очичките - жорж ганчовци, димитър станчовци, димитър ивановци. Ама ние нали сме ..овци
102
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Н. П. 105Ние после я видяхме - нали говориш за " гумената англичанка", дето клошарите измъкнаха от кофата за *** пред вас
101
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мръсни империалисти , известни със своята содомия - като национален фолклор и своето лицемерие. Тези *** са извършели геноцид над 3 континента ... мръсни варвари , които са достатъчно нагли и лицемерни да те ограбят и след това да се подиграват с това че си беден ... ако я няма Русия да защитава православният свят , ще видите истинските лица на тази *** ... на господарите ни
100
3
 
11
 
! Отговори
Англииски сайтове преди 11 години
"На Острова използват България като изкупителна жертва"На Острова, използват всички и всичко. Това е от векове политиката на империята; живеят на гърба на цели народи, образно може да се каже на гърба на целия свят. Колониалната ера и имперската политика изобщо не са били прекратявани. Преди са изнасяли свободно (крадяли)ресурсите на Индия, сега пак го правят но законно! И не само с тях. Великобритания няма вечни приятели. Ами хайде да спрем да пазаруваме от Англииските сайтове!
99
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не забравяйте , че официално под английската корона днес , са 16 ''държави '' ... този факт , моментално превръща Англия в империя , а всички знаем че империя и демокрация са несъвместими идеологии/ строеве ... ноникой не говори за това нали ? .. никой няма смелост да се опълчи на империалистите ...
98
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Според мен българите са нежелани в Англия , защото са неудобни. Ние сме националисти , със силна воля и характер и гледаме на *** , пакистанци , *** ..като на *** и не го крием , а за колониялна империя , като Англия, която иска да асимилира всички тези народи- слагайки ги под равни закони ,за да утвърди империята си. Ако допуснат в Англия да се създаде голяма българска общност , ние вече ще влияем на общественото мнение и това е пречка.
97
1
 
10
 
! Отговори
Акъл море преди 11 години
Кой ще бъде приет в Англия се решава от англичаните.България решава на свойта територия.България има право да изгони базите на САЩ в БГ ,а също и международните монополи,които крадат с пълни шепи от малкото,което е останало от България.Ние българите можем да решаваме нещата в къщи,а не какво другите да правят!
96
3
 
10
 
! Отговори
Н. П. преди 11 години
Колеги, миналото лято ходих на море в Бодрум. Спах с англичанка - пръснах я от груб секс! Мислих си как и го връщам за всичките гадости които са ни направили!
95
4
 
8
 
! Отговори
v преди 11 години
Не се оставяйте на платената с долари пропаганда срещу Русия , да ви заблуди. Руснаците ни направиха ядрена държава , конкурентноспособна индустрия ,плащахме 2 лв. ток годишно - такса, *** си знаеха мястото, имаше държава , а не като сега -народа да се бори срещу ''държавата'' ... имахме дори космическа програма . Запада унищожи всичко това и ни превърна в потребители-техни роби... неука , наркоманска *** , кято е като тесто в ръцете на манипулаторите.
94
1
 
13
 
! Отговори
бил и видял преди 11 години
Наистина англичаните не ни харесват и това не е от сега.Работих 3 години в Сев. Ирландия законно , като последната година кандидатсвах за бизнес-виза и въпреки, че работодателя ми и приятели ирландци направиха всичко възможно да остана то английското законодателство не мислеше така и ми би дузпата. За *** и каква ли не мързелива *** проблеми нямаше , та и гражданство им даваха с лека ръка. Но мисля ,че цялото това лицемерие ще им се върне тъпкано.
93
1
 
11
 
! Отговори
Ozz преди 11 години
До ПатриотТака е, много е дпресиращо - кварталите им с тези тъмни тухли на къщите, почти винаги мрачно. На снимката даже, небостъргача прилча на кулата в Мордор от Властелинът на пръстените.
92
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Управниците много" добре го измислили",да емигрират младите да пращат пари наготово в България т.е.при никакъв разход да се наливат пари в българската икономика от където политиците наготово лапат,но когато разбраха че тези пари в по голяма част отиват в банките и хоп лихва върху депозитите.
91
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Към Русия и БРИКС.Нямаме работа в ЕU нито в Шенген.На Руския народ дължим свободата си иза тях нито сме хора втора ръка нито има опасност да им изядем социалните фондове.БРИКС се нуждае от високо образовани специалисти и когато той се оформи като реален политически субект трябва да се отделим отЕU и това унизително полжение в което се намираме.Рубежа от Бяло море до Бяло море е жизнено важен за славянството.Нито сме по корумпирани от запад нито *** ни им пречат.Просто са си високомерни.
90
0
 
13
 
! Отговори
до 5 преди 11 години
Много по-важно е да имаме национално достойнство и чак след това да го покажем!Браво на посланика и нека всеки ден им напомня, че това не е много джентълменско:) от тяхна страна!