Обявиха извънредно положение в Египет

Сред убитите днес е оператор на "Скай нюз"
14 авг 2013 17:02, Елка Василева
30
Обявиха извънредно положение в Египет
Снимка: Reuters

Египетското президентство въведе извънредно положение на територията на цялата страна за срок от един месец, предаде Ройтерс.

Египетското министерство на здравеопазването съобщи, че 56 души са били убити и 526 ранени при днешните сблъсъци в Египет между полицията и симпатизанти на сваления президент Мохамед Морси, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Според представител на министерството 28 души са убити в Кайро, където полицията нахлу в два протестни лагера на привърженици на Морси, 25 - в провинция Миня и по един човек в градовете Александрия, Асют и Бени Суеф.

"Мюсюлманските братя" обаче съобщават на официалния си сайт за 2200 загинали и десетки хиляди ранени.

Сред убитите била дъщерята на Мохамед ал Белтаги, един от лидерите на ислямистката групировка, за когото по-рано днес бе съобщено, че е арестуван. Братът на Мохамед ал Белтаги, Амар, потвърди нейната гибел в акаунта си в Тwitter, посочва АП.

Операторът на "Скай нюз" Мик Дийн, на 61 години, е загинал  днес при отразяването на размириците в Кайро, съобщи  телевизионният канал.  Журналистът работил за "Скай нюз" от 15 години, първоначално във Вашингтон, а след това в Ерусалим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
19
 
! Отговори
J преди 10 години
Mиналата седмица бях на този площад и гледката е покъртителна... Танкове, бодлива тел, мърсотия и малки дечица, останали сираци след предишни сблъсъци и 2-3 годишни умрели от глад-това е само част от жалката картинка. Масово местни християни се опитват да вземат американска виза, за да избягат от тази мизерия. Това ме кара да се замисля, че колкото и да е зле положението в България, сме облагодетелствани в много отношения...
26
1
 
17
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
23 а където е дошла руската свобода няма и кой да се трепе след руския ботуш и трева не никне
25
0
 
20
 
! Отговори
smoke_chiba_chiba преди 10 години
Фактите показват че за подобни държави единствено диктатурата върши работа. Другия изход е или краен ислямизъм, своево рода също диктатура но религиозна или гражданска война. Няма други възможности. Демокрацията е подходяща за узряли общества.
24
6
 
23
 
! Отговори
Идеалист преди 10 години
До мое мнениеКопеле ,я да си на тяхно място друга песен ще пееш.Знам арабски много добре и следя медиите,тези от мюслюмански братя са със правото си да си върнат демократично избраният президент , наистина бройката надхвърля над 2300 души .
23
3
 
36
 
! Отговори
Крис преди 10 години
Ето, искаха демокрация, получиха си я , свалиха "тиранина" Мубарак, Либия свали своя Кадафи, резултатите са същите, Ирак свали Саддам, още по-зле, ако и Сирия бяха свалили Асад и там ги чакаше същото , където дойде американска "свобода" после с години се трепят...
22
8
 
38
 
! Отговори
мое мнение преди 10 години
"Мюсюлманските братя" обаче съобщават на официалния си сайт за 2200 загинали и десетки хиляди ранени.************"Мюсюлманските братя" на нашенски казано си е *** братя. Ако те не излъжат, кой ще излъже? 2200 загинали не са но ще надминат тази бройка. Исляма под наименованието "братство" обхваща всички арабски страни. Няма да се очудя и ако Турция бъде въвлечена в това число на кръвопролитно "братство"Арабите не са хора които в близките хилядолетия ще разберът що е туй демокрация
21
4
 
28
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
Къде сте тръгнали бе аланкоолу??????????? Ще ми сваляте правителство поставено от АМЕРИКА на власт!!!!! Не разбрахте ли,че на нашата ХАМЕРИКАНСКА ДЕМОКРАЦИЯ им трябват"МЮСЮЛМАНСКИТЕ БРАТЯ" на власт,те тръгнали за светско управление да се борят!!! КОРАН,само КОРАН за вас,а за нас БЛАГАТА!!!! Ето това е вече ДЕМОКРАЦИЯ!!!!!!!
20
3
 
26
 
! Отговори
IMAM_ALI преди 10 години
Най на Умряло Вият - Турция и Катар.Катар, Турция осъди нападението срещу про-Morsi поддръжници..
19
6
 
26
 
! Отговори
IMAM_ALI преди 10 години
До ТутанткамонНямам Камила имам Котарак храня го със *** мишки.
18
2
 
23
 
! Отговори
Тутанткамон преди 10 години
али ходи си оноди камилата и си лягай
17
5
 
27
 
! Отговори
IMAM_ALI преди 10 години
До бил съм тамБил си но не си видял защото си сляп.. Египет е единствената Арабско Говоряща Държава.. другото не са държави а *** от племена...
16
3
 
22
 
! Отговори
Бат Рамбо ефенди преди 10 години
Много разбирачи се сабират тука сите форумни динозаври,но като се прибере мама и марш да си чистят стаите...
15
9
 
30
 
! Отговори
бил съм там преди 10 години
*** работа,тия са най мръсните и *** араби -египтяните.И нямат нищо общто с исляма пикаят по улицитереалната цифра е 500 загинали и 4600 ранени
14
8
 
21
 
! Отговори
IMAM_ALI преди 10 години
До Чистя си ПушкатаИма да си я чистиш , ама от страх най-много бойни карабини има при турските Сунити. Когато ДПС владееше министерството на Земеделието и Горите се погрижи за братята Сунити.
13
7
 
47
 
! Отговори
IMAM_ALI преди 10 години
Наивните Хора си мислят , че радикалния Ислям идва от Изток нищо подобно Идва от САЩ от мозъчните тръстове на Тъпинг Пойнт САЩ. Също като Харе Кришна наивниците си мислят , че идва от Индия.
12
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мирише ми на демокрация и изгорели трупове!
11
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До IMAM_ALI A Hamas i Hizbulla na kogo sa slugi siitsko svinyo takovo
10
10
 
30
 
! Отговори
IMAM_ALI преди 10 години
Слугите на Евреите са Сунитите това АлКайда ,Ислямисти , Ухабити всичкото е сунити , всичкото е слуга на Ционистите и САЩ..
9
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
V momenta v Egipet upravlqvat 4,5 generala slugi na evreite i amerika no tepurva po4va tova e 85 milionna darjava jal mi e za Egipet i egipetskiya narod
8
6
 
53
 
! Отговори
Виирджиния преди 10 години
Надявам се армията да смачка Мюсюлмански братя и после да помогне на сирийската армия да направи същото със сирийският клон на Мюсюлмански братя.