ООН към ЕС: Не връщайте бежанци в България, там е нечовешко!

Българските власти не осигурявали храна и медицинска помощ
Обновена: 3 яну 2014 15:07 | 3 яну 2014 14:58, Елка Василева
201
ООН към ЕС: Не връщайте бежанци в България, там е нечовешко!
Снимка: Булфото

Върховният комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН) призова страните от Европейския съюз да не връщат бежанци обратно в България заради нечовешките условия за търсещите убежище в страната, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

ВКБООН призова ЕС временно да прекрати прилагането на Дъблинската конвенция, която задължава страните членки да връщат бежанците в първата държава, през чиято територия те са влезли в Съюза.

Според ВКБООН българските власти не предоставят основни услуги като доставки на храна и медицинска помощ, държат мигрантите в лагери без основателни причини и отлагат тяхната регистрация, пише БТА.

"Агенцията установи, че търсещите убежище в България са изправени пред действителен риск от нечовешко и унизително отношение заради системни слабости в условията за приемане и в процедурите за даване на убежище", заяви говорителят на ВКБООН Бабар Балох.

В края на миналата година комисарят по човешките права на Съвета на Европа Нилс Муижниекс призова: "Не връщайте сирийци в България - там е лошо!". Според него в страната ни бежанците "имат неадекватни условия".

В свой доклад "Амнести интернешънъл" пък посочи, че в България бежанци живеят в окаяни условия във фургони, порутени сгради и палатки. Много от тези, които са рискували живота си, за да стигнат дотук, или са връщани обратно, или задържани в наистина жалки условия с недостатъчно храна, вода и медицински грижи, заявиха от организацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
1
 
7
 
! Отговори
Де бой де преди 10 години
Някой да ги е викал при нас??ЗАЩО не бягат към Саудитска Арабия която е топла и богата, и населението говори на същия език и изповядва същата религия???
175
1
 
5
 
! Отговори
дсадса преди 10 години
ООН какво правеше в Сирия? Проверяваше за химическо в следствие на което нямаше химически оръжия както беше в Ирак! Долни мръсни евреи
174
2
 
12
 
! Отговори
Безхаберници преди 10 години
Че ние българите да не би да сме заживели по друг начин. Защо се застъпват само за имигрантите. Те са щастливци, че не живеят постоянно като нас, а само временно. Каквито управляващите, такава е и държавата. Накрая го отнася народа. Да видим сега как ще се хвали "вечният победител" мишока СерГей. Цял свят разбра що за *** управляват България в момента.
173
7
 
22
 
! Отговори
Кой? преди 10 години
Пък ние Българите тънем в разкош тука и вече се чудим къде да си харчим парите! ОСТАВКА *** !
172
4
 
14
 
! Отговори
Славянин преди 10 години
Кавказ трябва да бъде спечелен.Не ми се мисли какво ще стане ако мюсюлманите се отделят и създадат държава.Ислямът ще атакува сърцето на русия.Битката с исляма не е само на руснаците а и на всички европейски народи.На балканите работата не е розова но поне няма радикалният ислям е в много малко количества.Единствено Албанците се увеличават които са доста християни.В западна Европа в по големите градове исляма расте с големи темпове.В близките 15 години трябва да се появи нов Хитлер и да гиизгони
171
2
 
7
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Това,което се пише тук е смешно ,та нали същите тези ООН и ЕС ОТПУСКАТ ПАРИ ЗА ВСЕКИ ЕДИН БЕЖАНЕЦ,но както се вижда и тук те отново забравиха за България,както се правят,че не знаят ,че тази държава се ръководи от антибългари и престъпници.....докога Европа ще се прави ,че нищо не вижда.....как бързо оправиха и помогнаха на техните близо стоящи държави,а нас отново ни оставиха на руснаците....смях
170
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Призивът на ООН трябва да е към България,да не прима повече бежанци,а влезлите да върне на Турция!
169
1
 
6
 
! Отговори
dady преди 10 години
До Граф Драконаkaji be smolec
168
2
 
13
 
! Отговори
УМЕН ГУЩЕР преди 10 години
Да и аз така си викам,да са живи и здрави и да си трошат главите в пустинията щом са така решили...
167
2
 
8
 
! Отговори
dady преди 10 години
До УМЕН ГУЩЕРmi az ne sam 4ul za takviz. no ako ima takiva prav im pat.
166
4
 
5
 
! Отговори
УМЕН ГУЩЕР преди 10 години
може да се хване някой улав младок и да се саморадикализира,примери много,ето норвежки момичета на 18 години се радикализират и бягат от домовете си чак в Сирия да се бият
165
1
 
3
 
! Отговори
dady преди 10 години
До УМЕН ГУЩЕРti da ne misli6 4e tiq bratq nqkoy gi slu6a.?te sa si solo izpalniteli.da ne misli6 4e koyto si sloje fes i ve4e e mesiya?te sa geroi na denq
164
0
 
4
 
! Отговори
dady преди 10 години
До УМЕН ГУЩЕРtiq oblasti postoqnno si smenqli gospodarite despoti vasali.nqmalo e sigornost do.......Osmanliite
163
4
 
7
 
! Отговори
УМЕН ГУЩЕР преди 10 години
Как ще съм спокоен след като Юзеиров и другите отцепници се опитват да мътят главите на помаците с уахабизъм?
162
0
 
6
 
! Отговори
dady преди 10 години
До УМЕН ГУЩЕРspokoyno BG.Turcite nqmat takova namerenie,6toto gledat na BG.kato svoq rodina.i ne samo a i q 4uvstvat kato takava.
161
3
 
2
 
! Отговори
УМЕН ГУЩЕР преди 10 години
До СпонгиДобре де,ама защо официално я има Велбъжд в уикипедия като официална държава под влияние на Душаните?
160
6
 
5
 
! Отговори
УМЕН ГУЩЕР преди 10 години
Само боя оправя нещата и изкуфелите политици ще заработят иначе...ще чуем -аллах акбар под прозорците си
159
0
 
2
 
! Отговори
dady преди 10 години
До Спонгиto4no tova se opitvam da kaja po Jivkovo vreme toy se prezentira6e kato BG.geroy sre6to imperiyata.
158
13
 
10
 
! Отговори
ivan00000 преди 10 години
Българите са ***.......
157
2
 
2
 
! Отговори
dady преди 10 години
До УМЕН ГУЩЕРti sigorno si hodil?mi hubavo.ti sigorno ne si 4uval za folklor.to i Krali Marko e opsvan na mnogo mesta.no dali e sa6testvuval izob6to?i ako da toy e bil Makedonec.