САЩ попречили на прелитането на руските самолети

В Белия дом разединени как да действат с Русия
Обновена: 11 сеп 2015 07:36 | 11 сеп 2015 07:34,
125
САЩ попречили на прелитането на руските самолети
Снимка: Архив Reuters

Държавният департамент на САЩ се е опитал по своя инициатива да попречи на прелитането на руски транспортни самолети за Сирия през въздушното пространство на България и Гърция. Когато разбрал за тези опити, американският президент Барак Обама бил недоволен, че те били предприети без предварително междуведомствено съгласуване, съобщи ТАСС, като се позова на агенция Блумбърг.

Още по темата

Подобно съгласуване вече е започнало и в Съвета за национална сигурност на Белия дом е било предвидено съвещание на ниво заместник-ръководители на силови ведомства. Според наличната информация засега между чиновниците няма съгласие: едни са готови за противопоставяне с Русия по въпроса за Сирия; други, включително някои служители на Белия дом, се обявяват за сътрудничество с Москва в борбата срещу групировката "Ислямска държава".

Обама поръчал на своите съветници по националната сигурност да постигнат съгласие и да предложат колкото се може по-скоро план за действие за това как да се процедира по-нататък. Във всеки случай Белият дом и американското разузнаване вече са стигнали до извода, че Русия е готова да започне бойни полети от нова авиобаза в Сирия, но засега не са решили как да реагират на това.

За някои хора в Белия дом приоритетът е включването на повече страни в борбата срещу "Ислямска държава" и те се страхуват от допълнително изостряне на отношенията с Русия. Те сериозно обмислят да приемат засилването на руското присъствие като свършен факт, а после да работят с Москва за съгласуване на американски и руски удари срещу екстремистите.

За мнозина в правителството на Обама, особено тези, които работят по въпроса за Сирия, идеята да се примирят с руско участие в бойните действия е близка до това да признаят, че усилията за изгонване на сирийския президент Башар Асад са неуспешни. Освен това те се страхуват, че Русия ще използва борбата с "Ислямска държава" като прикритие, за да атакува сирийски опозиционни групи, които се бият срещу Асад.

В американското правителство има опасения, дори сред поддръжниците на противопоставянето на руските действия в Сирия, че САЩ реално нямат с какво да противодействат.

Ако Обама реши да не се примири с присъствието на руски военновъздушни сили в Сирия, той ще има на разположение няколко варианта, като всички те притежават недостатъци и ограничения, включително налагане на нови санкции на Русия, се казва в цитирания от ТАСС материал на Блумбърг.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
14
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Излиза, че дребни чиновници управляват Великия вожд, плюжидента и и.д. министрите на външните работи и отбраната като парцалени кукли.Ами тогава риска да станем жертва на чиновническа грешка е доста голям. В такъв случай даже няма да има "конгречулейшънс Борисов".
58
1
 
2
 
! Отговори
ити преди 9 години
и сега ще си стиснем ръцете и пак сме приятели,а хилядите измрели,случва се..кога обама,путин и ес ще излязат и ще кажат че съжеляват че са едни които се бият като пияни селяни по клубовете
57
1
 
4
 
! Отговори
istinata преди 9 години
Usa bonbandira li?bonbandira.e oti rusia ne moje da bonbandira malko?kva logika vadiat tez hora
56
1
 
12
 
! Отговори
До 76 преди 9 години
Хихихихихихих, е те това мнение, че "обамката излязъл по-умен" направо ми стопи лагерите! Ей, краварчето, че обамката излезе най-слабия и глупав президент на краварията, това си го казаха даже в цялата кравеферма. Една след друга тъпотия - с войните в Близкия изток, с войната в укруината и още и още....НАВСЯКЪДЕ ПЪЛЕН КРАХ - ПЪЛЕН, ТОТАЛЕН, ВСЕОБХВАЩАЩ, РАЗОРЯВАЩ, ГУБИТЕЛЕН И МРАКОБЕСЕН КРАХ на подлата измама, наречена "демократични ценности"! НИЩО ДЕМОКРАТИЧНО НЯМА В краварските бомби!
55
1
 
29
 
! Отговори
Marto преди 9 години
Кефя се как шефовете от САЩ директно си казаха, че са ни наредили, а онзи *** - външен министър, военния неадекватник и Плевника се бият по гърдите колко сме самостоятелни при вземането на важни решения. Яко им се получи излагацията.
54
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Направо така ги бие с дупара през оная работа и умира от кефф...
53
0
 
3
 
! Отговори
До 77 преди 9 години
Тоя па ***, който още не знае буквите, а ползва цифри и то случайни! И той "изходи" накакво "мнение"! Не чувствате ли коооооооооооооооооолко сте смешни и жалки? Пълни неандерталци! Путин вече ги бие по всички фронтове, той говори небивалици! Я недей да дращиш тука, моля те, смъкваш и без това смъкващия се рейтинг на сайта.
52
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МОСКВА - Русия отправи ново искане за въздушен коридор през България - този път по енергийния проект Турски поток, след като по-рано през седмицата руснаците поискаха да минават през България до Сирия, защото имаме по-малко въздушни ями от Турция. Според исканията от страна на руската държава тръбопроводът трябва да бъде построен от самолети, а заради специфики на руските самолети те трябва да прелетят над Айтос.
51
17
 
4
 
! Отговори
Го4о преди 9 години
Важното е че *** е в изолация! И така ще бъде винаги!
50
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тъпите *** пак се прецакаха, дори не го осъзнават. Ще си взема пуканки и ще гледам от първия ред. Оня с бананите излезе по умен от всички карандаши на куп.
49
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в крайна сметка американците сами са признали, че са оказали натиск на министъра и президента, тогава те какво се обясняват като п....да си го кажат в прав текст, ако са мъже
48
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изглежда скоро от САЩ ще ни наредят да дадем коридор на руските самолети и пак ще гледаме като на*рани.
47
7
 
3
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 9 години
До SSЩом не си от СС ,значи си от путлерюгенд.
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В американското правителство има опасения, дори сред поддръжниците на противопоставянето на руските действия в Сирия, че САЩ реално нямат с какво да противодействат.
45
2
 
20
 
! Отговори
Все пак е истина преди 9 години
че наще са ***. САЩ диктуват, ние изпълняваме. Забележете, заповедите идват директно от белия дом, не НАТО, не Брюксел. Ние сме подчинени директно на Вашингтон. От там диктуват. Вашингтон са диктатори.
44
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ вече се обедини веднъж със червената чума за да смаже кафявата чума , резултата всички го знаем , половин Европа се върна в средните векове москалите са в изолация и съвсем закономерно се опитват да се легитимират като "борци против тероризма" , въпроса е дали САЩ ще повторят грешката която направиха през ВСВ
43
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абсолютно! Татарина Стамболов дакара и назначи за цар хазарина Кобурггота. Стотици хиляди вдовици и сираци и Три национални катастрофи. Тотална загуба на Македония и сърбизация с руска помощ на няселението и.
42
1
 
6
 
! Отговори
До 74 преди 9 години
Да добавим и Ал Кайда същоИ аз питам отдаван коя е тази умерена опозиция
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бракя селинджъри!Щом като софетата са се джемини- зирали, спрете да им пълните торбите и да им пращате колети. Нека ручат ГМО- та на корем, па да ги видим колко ще изкарат. София трябва да бъде под санкции, та да им дойде умът в главите на тамошните големи работници.
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Василев 44Какъв българин може да бъде човек с фамилия СтамбУл / ов, на когото истинските българи са викали Татарина. Мислех, че в главата ти има повече сиво вещество, но съм се заблуждавал. Татарина Стамбул/ов е в основата и е главен виновник за последвалите национални катастрофи.