САЩ попречили на прелитането на руските самолети

В Белия дом разединени как да действат с Русия
Обновена: 11 сеп 2015 07:36 | 11 сеп 2015 07:34,
125
САЩ попречили на прелитането на руските самолети
Снимка: Архив Reuters

Държавният департамент на САЩ се е опитал по своя инициатива да попречи на прелитането на руски транспортни самолети за Сирия през въздушното пространство на България и Гърция. Когато разбрал за тези опити, американският президент Барак Обама бил недоволен, че те били предприети без предварително междуведомствено съгласуване, съобщи ТАСС, като се позова на агенция Блумбърг.

Още по темата

Подобно съгласуване вече е започнало и в Съвета за национална сигурност на Белия дом е било предвидено съвещание на ниво заместник-ръководители на силови ведомства. Според наличната информация засега между чиновниците няма съгласие: едни са готови за противопоставяне с Русия по въпроса за Сирия; други, включително някои служители на Белия дом, се обявяват за сътрудничество с Москва в борбата срещу групировката "Ислямска държава".

Обама поръчал на своите съветници по националната сигурност да постигнат съгласие и да предложат колкото се може по-скоро план за действие за това как да се процедира по-нататък. Във всеки случай Белият дом и американското разузнаване вече са стигнали до извода, че Русия е готова да започне бойни полети от нова авиобаза в Сирия, но засега не са решили как да реагират на това.

За някои хора в Белия дом приоритетът е включването на повече страни в борбата срещу "Ислямска държава" и те се страхуват от допълнително изостряне на отношенията с Русия. Те сериозно обмислят да приемат засилването на руското присъствие като свършен факт, а после да работят с Москва за съгласуване на американски и руски удари срещу екстремистите.

За мнозина в правителството на Обама, особено тези, които работят по въпроса за Сирия, идеята да се примирят с руско участие в бойните действия е близка до това да признаят, че усилията за изгонване на сирийския президент Башар Асад са неуспешни. Освен това те се страхуват, че Русия ще използва борбата с "Ислямска държава" като прикритие, за да атакува сирийски опозиционни групи, които се бият срещу Асад.

В американското правителство има опасения, дори сред поддръжниците на противопоставянето на руските действия в Сирия, че САЩ реално нямат с какво да противодействат.

Ако Обама реши да не се примири с присъствието на руски военновъздушни сили в Сирия, той ще има на разположение няколко варианта, като всички те притежават недостатъци и ограничения, включително налагане на нови санкции на Русия, се казва в цитирания от ТАСС материал на Блумбърг.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
23
 
! Отговори
до 24ss преди 9 години
Много сте прав колега. Пропагандата се води от гей-протестанстка мрежа под ръководството на *** фондации. С една дума , шепа "нежни" софийски евроатлантици платени от американското посолство пишещи по всички вестникарски форуми срещу Русия.
18
4
 
34
 
! Отговори
чест и гордост преди 9 години
За нас в България е чест и гордост, че британските и американските самолети ни бомбардираха през Втората световна война. Бяха убити над 4200 души. Ако не ни бяха бомбардирали, ние щяхме да потънем в неизвестност. И никой нямаше да знае за нашето съществуване. 70 години по-късно, като благодарност за бомбардировките, ние станахме васали на американците и доброволно си подлагаме долната част на гърба за третиране от тяхна страна.
17
3
 
34
 
! Отговори
в прав текст преди 9 години
Щом плевела казва, че България е суверенна и независима държава, значи, че България не е суверенна и е зависима държава.
16
3
 
42
 
! Отговори
SS преди 9 години
Много интересна тенденция наблюдавам последно време. Наближавам 30 г. и ми се е случвало да живея на няколко места из България, а мога да твърдя, че познавам хора от всички български региони и до сега не съм срешнал човек с анти руско мислене, просто не познавам такъв.Единствените хора дето съм виждал да говорят срещу Русия са били по телевизията и те такива заплеси дето пишат по форуми и тем подобни. Така , че се зачудвам дали това не е някъква специална политика за промяна общественото мнени
15
1
 
29
 
! Отговори
без халюцинации преди 9 години
Сащ ги е страх, че руснаците ще нападнат ИД. И скоро войната в Сирия ще приключи. Това не е в интерес на американските концерни. Които печелят по 10 милиона долара на ден от продажбата на оръжие. Включително и на ИД!
14
3
 
28
 
! Отговори
снимки на двамцата преди 9 години
Най-важният приятел на Ислямската държава е Джон Маккейн. Джон Маккейн и шефа на Ислямската държава Абу Бакр Ал-Багдади са приятелчета. Има снимки на двамцата. Въпросът е, кой е по-големият терорист и враг на Сащ, Абу Бакр Ал-Багдади или Джон Маккейн?
13
4
 
38
 
! Отговори
МРАВКА преди 9 години
ЧЕТЕИКИ СТАТИЯТА И ПОНЕЖЕ СЪМ ДОСТА ГЛУПАВ ЗА МЕН ИЗНИКВА СЛЕДНИЯТ ЯЪПРОС. КОИ В БЪЛГАРИЯ ИЗПЪЛНЯВА ЖЕЛАНИЯТА НА С.А.Щ. ВМЕСТО ДА ГЛЕДА ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ? И СИ МИСЛЯ ЧЕ ТОВА СА ДАНИЕЛ МИТОВ,КУНЕВА,ПЛЕВНЕЛИЕВ,БОРИСОВ И ЦЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА *** В БЪЛГАРИЯ.
12
2
 
35
 
! Отговори
????????????? преди 9 години
ЗАЩО ТАКА БРЕ СИРИЯ ДА НЕ Е ВЕЧЕ АМЕРИКАНСКА И НА ИД.ЧЕ ДА РИПАТ СРЕЩУ РУСИЯ И ЗАБРАНЯВАТ НА РОБИТЕ СИ ДА НЕ РАЗРЕШАВАТ ПОЛЕТИ НАД ДЪРЖАВИТЕ. ИМ.ЧЕ ТО НЕБЕТО ДА НЕ Е НА ТОЗ И ОНЯ.И АЗ ЗАБРАНЯВАМ НА ПТИЦИТЕ ДА ПРЕЛИТАТ НАД ДВОРА МИ ,НО ТЕ НЕ МЕ ЧУВАТ .ХИЧ ЛЕТЯТ И ПРЕЛИТАТ
11
1
 
42
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Нали нашите вчера обясняваха, че сами са спрели полетите на руснаците, дори Прецедента беше много доволен, че се е почувствал поне веднъж мъж с това си решение, ама както се и очакваше истината е съвсем друга :)
10
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мечката ако удари една *** на орела и ще хвьрчат пера до небето
9
13
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
слава на великия американски народ с който нашия има обща история тези руснаци дето умряха на шипка какви ни се падат?я колко американци са умрели за нас.гласувайте пак за агента на фбр б.б
8
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кого интересува какво ще реши Обанга. Вчера Путин започна мащабни учения на 70 км. западно от сирийския бряг. Руснаците предупредиха че ще се провеждат бойни стрелби и че който не се е скрил после да не се сополиви, плаче и оплаква.
7
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
волен може да е наркоман може да е скандалджия но никога не си е позволил да говори срещу русия и не ми говорете че това е защото като на бойко работата-платено от вън.дори и така да е обаче във сегашната ситуация повичи от наложително е да се гласува за проруска партия защото отиваме към война с русия и сащ ще ни гледат сеира.
6
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
точно така.пускаш за герб пускаш ислямските орди у нас.
5
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е то за изборите е ясно-всеки гласувал за герб все едно подкрепя Ислямска държава...
4
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
снощи гледах как американския герой -роки разби руснака .по *** нация от американската няма.и филмите им все политика и противопоставяне.руския боксьор го направили като изверг дето сутрин на закуска изяжда малки деца.
3
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
поне на местните избори да загубят герберасите.като спахме за парламентарните чуете ли че някоя партия подкрепя нато и ес това са предателите.
2
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
гласувайте за атака защото ще ни докарат до война с русия тези мръсни гейчета и национални предатели.ако пуснете пак за винету спукана ни е работата.поправка може и да няма.
1
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а така да не ми говори *** че това било лично решение на българия.вече и децата разбраха че 50 човека в правителството и извън него ни продадоха за долари в банковите си сметки на пентагона.