САЩ попречили на прелитането на руските самолети

В Белия дом разединени как да действат с Русия
Обновена: 11 сеп 2015 07:36 | 11 сеп 2015 07:34,
125
САЩ попречили на прелитането на руските самолети
Снимка: Архив Reuters

Държавният департамент на САЩ се е опитал по своя инициатива да попречи на прелитането на руски транспортни самолети за Сирия през въздушното пространство на България и Гърция. Когато разбрал за тези опити, американският президент Барак Обама бил недоволен, че те били предприети без предварително междуведомствено съгласуване, съобщи ТАСС, като се позова на агенция Блумбърг.

Още по темата

Подобно съгласуване вече е започнало и в Съвета за национална сигурност на Белия дом е било предвидено съвещание на ниво заместник-ръководители на силови ведомства. Според наличната информация засега между чиновниците няма съгласие: едни са готови за противопоставяне с Русия по въпроса за Сирия; други, включително някои служители на Белия дом, се обявяват за сътрудничество с Москва в борбата срещу групировката "Ислямска държава".

Обама поръчал на своите съветници по националната сигурност да постигнат съгласие и да предложат колкото се може по-скоро план за действие за това как да се процедира по-нататък. Във всеки случай Белият дом и американското разузнаване вече са стигнали до извода, че Русия е готова да започне бойни полети от нова авиобаза в Сирия, но засега не са решили как да реагират на това.

За някои хора в Белия дом приоритетът е включването на повече страни в борбата срещу "Ислямска държава" и те се страхуват от допълнително изостряне на отношенията с Русия. Те сериозно обмислят да приемат засилването на руското присъствие като свършен факт, а после да работят с Москва за съгласуване на американски и руски удари срещу екстремистите.

За мнозина в правителството на Обама, особено тези, които работят по въпроса за Сирия, идеята да се примирят с руско участие в бойните действия е близка до това да признаят, че усилията за изгонване на сирийския президент Башар Асад са неуспешни. Освен това те се страхуват, че Русия ще използва борбата с "Ислямска държава" като прикритие, за да атакува сирийски опозиционни групи, които се бият срещу Асад.

В американското правителство има опасения, дори сред поддръжниците на противопоставянето на руските действия в Сирия, че САЩ реално нямат с какво да противодействат.

Ако Обама реши да не се примири с присъствието на руски военновъздушни сили в Сирия, той ще има на разположение няколко варианта, като всички те притежават недостатъци и ограничения, включително налагане на нови санкции на Русия, се казва в цитирания от ТАСС материал на Блумбърг.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
13
 
! Отговори
:( преди 9 години
Тиквата и Пудела са се престарали в стремежа си да се докажат като елитни *** :) Едно време в София се наси.аха, когато Брежнев в Москва пръцнеше, сега е същото, но източника на стомашните проблеми на управляващите дори не е столица на чужда държава, а американското посолство в София. Такива нещастници никога не са били на власт в България. НИКОГА !
38
6
 
3
 
! Отговори
онз преди 9 години
начи, NBC като напишат материал за воваПУ е "прозападна пропаганда" , а ТАСС като наредят държавния департамент на уса е "видяхте ли". мога да си представя каква дискусия ще породи становището на радио Ереван.
37
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Толкова ли в Софето няма 100 човека граждани да идат на мирен протест пред Прецедентството и да поискат оставката на онова мекеренце Роска, което заради някакви дребни американски чиновници почти ни вкара във война с Русия? Няма ли вече граждани в столицата? Абе сберете от съседните села, за мирен протест хортувам, бах ви в кестените зажулени. Василев, поне ти *** сам, нека светът види, че има поне един оцелял българин от американската демоНакрация.
36
0
 
14
 
! Отговори
Боби преди 9 години
Ами ДърДеп са разединени. Те създадоха ИД. Дори има доказателства че САЩ я подпомагат а САрабия и Катар ги финансират. Официално обаче са обявени за терористи и врагове на САЩ. Рашките изглежда се заеха да трепят ИД и да подпомагат всеки който се бие срещу тях. Сега ДърДеп не може да излезе и да каже "недейте бе не ги бийте те са добрички и са само от "Свободната" Сирийска опозиция" или " Не може да се намесвате във конфликта (а ние САЩ можем ) на страната на АСАД той е диктатор..."
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОТ ДЕЙСТВИЯТА НА ВЪН.МИНИСТЪР НИЕ ЗАЩИТАМАМЕ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА -БРАВО А НАРОДА НЯКОЙ ПИТА ЛИ ГО???
34
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мачкай руската ***...
33
4
 
3
 
! Отговори
ДО 54 преди 9 години
Със сигурност не Русия и това е най-прекрасното!Хубав ден!
32
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е ГОСПОДА КОЙ КОМАНДВА БЪЛГАРИЯ?????
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Честит 11-ти септември , днес е една много хубава дата на демокрацията
30
3
 
10
 
! Отговори
Седераст преди 9 години
Гласувай за ГЕРБ или РБ -подкрепи "Ислямска Държава "
29
0
 
11
 
! Отговори
Василев преди 9 години
Селяни, вие нямате ли брадви,кирки и лопати да излезете срещу корумпираната гангренясала държавна машина???Агент Ники Брамбъл!ЦРУ!!!
28
7
 
1
 
! Отговори
№35 преди 9 години
до снимки на двамата 22---------Току що се разрових с търсачката и цялата тая история за среща на МакКейн с Ал Багдади се оказа работа типична.....за България!......Като цяло това твърдение идва от Египет които доста не поналюбват САЩ!.......Обаче,забележете,самият Джон МакКейн на няколко пъти опровергавал тая работа!......Каква е истината,незнам,ама тая работа си запреличала на типично българска
27
0
 
2
 
! Отговори
SS преди 9 години
До Анонимен 41Мале гражданина мале. Какво ли да кажат хората от Пловдив, Стара загора, Търново, Карлово и те сигурно са селяни а бе умник.
26
0
 
11
 
! Отговори
SS преди 9 години
До Ха-ха-хаНе съм еSеSовец и не харесвам нищо свързано с SS ot predi 70-75 g. SS е само за провокация, а що се однася до Путин мисля, че ако помислиш малко ще разбереш , че даже и Борис Немцов (лека му пръст) да беше станал начело на РФ само след година две щеше да е с мисленето и поведението на Путин.
25
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно!Вече и Американците не се прикриват, че именно те управляват България.Държавният департамент на САЩ се е опитал по своя инициатива да попречи на прелитането на руски транспортни самолети за Сирия през въздушното пространство на България.Чудя се защо изобщо се харчат пари за избори, както е видно даже и от изявленията на Обама държавният департамент командма у нас, а плезидент министри и т.н са си чиновници назначени от тях.
24
1
 
22
 
! Отговори
въпроси има ли? преди 9 години
България е протекторат на Сащ! И само Вицекралят на България, американския посланик, решава, какво ще става в България и какво няма да стане! Чии самолети могат да прелитат над България, и кои, не! Какво ще излъже някой си Плевелиев, и какво няма да излъже. Въпроси има ли?
23
2
 
15
 
! Отговори
SS преди 9 години
До до 24ssАма аз и в София съм живял 7-8 годинки и там не съм срешнал някой да говори против Русия, това си е някаква специална глупост на специални хора.А и не мисля че някой така открито ще смее да говори срещу Русия щото вероятноста да налапанечия ръка до лакатя е огромна.
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До снимки на двамцата 22------Ще проверя информацията която изнасяш.......но и без търсачката ще ти кажа да не взимаш МакКейн насериозно.....На него *** му е възложил длъжност да бъде американския Жириновски.....даже Доналд Тръмп го оплю
21
5
 
32
 
! Отговори
без война преди 9 години
През Втората световна война американците бомбардираха София и убиха 4200 цивилни. Благодарните софиянци издигнаха паметник на американските летци, бомбардирали София! Има ли и в Хирошима и в Нагасаки паметници на американските летци, бомбардирали Хирошима и Нагасаки с атомни бомби? Има ли в Сирия, Ирак, Афганистан, Либия, Бивша Югославия, Виетнам и така нататък, благодарствени паметници на американските летци, бомбардирали тези държави и избили милиони невинни жертви?
20
3
 
31
 
! Отговори
Паметлив преди 9 години
САЩ пак бяха изненадани и вкарани в капана-дадоха ясни индикации,че не желаят унищожаването на ИД!Което и беше търсения ефект,ха-ха!Хитрата сврака-с двата крака!А руснаците,освен няколко самолета и тесте стари снимки не са направили нищо!Американците клъвнаха,а нашите папагали след тях!А да видим как са взели "самостоятелното" решение,след като господарите им твърдят обратното!Е те това е "хибридна война",да ги направиш луди гъби!Има една стара,но истинска история от родния ми град,ще я разкажа