На 101 г. почина майката на Пеле

Тя надживя Краля на футбола
Обновена: 22 юни 2024 09:08 | 22 юни 2024 08:00, Александър Попов
5
На 101 г. почина майката на Пеле

Селесте Арантес, майката на бразилската футболна легенда Пеле, почина на 101-годишна възраст, надживявайки известния си син с 18 месеца, съобщи семейството.

"Почивай в мир, бабо", написа най-големият син на Пеле - Единьо - в Instagram, като посланието беше илюстрирано със снимка, на която той прегръща баба си.

Не бяха дадени подробности за причината за смъртта. Според местните медии Арантес е била хоспитализирана в продължение на осем дни.

По време на смъртта на сина ѝ членове на семейството твърдят, че Арантес е имала когнитивни затруднения и не е знаела, че световноизвестният ѝ син е починал.

Арантес, която се омъжва за бащата на Пеле, Жоао Рамос до Насименто, на 16-годишна възраст, има и друг син, Жаир, който умира през 2020 г. от рак - същата болест, която отнема живота на Пеле.

Тя посвещава живота си на грижите за децата си.

"От ранна възраст тя ме научи на ценността на любовта и мира", пише Пеле в Инстаграм на 100-годишния си рожден ден, заедно с три снимки, на които са заедно на различни етапи от живота си.

Девет дни по-късно Пеле е приет в болница в Сао Пауло, където умира от рак. Погребалната му процесия включваше емоционална спирка в дома на майка му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Пелемайката на Пеле
Още от Русия
Въпреки спънките от Путин: Руснаците пият все повече и все по-често
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А царя на мача - е Ицу кюрда мамата :)))
3
7
 
0
 
! Отговори
Василев преди 1 седмица
Кралят на футбола е Диего Армандо Марадона един единствен във Вселената!Агент Сара Мишел!ЦРУ!!!
2
2
 
8
 
! Отговори
Ко? преди 1 седмица
"...пише Пеле в Инстаграм на 100-годишния си рожден ден..."Излиза, че майка му го е родила, когато е била едногодишна?Е, това вече е новина.
1
3
 
15
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 седмица
"Почивай в мир, бабо", написа най-големият син на Пеле - Единьо - в Instagram, като посланието беше илюстрирано със снимка, на която той прегръща баба си." === Значи това трябва да е Единьо :) Ами че той е като брат близнак с баща си Пеле бе. И още "От ранна възраст тя ме научи на ценността на любовта и мира", пише Пеле в Инстаграм на 100-годишния си рожден ден :))) Всички в този сайт сте DEБИЛИ и сте за уволнение