Поне 650 000 руснаци са избягали в чужбина от началото на войната

Това показват данни на миграционните власти на над 70 държави
17 юли 2024 07:30, Александър Попов
63
Поне 650 000 руснаци са избягали в чужбина от началото на войната
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-малко 650 000 руснаци са се преместили за постоянно в чужбина от началото на военната агресия срещу Украйна, предаде ДПА.

Повечето от тях са емигрирали в Армения (110 000), Казахстан и Израел (по 80 000) според независимия интернет портал "Бел". Руснаците не се нуждаят от виза, за да влязат в тези страни.

Германия също е предпочитана дестинация за руснаци, като броят им се е увеличил с повече от 36 000 души. Няма официална информация от Москва за броя на хората, които са напуснали страната.

"Бел" твърди, че е направил изчисленията въз основа на данни от миграционните власти. Общо в изчисленията са включени данни от над 70 държави, като например новоиздадени разрешения за пребиваване или молби за политическо убежище.

Въпреки това порталът твърди, че данните не са пълни, тъй като някои популярни сред руснаците държави като Тайланд, Азербайджан и Кипър не са отговорили на запитванията. Други държави като Обединените арабски емирства, в които много руснаци също се преместиха след началото на войната, не са включени в изчисленията.

Сред руснаците, които са емигрирали, вероятно има не само противници на войната, но и много хора, които правят бизнес на други места и искат да заобиколят санкциите, отбелязва ДПА./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: РусияВойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е оздравителен процес. Тези хора не са нужни на родината си. И на нас ние е необходим такъв.
47
0
 
3
 
! Отговори
агент 006 Мъдлър преди 1 месец
Поне 5 млн са. Населението на Русия намаля с 2-3 млн на година. Това не са убити, а избягали.
46
2
 
4
 
! Отговори
хитър петър преди 1 месец
До До Петърмомче младо и зелено,отдавна минаха войните,в които войниците се строяват в каре и вървят напред,а другите ги пердашат с топове,пушки и квото имат.Това беше по времето на Наполеон.Сега НАПАДАЩИТЕ пердашат със самолети,артилерия и ракети,а отрбаняващите се чудят де да се дянат.
45
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До 52 До Петър Когато са писани тези 'ПРАВИЛА" е нямало четири военни технологии: 1. Касетни боеприпаси 2. ОДВВ - Обемно Детониращи Взривни Вещества - ОДАБ, Солнцепек, Термобарични боеприпаси... 3. Управляеми планиращи/лазерно насочвани/ГПС насочвани/Тлевизионно насочвани бомби 4. ФПВ дронове Камикадзе... Руснаците МАСОВО ползват тези технологии и когато Руските Щурмоваци достигнат до Украинските позиции... Има много малко изобщо адекватни и живи хора които в повечето случаи просто се предават!
44
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Сът 50 ЧЕЛ ЧУЧКЧА ЧЕЛ И СЕ ЧУДИМ КАКВО ПРОЧЕЛ... РЦБ спира да публикува данни колко са обемите на търговията с ценни книжа "ДЕН НАПРЕД"(Спекулация с курсови разлики) за Долари, Евро и т.н. валути на недружелюбни страни. Следващия път попрочетете по-внимателно новината и то на сайта на оригиналния създател - РЦБ.
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако самолетните билети струват по $2000 то 2 000 х 650 000 => от милярд долара. Кой взе тези пари?
42
1
 
6
 
! Отговори
За 50 преди 1 месец
Как що са спрели да дават информация. Крият я рашките. А Украйна дава ли такава информация? Май не. Все пак както са писали по-долу руснаците живеят на собствена издръжка в чужбина, а ние плащаме за украинци.
41
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
35 години Европа им наливаше ежегодно милиарди на Русия за газ и петрол, а ония крадяха и си правеха плановете. За всичко са си виновни ЕС пънове.
40
4
 
5
 
! Отговори
До Петър преди 1 месец
Нападащата страна винаги дава повече жертви от отбраняващата . Ако си минал през казарма следва да е ясно, че по лесно се убива правият войник от лежащият.Последните две и кусур години нападащи са руснаците
39
1
 
0
 
! Отговори
По други данни.... преди 1 месец
От Украйна и Русия общо са емигрирали около 5 млн души. От Украйна са над 3 млн, от Русия около 1,5 млн , разликата в данните се дължат на факта, че тук не се отчитат хора с двойно гражданство и смесени бракове.
38
1
 
12
 
! Отговори
Сът преди 1 месец
От вчера руската национална банка спря да издава информация за финансовото състояние на страната. Инфлация и т.н. Защо ли? Също спряха да дават информация за жертвите на фронта. Защо ли? Аз не знам,вие ми кажете.
37
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всеки руснак с няколко мозъчни клетки в кратуната отдавна си би камшика, емигрира в цивилизована страна и не отиде да се бие в окопите заради болните имперски мераци на кремълският фашизиран запъртак !
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На никой не му се умира заради глупостите на политици милионери и милиардери. Те си лежат на луксозните дивани в сигурните климатизирани къщи скучаят защо да не си поиграят на играта старкрафт- пращат пехота има танкове самолети правят ракетни удари.Зеленски се беше похвалил че войната е толкоз лесна че малкият му син избирал къде да прати танкове и къде пехотинци. Предполагам при Путин е същото само че там дочките показват къде и как да се играе. Но не е игра а там на екранът са живи хора..
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вижте в ютюб как руснаците се опитват да влязат в Америка от Мексико-''В США через Мехико '' Гледат да заблудят американския полицай на КПП да не види добре документ на коя държава му показват през стъклото на колата Ако успеят да минат заветната линия с двете гуми , скачат от колата с вдигнати ръце и викат - Искам политическо убежище , и американците вече нямат право да ги върнат в Мексико и имат 1 година да им се разгледа случая Има много интересни случаи , даже видеа има от минаването
34
7
 
6
 
! Отговори
а укри преди 1 месец
КОЛКО са избягали???И КАК бягат руснаците,като им искат визи,а почти не им дават???Руснаците масово се връщат в Русия,щото навсякъде властите ги притискат,ама карай да пишемЕ кво то ни кажат...СМЕШНИ СТЕ ,драскачите...
33
5
 
3
 
! Отговори
Петър преди 1 месец
До Чебурашка:Г..ЬО какво са 650 000 при 144 000 000 население ставаш смешен. Франция са се въоръжени то Русия е въоръжена и всеки ден черни човали заминават ,за франция и Ус.айна е изгубила над 800 000 войници .
32
2
 
2
 
! Отговори
Няма преди 1 месец
да ги оплаквам. Особено тези на плаж в Тайланд. Щом могат да си го позволят - да се оправят. не са легнали на държавна издръжка. Виж тази новина за убития от украински граничари мъж, който се опитал да избяга от набор в Молдова е лоша. И за другите загинали при опит да се спасят от наборните комисии.
31
4
 
7
 
! Отговори
мдаааа преди 1 месец
Пушечното месо на Укрия изчезва... много фира и на фронта се дава, много загинаха!!! Бягат патриотите по Европата, че даже и в Русия бягат...заеВаха и Родина и патриотизъм... абе x0xлювци!!! Приблизителен брой бeжанци от yкрайна, регистрирани в Европа и Азия от февруари 2022 г. към март 2024 г., по избрана държава ....Държава / Бр. на бежанците: Русия - 1,212,585 Германия - 1,139,690 Полша - 956,635 Чехия - 381,400 Великобритания - 253,160 Испания - 192,405 Италия - 168,840 Холандия - 149,015 Молдова - 116,195 Словакия - 115,875 Ирландия - 104,315 Австрия - 84,13
30
2
 
6
 
! Отговори
Ти да видиш преди 1 месец
Тежък е тролския занаят. Рано-рано на смяна и все Рашистан, Путин. То ако сравним като процент от населението в България е по--зле. А сме ЕС. Иат възможност да живеят в чужбина-живеят. Както пише в статията някои просто развиват бизнеса си и избягват санкции. Други сега им е паднало да се пишат врагове на Путин и се уредят. Вие казвайте за коя от изявените евроатлантически партии да гласуваме другия път Байко, Киро, Пеевски. Казвайте, че е ги новите избори де са.
29
4
 
5
 
! Отговори
Пешо Питанката преди 1 месец
Мен повече ме интересува колко милиона са избягалите урки в чужбина...миграционните служби на тези над 70 държави да не се подпичкват ,ами да започнат да броят...ха-ха-ха.