Убиха командир от "Хамас" при израелски въздушен удар в Южен Ливан

Улучен е от ракета в колата си
10 авг 2024 07:56, Петър Бойчев
44
Убиха командир от "Хамас" при израелски въздушен удар в Южен Ливан
Снимка БГНЕС

Високопоставен командир от "Хамас", отговарящ за сигурността в палестинския бежански лагер "Айн ал Хелуе", е бил убит при израелски въздушен удар в Южен Ливан днес, предадоха Франс прес и Ройтерс, като се позоваха на представители на палестинското ислямистко движение и на ливанските сили за сигурност.

"Израелски удар е бил насочен срещу високопоставен служител по сигурността на "Хамас" от лагера "Айн ал Хелуе", докато той е бил в автомобила си в град Сайда, близо до лагера", заяви един от цитираните източници.

Кореспондент на АФП е видял как спасители изваждат овъглено тяло от кола, докато войници отцепват района южно от Сайда, близо до най-големия от 12-те официални палестински бежански лагера в Ливан, пише БТА.

Ливанската държавна новинарска агенция ННА идентифицира убития като Самер ал Хадж, когото представи като командир от "Хамас". Двама цивилни са били ранени при атаката, която е била извършена от израелски дрон, се казва още в съобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: Хамаскомандирракета
Още от Водещи мобилна
Хюстън, имаме проблем: Двама американски астронавти са заклещени в Космоса
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
Striker преди 4 седмици
Бахахах! Тия ги почнаха по домовата книга!
34
7
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Израел пусна поне 5 ракети от по 900 кг над палестински лагер - сейф зона. Това си е убийство и тероризъм по всички международни правила.
33
2
 
4
 
! Отговори
аноним преди 1 месец
Между другото-Израел ,,убил'' ,,високопоставен''терорист е неприемливо по отношение на самия него.Убиват-за съжаление хора,а терористите ги ликвидират!!!
32
2
 
10
 
! Отговори
1-3 преди 1 месец
Когато целият свят нападаше,убиваше и гореше в пещи невинни хора,всички си мълчаха-целият свят-когато този свят си мълчеше,виждайки как цели орди хуни нападаха,колеха и горяха малки деца в пещите пред изнасилените им и осакатени майки в Израел -мълчаха!МЪЛЧЕТЕ тогава и сега,когато Израел трябва,и отвръща!!!!
31
1
 
2
 
! Отговори
До аноним 29 преди 1 месец
Незнанието не е аргумент.Първо и трите монотеистични религии произлизат от Зороастризма.Второ - научи кои са фарисеите и проследи кой ги наследява.И трето - проблемите на верска основа започват,когато при тези три монотеистични религии започват да се появяват разклонения ( секти) по политически причини.А радикалният ислям е военно политическа доктрина.
30
3
 
9
 
! Отговори
аноним преди 1 месец
На Израел е обявена война-време е да заставят враговете на Израел да замълчат за векове! А в положението на Израел-да се ,,боят''????--е непозволен разкош!!!!
29
8
 
6
 
! Отговори
Кифладжията преди 1 месец
До християнин * То пък щото евреите признават човешкия живот. Цялата феминистка и джендърска идеология в Европа и САЩ се прокарва и финансира от еврейски активисти вече 100 години. На тоя свят невинни НЯМА!
28
4
 
14
 
! Отговори
Честита радост ! преди 1 месец
Честито ! Терористите от Хамас трябва да бъдат избити на 100%. Те са поддържани от кремълския гном.
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кво стана с Иран? На ли всеки момент щеще да пуска милиони бомби над Израел и да ги смаже за 7 минути и 34секунди???Пусна ли ги вече? Има ли още Израел?
26
4
 
0
 
! Отговори
До Сашо 21 преди 1 месец
Кюрди има в Иран,Ирак и в Сирия,освен в Турция.Да не предлагате да се ,,отхапят " територии от тези държави,за да се създаде нова държава?И кой ще я ръководи,след като сам твърдите,че имат слаби лидери?
25
2
 
5
 
! Отговори
аноним преди 1 месец
Да,ХРИСТИЯНИНО-Не споменавай с твоята ислямска уста това свято име под път и над път.А колкото това,дали ще ,,въздаде'' заслуженото,-върни се много малко назад,и прочети как един сербез депутат от турския парламент,в момента в който се изправи пред всички като аслан,и плюнчейки се,кълнеше и се заканваше на Израел,беше поразен на минутата.Падна,и повече не стана!!!!
24
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Израел всеки ден пуска ракети избива хиляди. Иран изстрелят една ракета е пустинята и целия свят Гърми Терористи
23
9
 
5
 
! Отговори
Християнин преди 1 месец
Каква радост от убииствата цари в някакви дребни душиБог ще ви вьздаде заслуженото
22
3
 
11
 
! Отговори
Ина преди 1 месец
Една добра новина!
21
4
 
10
 
! Отговори
Марв преди 1 месец
В Турция Ердоган свали знамената в ден на траур за убития ислямо фашист от Хамас,като по този начин показа че е троянски кон на ислямофашизма в Нато и западния свят.Турция и Унгария трябва да бъдат изключени от Нато поради подръжката си за световния тероризъм и оста на злото!
20
1
 
4
 
! Отговори
аноним преди 1 месец
Тук един ,,християнин'' се опитва да припише нещо незаслужено и непроверено от самия него,случило се преди хилядолетия,но май и той е от жено-подобния тип мъже,които нямайки с какво друго,това хленчи тук.В каменния век живееш,както и твоите симпатии!!!!
19
4
 
12
 
! Отговори
християнин преди 1 месец
към"християнин" Какви сатанисти,какво разпване на Исус Христос преди 2000 г.,умопомрачен християнин-фалшив?Няма нормален християнин,разсъждаващ,да застане на страната на исляма.500 г ние християните,сме яли попарата на исляма.Нищо не е забравено.Евреите вече се бият в името на цивилизованото човечество,срещу варварите,срещу АНТИЧОВЕЦИТЕ,срещу полуделите ислямисти.Те-ислямистите,убиват деца,жени,възрастни хора.Не признават човешкия живот.Това е едно оскотяло общество.
18
1
 
11
 
! Отговори
До възмутен преди 1 месец
Стига вече плаши с тая Турция. На всяка статия за Израел, пишеш че е време Турция да се намеси??? Или си платен дръскач или си пълен найвник! По вероятно е един арабин да не остане на света, отколкото Турция да се обърне срещу САЩ! Мислете малко с тези глави, те не са само за бой!
17
3
 
12
 
! Отговори
Сашо преди 1 месец
До ВьзмутенКрайно време е Израел за започне да въоръжава Кюрдите,които са специалисти във възпирането и унижаването на турския империализъм и ислямисткия терор.Те са 40милиона и ненавиждат диктаторските режими в близкия изток.При кюрдите жените имат еднакви права с мъжете и участват в армията.Сащ въовъжаваха кюрдите,но явно заради слабите им политици в последните години намалиха подръжката си за тях,което е грешка.На ердоган трябва да му се даде по мутрата,защото е краен ислямо-фаsшiст.
16
1
 
6
 
! Отговори
Сът преди 1 месец
*** докато подготвят страшният си отговор,няма да остане и един лидер на тия терорости,нали така копейки?