Япония отмени предупреждението за "мегаземетресение"

Страната прекрати предупреждението за земетресение в коритото Нанкай
15 авг 2024 23:37, Гергана Попова
6
Япония отмени предупреждението за "мегаземетресение"
Снимка: БГНЕС/ EPA

Япония отмени предупреждението си за потенциално "мегаземетресение" една седмица след издаването му, съобщава BBC.

Японското правителство заяви, че вече не изисква от хората да вземат специални предпазни мерки и те са свободни да се "върнат към нормалния начин на живот".

Страната прекрати предупреждението за земетресение в коритото Нанкай на 15 август, след като няма промени в сеизмичната активност, заяви главният секретар на кабинета Йошимаса Хаяши по време на пресконференция.

След предупреждението хиляди японци отмениха планирани пътувания и се запасиха с най-важното, като някои високоскоростни железопътни пътувания също бяха засегнати.

Японската метеорологична агенция заяви, че към сряда не е открила сеизмична активност, показваща някакви тревожни промени в предполагаемата зона, откъдето може да произлезе мегаземетресението, съобщи агенция Киодо.

Предупреждението от миналата седмица дойде часове след земетресение с магнитуд 7,1 по скалата на Рихтер край южния остров Кюшу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от ЕС
B Hидepлaндия наддават за имоти, 70% oт тях ce пpoдaвaт нaдцeнeни
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov Douser преди 3 седмици
НА БАЛКАНИТЕ имаме проблем с активизиране на подмъкването на Африканската платформа под БАлканите вкл до УКрайна// АКо внимателно огледате видео записи на пожари в ЗАПОРОЖКАТА АЕЦ се засичат ГАЗ "ПРЕизподня".. ПОДОБЕН ГАз е засечен в АБК на АЕЦ БЕЛЕНЕ през 1988 година.. МИгрира по разломи в БЪлгария по ДОлнодунавски разломен сноп на пресечна зона с разлом следен Средиземно море / вижте 14 базалтови вулкана Свищов СУхиндол// След земетресенията в Турция следим напрежения 7.9 - 8.1 по Рихтер
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мегазаметресението знае ли, че са го отменили?
3
0
 
0
 
! Отговори
Нанкай преди 3 седмици
Няма да има-нанкай спокойно
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 1:Съскаш ли?
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Може пак да получават нови острови,за да не палят световни войни заради стари острови.Едно време цялата суша е била под вода.Интересно ако пак стане така дали хората ще се бият за глynocти?Не само се бият ами искат и цялата планета да унищожат с ядрени взривове.