Трикове, с които да убедите другите в каквото пожелаете

Покажете, че слушате внимателно
14 юли 2024 22:31, Михаела Лазарова
10
Трикове,  с които да убедите другите в каквото пожелаете
Снимка: Istock
Ако успеете да овладеете изкуството да убеждавате хората, вие ще се сдобиете с безценно качество. Мнозина си мислят, че е достатъчно да имат солидни аргументи, за да убедят другите в правотата си. Уви, това не е така. Необходими са умения и как да презентираме доводите си, какъв ще е езикът на тялото ни, интонацията ни, дали гласът ни ще е стабилен или пък ще потреперва. Това са детайли, които правят впечатление. И ако се провалите при тях, колкото и сериозни аргументи да имате, може да не оставите добро впечатление в събеседника си и той дори да ви помисли за глуповати и нестабилни. Вижте 5 трика, които ще ви помогнат да убеждавате другите с лекота. 
 
Започнете от стойката.
 
Когато разговаряте с някого, когото и да е той или тя, дали от професионалното или личното ви обкръжение, мислете за позата, която сте заели. На никого няма да вдъхнете доверие, камо ли ще привлечете на своя страна, ако стоите прегърбени, хлътнали и мрачни. Напротив, стремете се към изправена позиция, с отпуснати, а не скръстени ръце, усмихнати и уверени в себе си. Позата ви трябва да е такава, сякаш отсреща са ви казали най-хубавите думи, още преди да сте ги чули. 
 
Мислете за дишането си.
 
Ако се усещате напрегнати в момент, в който трябва да сте много убедителни, направете следното - дишайте дълбоко и коремно. Достатъчни са 3-4 дълбоки вдишвания чрез корема, за да се почувствате по-спокойни и овладяли притеснението. Опитайте се при издишването да си представите как стомахът ви се удря в гърба ви. Това ще ви помогне да поемете контрола над тялото и емоциите си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това може да е необходимо за нормалните хора, за българите дето ги лъжат по телефона няма нужда да си толкова изтънчен. Достатъчна е преди избори да прегазиш някой с кортежа и вече не взимат на сериозно.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може пък вече да не е сред нас, тоя с оцета? А дано!
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Започнете с думите "Са че ти обЯсним как с една далавера спечелих пари за пет апартамента!" Бъдете сигурни, че събеседниците ви веднага ще наострят уши и ще попиват всяка ваша дума.
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мноо мразим фалшиво усмихнати хора, които фалшиво се опитват да демонстрират увереност! С такива винаги си приказвам дълго докато не им се изтрие фалшивата усмивчица и не схванат, че няма нищо страшно в това да бъдат себе си. После ги оставям да се развиват.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На тази тема трябва да изнесат лекция някои телефонни измамници.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трикове...... Ако сам не си убеден в това, което презентираш, никого няма да убедиш с никакви трикове. Само ще изглеждаш фалшиво и неискрено.
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До всички казвате: Давайте да правим пачка!
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докато ви научат триковете!
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дай 1 чувал с пачки :)))