Сините няма да подпишат меморандума на ГЕРБ

Коалицията ще подкрепи кабинета с декларация; РЗС също не подписват
17 юли 2009 11:58,
347
Сините няма да подпишат меморандума на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Синята коалиция няма да подпише меморандума, предложен от ГЕРБ, стана ясно след среща между ръководствата на СДС и ДСБ в парламента.

Сините обаче ще подкрепят новото правителство със специална декларация.

Още по темата

Твърдо ще подкрепим съставяне на кабинет с мандата на ГЕРБ, съобщи след срещата съпредседателят на коалицията Иван Костов.

Сините ще застанат и зад мерки и решения на новото правителство, които съвпадат с политическата програма на Синята коалиция.

Те остават отворени за изработване на общи позиции с ГЕРБ за парламентарно сътрудничество и конкретни политики.

"Приемаме меморандума по принцип, като позиция на ГЕРБ", подчерта Иван Костов.

„Синята коалиция ще подкрепи съставянето на кабинета на ГЕРБ, защото са спечелили доверието на избирателите и имат най-голямата парламентарна група, както и защото членуват в едно и също европейско семейство - ЕНП“, коментира Костов. 

По думите му, това е и начинът БСП и ДПС да отидат в опозиция.  

Синята коалиция остава отворена за консултации за изработване на общи позиции с ГЕРБ в парламента за сътрудничество по определени политики. 

„Дано не стане нужда да се убеждавате, че Синята коалиция е ключът към стабилното управление на страната“, заяви Иван Костов в отговор на въпрос дали все още смятат, че са решаващият фактор за такова управление. 

РЗС също няма да подпише предложения от ГЕРБ меморандум заради участието на "Атака".

От своя страна лидерът на националистите съобщи:

“Нямаме никакви условия към меморандума на ГЕРБ и го подкрепяме безусловно”.

Волен Сидеров допълни, че по-късно през деня ще се срещне с хора на Бойко Борисов, за да потвърди позицията на" Атака".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
336
0
 
0
 
! Отговори
Гъбарко преди 15 години
Ама ти наистина си болен болшевик. И си по-дърт от мен даже, щото фонетичното писане е много трудно нали. ХА ХА ХА ХА. Или си редактора, който ми сменя думите, така, че да имат правописни грешки.
335
0
 
0
 
! Отговори
Петър Георгиев преди 15 години
а това ни гарантира чният дълг. Гледаи само какво ще стане Герб ще изтеглят кредит от стовната банка ще започнат да правят проекти за да се види, че се върши някаква работа ще има голямо нагушване от страна на ГЕРБ но не забравяите всичко изглежда че върви към добро, но така е само в началото.някои ден стовната банка ще си поиска дълга е тогава 329 ще видиш какво значи диктатура *** измислен неразбрали че всичко на този свят се превърна в бизнес а бизнес и морал не взаимстват!
334
0
 
0
 
! Отговори
Петър Георгиев преди 15 години
По плосък от това неможе,вдлъбнат данък осн да приемиме.Защо според вас искат този плосък данък защото са корумпирани и чакат бонусите от конкцесионерите които имат благоприятни условия за далари.Атака иска социална политика какжато е в Англия а и ж почето европеиски държави.329 корумпираните използжаха медиите за да обесмислят АТАКА .Ето ти сега сценария на Герб ББ се обързва със сжетовната банка незнак колко си запознат но стовната банка работи единствно и само в интерес на големите
333
0
 
0
 
! Отговори
Петър Георгиев преди 15 години
До 329 Кое точно е диктаторското в партия АТАКА нека да видим1.на предизборното изказване в парламента Волен Сидеров каза:" Ние не виждаме алтернатива, кое е алернатива, до вчера бяха в правителството днес се наричат алтернатива.Кое е алтернатива да вземем Герб предишното пражителство въде плоският данък който е създаден за да могат концесионерите да плащат по ниски данъци, а това ощетява безбожно много хазната ни.Та сега Герб искат същият плосък данък -
332
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Що се чудите??? И на какво по-точно??? България е една селска държава с претенции за икономически тигър :)))))))))))))))))))))))))))))( Понеже хората ги мързи да работят, каквото и да било, в крайна сметка нямаме нито земеделие, нито икономика, нито туризъм. Ами точно поради тази причина постоянно ще ни управляват комунисти!!!! Нали преди 60 години те дойдоха в името на хората, които не работеха изобщо !!!!!
331
0
 
0
 
! Отговори
ГЕРБ преди 15 години
Стига
330
0
 
0
 
! Отговори
Гъбарко преди 15 години
90% от ГЕРБ са бивши или настоящи комунисти. Вижте болшевишкият им устрем.
329
0
 
0
 
! Отговори
Гъбарко преди 15 години
Вие царистите, дето все чакате някой да ви оправи, дали има случай да мислите със собстната си глава. Естестната реакция на нормална парламентарна сила е да не се обвързва с ултра леви националисти като АТАКА. Чети какво казват дте малки десни партии и тогава се радвай на диктаторската си партия.
328
0
 
0
 
! Отговори
Ехехех преди 15 години
Гледам тука много сини влъхви как са седнали да се правят пак на лики ,да дават акъл,да поучават другите - абре аланкоолу,НЕЕЛИВИ СРАМ ВЕ?! С 6% изборен резултат за коалиция от 6 партийки и 13 пъти подред изгубени избори от 2001 г. - ВИЕ СТЕ ПЪЛЕН *** ВЕ -народът не Ви иска на власт,но Вие пак се натискате,па и условия поставят..!?V.. Тъпо,синьо крадливо племе,което нищо старо не е забравило и нищо ново не е научило-комунисти!
327
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
heheheheheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
326
0
 
0
 
! Отговори
ДОКОГА !!! преди 15 години
По-дебилни хора от нас, българите, няма! Развили сме ген, койтони кара да се чувстваме непълноценни, като същевременно се стараем отчаяно да приличаме на играчи, тарикати. Ние сме неуспешенопит на природата - няма друго обяснение за резултатите от изборите.Сега ситуацията е много предвидима, имайки предвид малоумието и на Б.Б.
325
0
 
0
 
! Отговори
Ментор преди 15 години
Проблемът е, че почето хора за пореден път гласуваха ПРОТИВ, а не ЗА някого. Големият процент за Бойко не е мажоритарен вот за ГЕРБ. Той е НАКАЗАТЕЛЕН вот срещу зулумите на тройната коалиция. Но дали ни чакат по-добри времена от чока, който напуска Академията на МВР, поради това, че отказва да прекрати членството си в БКП...
324
0
 
0
 
! Отговори
raid преди 15 години
МЕНТОР НЕКА ПОНЕ ИМ ДАДЕМ ВРЕМЕ НИЩО НЕ СТАВА ЗА МЕСЕЦИ. ОТДАВНА НЕ ВЯРВАМ СЛЯПО НА НИКОЙ БГ УПРАВНИК НО СЕГА ИМАМ ПОНЕ НЯКАКВА НАДЕЖДА. ИЗЛЯЗОХМЕ ДА ГЛАСУВАМЕ НАД 60% КОЕТО СЪЩО ПОКАЗА ЧЕ ИЗЛИЗАМЕ ОТ БЕЗДУШИЕТО КОЕТО ИЗКУСТВЕННО НИ НАСЛАГВАХА
323
0
 
0
 
! Отговори
Фортуна преди 15 години
РАДО се изгуби, защото група активисти на АТАКА и на младежкия ГЕРБ го учат в момента да ака навътре...
322
0
 
0
 
! Отговори
Мими преди 15 години
Raid прегледай се, че май много стник "Шок" си чел и не ти се е отразило добре на психиката, кви рмд-та, кви 5лева?!Все едно Болен, ако дойде на власт няма да бърка в кацата с меда!
321
0
 
0
 
! Отговори
Фортуна преди 15 години
Т ще взема да те оправя, щото ако не ти го паркирам в устата, *** спам-поток от твоя страна няма да спре никога :)
320
0
 
0
 
! Отговори
Сиси преди 15 години
И костов та опраи ама ти май си падаш по чепо на ченгенета!
319
0
 
0
 
! Отговори
Ментор преди 15 години
Съгласен съм за Костов, ама ако мислиш, че АТАКА и ГЕРБ са спасението на България или си хронично *** или разбираш от политика, колкото магаре от военна музика :)
318
0
 
0
 
! Отговори
анна преди 15 години
радо: откога учениците имат мнение по политически и и дали не трябва да си изчакаш пълнолетието, за да започнеш да си даваш мнението, под формата на законен вот, а не във форумите да лъсваш с незряло пубертетско подение?дали не е редно да те баннат...все пак не ни се четат
317
0
 
0
 
! Отговори
raid преди 15 години
ТИЯ СИНИ ПАРЦАЛИ ПОЧНАХА ДА ДРАЗНЯТ ВЕЧЕ. КОСТОВ НАПРАВИЛ МНОГО ЗА БЪЛГАРИЯ ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ ИЛИ СЛЕПИ. КОЙ УНИЩОЖИ ЗЕМЕДЕЛИЕТО КОЙ НАПРАВИ РМД-та И ОКРАДЕ ПРЕДПРИЯТИЯТА ЧРЕЗ ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА. КОСТОВ И СДС СА СИ БИВШИ *** ИЗЛЪГАХА НАРОДА КАТО СИ ДЕЛЯХА ВЛАСТА С БСП. ГЛАСУВАХ ЗА АТАКА И ГЕРБ(мажоритарен кандидат) И В ДВЕТЕ ПАРТИИ ИМА ЧЕРНИ ОВЦИ НО САМО ЧРЕЗ ТЯХ МОЖЕ ДА ИМА ПРОМЯНА В ТАЗИ ИЗСТРАДАЛА СТРАНА ОГРАБЕНА ОТ МРЪСНИТЕ ***