Сините няма да подпишат меморандума на ГЕРБ

Коалицията ще подкрепи кабинета с декларация; РЗС също не подписват
17 юли 2009 11:58,
347
Сините няма да подпишат меморандума на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Синята коалиция няма да подпише меморандума, предложен от ГЕРБ, стана ясно след среща между ръководствата на СДС и ДСБ в парламента.

Сините обаче ще подкрепят новото правителство със специална декларация.

Още по темата

Твърдо ще подкрепим съставяне на кабинет с мандата на ГЕРБ, съобщи след срещата съпредседателят на коалицията Иван Костов.

Сините ще застанат и зад мерки и решения на новото правителство, които съвпадат с политическата програма на Синята коалиция.

Те остават отворени за изработване на общи позиции с ГЕРБ за парламентарно сътрудничество и конкретни политики.

"Приемаме меморандума по принцип, като позиция на ГЕРБ", подчерта Иван Костов.

„Синята коалиция ще подкрепи съставянето на кабинета на ГЕРБ, защото са спечелили доверието на избирателите и имат най-голямата парламентарна група, както и защото членуват в едно и също европейско семейство - ЕНП“, коментира Костов. 

По думите му, това е и начинът БСП и ДПС да отидат в опозиция.  

Синята коалиция остава отворена за консултации за изработване на общи позиции с ГЕРБ в парламента за сътрудничество по определени политики. 

„Дано не стане нужда да се убеждавате, че Синята коалиция е ключът към стабилното управление на страната“, заяви Иван Костов в отговор на въпрос дали все още смятат, че са решаващият фактор за такова управление. 

РЗС също няма да подпише предложения от ГЕРБ меморандум заради участието на "Атака".

От своя страна лидерът на националистите съобщи:

“Нямаме никакви условия към меморандума на ГЕРБ и го подкрепяме безусловно”.

Волен Сидеров допълни, че по-късно през деня ще се срещне с хора на Бойко Борисов, за да потвърди позицията на" Атака".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
296
0
 
0
 
! Отговори
питащ преди 15 години
Разбрах, че Бойко е клатил ръката на Ангела Меркел в Нюрнберг. Но не разбрах, какво още той е клатил в Нюрнберг?
295
0
 
0
 
! Отговори
Хриси преди 15 години
Синя чугунена глава!
294
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
"ДОКЛАД върху проекта за икономически растеж и преход към пазарна икономика в България"подготн от Фондацията на Националната Камара на САЩза Народна Република България Това е икономическата програма на правителствата, в които е участвал Костов, бил е консултант при написването й. Отговаря на всички и - какво се случи в България в периода 1990-2001.Тея от днес.бг ми тирят линка - нещо се уплашиха.
293
0
 
0
 
! Отговори
Гаргамел преди 15 години
Не съм крал!
292
0
 
0
 
! Отговори
Смърф преди 15 години
Да жие командира Гаргамел! Напред към стлото бъдеще!
291
0
 
0
 
! Отговори
НЕ на 21.07 преди 15 години
на 21.07 НЕ трябва да се съставя правителство с участиетието на кръга капитал !
290
0
 
0
 
! Отговори
вЪрти ми преди 15 години
Вретимире, а дали, ей така, как си се напомпал, не моа да дода азе и да ти препомпам пърдялния цвайтер с кожения остен в гащите ми. Да та тегла за ушите и да ти цвърчи червото от кеф. Да ти почерней пърдялнико от кеф и зор, а?! Аре, че те чекам на морето у дискотеката!
289
0
 
0
 
! Отговори
не на 21.07 преди 15 години
на 21.07 не трябва да се съставя правителство с участиетието на кръга капитал !
288
0
 
0
 
! Отговори
МИШО до анонимен преди 15 години
да бехте се сабрали ПОВЕЧЕ да го искате,така не става мои
287
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Най новата коалиция в 41-вото Народно събрание. Тя е между БСП, ДПС и ГЕРБ. Вчера трите партии приеха в контактната комисия по правилника за работа на НС, решение с което разрешиха доносниците на Държавна сигурност за могат да учавствуват в ръководствата на парламентарните комисии.
286
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
АБЕ ВАС ВЯРНО ВИ Е УДАРИЛА ЖЕГАТА ИВАН КОСТОВ ЩЕ УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ ЗАПОМНЕТЕ А И КЛИПА НЕ Е СЛУЧАЕН ЗНАЙТЕ, ГЛАСУВАШ ЗА БОЙКО ПОЛУЧАВАШ КОСТОВ ИЛИ ВИЕ ГО ЗАБРАВИХТЕ
285
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
ИСКАМЕ СИ КОСТОВ - ПРЕМИЕР И ТОЛКОЗ !!! ТОВА Е СПАСЕНИЕТО !!!
284
0
 
0
 
! Отговори
Сема преди 15 години
Ще чакам Б.Б. и сините да се разберат.Вярвам им.Няма да коментирам нищо политическо.Много добре умея да мълча.Целувам ви всички,приятели,но по челото:)
283
0
 
0
 
! Отговори
e преди 15 години
От двадесет години в следизборен период се занимаваме с а "кой ще управлява?".За това "как да се управлява?" се сещаме, когато поредните спасители са *** държавицата. Та така и сега - ББ с този, ББ с онзи, ...А фактите са, че към момента ГЕРБ не е казал "как", а е представил общи приказки, които може да подреди всеки от вас и да ги нарече меморандум. Второ, факт е, че толкова некачестн материал в Народното събрание не е имало никога. *** до пульо! Добре, старите не струват. Но това, което виждам ли ще донесе промяната? Съмнявам се. И съм сигурен, че много скоро ще лъснат доста задни части. Трето: така не става; всеки ден ви давам по лъжичка, но задължително пред медийно обкръжение. В чикагски стник, списван на български, ББ е заявил, че оставя София в перфектно състояние. Ще отида на офталмолог. Зрението ми нещо не ми показва това. След време, ще разберем, че България е остана в .... състояние. Допълнете многоточието. Така, че край на панаира и да работи. Защото май тъпия българин, след като оправи държавата, ще го избере и за президент. Да се готви Господ. (Да ми прости, че споменах името му в такава връзка)
282
0
 
0
 
! Отговори
Вретимир преди 15 години
Мн е яко братле да имаш питбул, беем и да ходиш на фитнес. Аз сега за летото съм се напомпал мнооо яко братле щото като идем на плажа искам да съм номер 1 исички мацки да ми пускат. А чер като ходим у дискотеката братле пак ей такова всички мене гледат щото братле съм се напомпал и мускулите ми са станале огромни. Сещаш ли се братле.
281
0
 
0
 
! Отговори
Марс преди 15 години
Май пак само плямпаш? Костов беше съгласен за коалиция с Бойко, ама той нещо почна да се дърпа....Или не е точно така, а? Герберите искат с тоя меморандум безусловна подкрепа...ама не може само да получаваш..трябва и да даваш...министерства!
280
0
 
0
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 15 години
Прави ми впечатление , че информацията за 2 милярда долара платени от КГБ - мафията по заръка на руското ФСБ , се трие още щом се появи ! Да се надяваме , че този път няма да я изтрият !
279
0
 
0
 
! Отговори
ЖЕГА,ЖЕГА-А-А-А! преди 15 години
Ама жегата силно ви е ударила. То и мен, но по-малко. Какво каза Костов 2 дни след изборите: "Ние не сме такива хора, няма да извиваме ръце!" Какви сте, ние отдавна знаем. Келепирджии и извивачи на ръце. Но нека и Бойко ви види. Щото нали "....ние намерихме общ език с г-н Костов". А сега че борбата не е за гласо, а за Кокала. Впрочем, КОСТов и КОКАЛ нали е едно и също!?!?
278
0
 
0
 
! Отговори
??? преди 15 години
Не мога да разбера, как от 200 коментара в никой не бе отразена най новата коалиция в 41-вото Народно събрание. Тя е между БСП, ДПС и ГЕРБ. Вчера трите партии приеха в контактната комисия по правилника за работа на НС, решение с което разрешиха доносниците на Държавна сигурност за могат да учавствуват в ръководствата на парламентарните комисии. Каокво по-че има да говорим? От месеци пиша,че ът за доносниците от ДС е водораздел между милиционер-комунистите на Бойко Борисов и истинските демократи. Ами онази партийна секретарка Цецка ли каква беше,как да я сравниш с проф.Герджиков. Навремето когато един полуграмотник на име Начо Папазов беше министър на културата, Радой Ралин възкликна: "Едно време на тоз стол стоеше дядо Вазов, а сега седи някой си Папазов!" Какво ти дясно,какъв Бойко Борисов. Просто поредната грандзиозна измама за българите! Боже защо сме толкова слепи ние българите? Вече не ми се виси на к на Европа!!!!!!!
277
0
 
0
 
! Отговори
КОНТРАРАЗВЕДКА преди 15 години
ПАРИТЕ НА ЧОРНИ ГИ ВЗЕХА ГЕНЕРАЛИТЕ ОТ ДС И С ТЯХ ВЪРНАХА ЦАРЯ И НАПРАВИХА НДСВ , АТАКА И РАЗЦЕПИХА СДС ! ДАДОХА И НА 24 ЧАСА , ТРУД , ПОЛЯ СТАНЧЕВА , ВОЛГИН , КОРИТАРОВ И ДОСТА ДРУГИ ! ОМАСКАРЯВАНЕТО НА КОСТОВ Е ОПЕРАЦИЯ НА РУСКОТО ФСБ , НАСЛЕДНИК НА КГБ . ТОВА СЕ ПОТВЪРЖДАВА И ОТ ЛИТВИНЕНКО В ИНТЕРВЮ ПРЕД БЪЛГАРСКИ ЖУРНАЛИСТ ! ЗНАЕМЕ КАКВО СТАНА И С БИВШИЯТ РУСКИ АГЕНТ И СЪС ЖУРНАЛИСТА ! ПЛАТЕНАТА КАМПАНИЯ СРЕЩУ КОСТОВ НЕ СПИРА И ДО ДНЕС