Официално: Алексей Петров арестуван в акция "Октопод"

Цветан Цветанов: Няма нищо лично. Срещал съм се с Алексей
10 фев 2010 17:55, Екип на Dnes.bg
321

Алексей Петров – Трактора, е задържан при специализираната полицейска операция „Октопод“, потвърдиха от МВР.

В рамките на акцията са задържани 14 души, седем от тях са в Националната следствена служба.

Още по темата

Това са братята Йордан Стоянов и Пламен Стоянов, известни като Дамбовците, Алексей Петров – Трактора, Марчело Джотолов – Марчело, Момчил Кръстев, Николай Велков и Лозана Славчева.

Останалите задържани ще останат в арестите за 24 часа.

В сряда привечер от пресцентъра на МВР съобщиха, че около 18 часа Антон Петров – Хамстера се е предал в прокуратурата в София.

Конвоиран е от служители на СОБТ- МВР до ареста на Националната следствена служба.

"Октопод" е продължение на "Наглите", но единствено свързващо звено между двете групи, според разследващите, засега е Антон Петров – Хамстера. Toва съобщава БНТ.

Към 19 часа в сряда стана ясно, че  Алексей Петров вече е с повдигнати обвинения. Това научи БТА от неговите защитници.

Според МВР и прокуратурата групата, към която принадлежи и Алексей Петров, се занимавала с изнудвания, силово събиране на дългове и рекет, незаконно използване на лица за платени сексуални услуги, разпространение на наркотични вещества, незаконно придобиване на значителни финансови средства във връзка с дейността на "Кремиковци" АД в ущърб на българската икономика, търговия с влияние, пране на пари, укриване на доходи, неплащане на данъци и източване на ДДС от държавния бюджет.

По-рано през деня министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов коментира, че петима от арестуваните са на ръководно ниво в йерархията на престъпната структура.

Ето какво още каза Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
7
 
! Отговори
dnes.bg преди 14 години
dnes.bg пише оповержение за ареста!Ген.-лейтенант Горбунов: Този цирк ще свърши утре с пускането на Алексей ПетровДата : 10 Февруари 2010 г. 17:11 ч.Последна редакция : 10 Февруари 2010 г. 17:52 ч. Алексей Петров отдавна не говори нищо. Утре ще го пуснат. Това е един цирк, хляб и зрелища. Това заяви заместник-председателят на Съюза на българските командоси генерал-лейтенант Владимир Горбунов.На въпрос, дали миналото на Алексей Петров не е доста противоречиво, той отговори: Противоречиво е миналото и на Борисов, и на Сакскобургготски, и на кой ли не", предаде КРОСС.Горбунов каза още: Алексей Петров е бил преподавател в УННС, автор е на книга за антитероризъм. Ние правихме рецензия на книгата му. Аз мисля, че бизнесът му е чист. Това е един човек с определено положение".Запитан защо определя случилото се като цирк, хляб и зрелища, Корбунов коментира: "След тези операции - Наглите" 2, 3,4 и т.н. нещата не издържат пред съда. Дори Хамстера - днес са го търсили, но не са го намерили. Защо е пуснат? А и защо е арестуван? Т. е. ако е арестуван и пуснат, значи няма достатъчно доказателства пред съда. Те не издържат. Не бих искал да гадая, но странна е ситуацията с Алексей, който навремето е дал на Бойко Борисов определени документи и така нататък".Той добави: "Ако това, което се случва с Алексей Петров /като служител на ДАНС/, е реално, означава, че цялата схема за допуск до класифицирана информация на тази агенция има огромен пробив. Т.е. как за агент на ДАНС се взима човек, който е с тъмно минало, тъмно настояще и организатор на престъпна група. Какво прави тази агенция? Аз се съмнявам, че тя е сгрешила за Алексей Петров".
107
0
 
20
 
! Отговори
зъл преди 14 години
Стройната организирана престъпна група над 10 г. върши престъпленията си. Така поне твърди Цецко. Значи тя е създадена и е набрала скорост в периода 2000-2004 г. Кой тогава беше главен секретар на МВР? И не беше ли А. Петров тогава служител в същото министерство (под прикритие)? Интересно как още тогава тази престъпна група не е унищожена в зародиш от компетентното ръководство на МВР?
106
0
 
16
 
Отговори
Анонимен преди 14 години
КОЙ ИЗМИСЛЯ ИМЕНАТА НА ТЕЗИ ОПЕРАЦИИ ??!?!?!??!?!??!?!??!??!?!?????!?!??!?!???
105
9
 
6
 
! Отговори
БДС преди 14 години
Не съм гласувал за Боко, но сега ще му пожелая успех. Ще бъде успех само ако осъдят задържаните и ако не спрат само с тях. А и това е само малка част от нещата, които трябва да върши едно правителство. Много ми се иска да не изляза прав и Боко да се окаже човек, който ще свърши нещо полезно. Защото при предишните си постове той не свърши нищо. Сега като че ли дава заявка, че вече е различно.
104
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ама вярно ли е : )
103
2
 
7
 
Отговори
ликтор преди 14 години
Анализ на събитията от последните 30 дни:1.ББ - в Израел /знае се ,че Трактора е в топли отношения с БИВШИ служители от МОСАД/.Явно те са одобрили тези сегашни действия...2.Британските консерватори се отказват от подкрепата си относно РЗС .3.Димитър Абаджиев ...напуска РЗС.4.Махат Милен Цветков от Нова Телевизия/той е в доста топли отношения с Алексей Петров/,махат и рекламата на "Лев Инс".5.Борисов и Цветанов - в Лондон :там ги пришпорват да "ударят"Трактора,не е минал сезонно обслужване.
102
1
 
9
 
! Отговори
Авесалом преди 14 години
От 6 месеца правителството ни е смешно!!! Хляб и зрелища за тълпата, а Дянков ще затяга коланите, ГЕРБ ще вкарат ГМО, и т.н, и т.н, и....
101
0
 
1
 
! Отговори
Mickey преди 14 години
Tова, което казваш не противоречи на АБСОЛЮТНИТЕ истини, които казва ПЪТНИК 168! Само потвърждава , че всички споменати от тебе и него се разписват в една ведомост! Толкова ли ти е трудно да разбереш?
100
0
 
5
 
! Отговори
аха.бг преди 14 години
Ген.-лейтенант Горбунов: Този цирк ще свърши утре с пускането на Алексей ПетровДата : 10 Февруари 2010 г. 17:11 ч.Последна редакция : 10 Февруари 2010 г. 17:52 ч. Алексей Петров отдавна не говори нищо. Утре ще го пуснат. Това е един цирк, хляб и зрелища. Това заяви заместник-председателят на Съюза на българските командоси генерал-лейтенант Владимир Горбунов.На въпрос, дали миналото на Алексей Петров не е доста противоречиво, той отговори: Противоречиво е миналото и на Борисов, и на Сакскобургготски, и на кой ли не", предаде КРОСС.Горбунов каза още: Алексей Петров е бил преподавател в УННС, автор е на книга за антитероризъм. Ние правихме рецензия на книгата му. Аз мисля, че бизнесът му е чист. Това е един човек с определено положение".Запитан защо определя случилото се като цирк, хляб и зрелища, Корбунов коментира: "След тези операции - Наглите" 2, 3,4 и т.н. нещата не издържат пред съда. Дори Хамстера - днес са го търсили, но не са го намерили. Защо е пуснат? А и защо е арестуван? Т. е. ако е арестуван и пуснат, значи няма достатъчно доказателства пред съда. Те не издържат. Не бих искал да гадая, но странна е ситуацията с Алексей, който навремето е дал на Бойко Борисов определени документи и така нататък".Той добави: "Ако това, което се случва с Алексей Петров /като служител на ДАНС/, е реално, означава, че цялата схема за допуск до класифицирана информация на тази агенция има огромен пробив. Т.е. как за агент на ДАНС се взима човек, който е с тъмно минало, тъмно настояще и организатор на престъпна група. Какво прави тази агенция? Аз се съмнявам, че тя е сгрешила за Алексей Петров".
99
3
 
11
 
! Отговори
смешно е преди 14 години
Бандата работела от 10 години насам?Значи е работила яко и цели 4 години докато момчето от Банкя е бил главсек на МВР.Това за какво ви говори?
98
4
 
6
 
! Отговори
zhka преди 14 години
Вярно е 168. Когато прочетох новините, още в първия момент ги свързах с посещинието на Б.Борисов в Англия! Какъв е този "Карт бланш", който са му дали!!! Толкова години тези си играят игричките, а изведнъж - хоп, започват яки хайки и всички или се радват, или тъпеят - какво наистина става!
97
4
 
3
 
! Отговори
trb преди 14 години
sega e momenta petrov..da kaje za mom4etata nad nego ..horata na serGei ..i samiq sergei...nikoi neiska petrov v zatvora iskame sergei i tur4alqta ot dps tam!
96
3
 
12
 
! Отговори
ДО ПЪТНИК преди 14 години
Незнам от кога работи за службите но СЕРГЕЙ ДМИТРИЕВИЧ СТАНИШЕВ го назначи за съветник на Шефа Петко Сертов, е чий човек е тогава или ти си от онези дето се опитваш да манипулираш всички във форума!
95
5
 
8
 
! Отговори
Пътник преди 14 години
Припомняме, че Алексей Петров е започнал да сътрудничи на Националната служба за сигурност през 2000 г., когато министър-председател е Иван Костов, а директор на службата Атанас Атанасов.Докато се подвизаваше като съветник в ДАНС, Алексей Петров влезе в конфликт със считания за близък до Иван Костов, зам. председател на агенцията Иван Даршков, който се ползваше с подкрепата едновремено на ДПС и ДСБ. По-късно Драшков беше уволнен от агенцията, а след смяната на Петко Сертов като председател на ДАНС беше възстановен на поста си. По времето, в което Иван Драшков беше зам. председател на ДАНС, брат му Петър Драшков се забърка в крупна измама с имоти заедно с настоящия депутат от ГЕРБ Емил Димитров. Тогавашният кмет на София Бойко Борисов обяви, че подписът му е фалшифициран от обвинените за измамата, а Петър Драшков беше арестуван, след което освободен. По неофициална информация, в момента Петър Драшков е извън страната.
94
15
 
9
 
! Отговори
до 164 преди 14 години
Жалък си.*** като гъба.Такива доведоха на власт неграмотника от Банкя.
93
10
 
18
 
! Отговори
партенка преди 14 години
Полицейските акции са поредната миризлива партенка на режима на ББ. Пускат по казионните телевизии клипове, които показват в ролята на командосите балетния състав на оперетния театър. С балетна стъпка тези артисти (добрите) влизат в някакво заведение, където други артисти (лошите) дремят по масите. И в рамбовско-сперминаторски маниер, телевизионно въздействащо, добрите крещят заучен текст за стряскане на всички заспали пред телевизорите. И ние зяпаме, как артисти, облечени като командоси, залавят други артисти, преоблечени като опасни престъпници нагли крокодило-октоподи. Клиповете се излъчват по кабеларките всеки ден за сутрешните новини. Искат да отвлекат вниманието на хората от истинските проблеми на обществото катастрофалното здравеопазване, безработицата, безпаричието, липсата на перспектива, вездесъщата престъпност, корупцията, вдигането на цените на парното, газта и тока, безхаберието и мутренската същност на режима на ББ и неговото тъмно минало.
92
4
 
12
 
! Отговори
Любопитен преди 14 години
Ген.-лейтенант Горбунов: Утре ще пуснат Алексей Петров 10 февруари 2010 17:11 София /КРОСС/ Алексей Петров отдавна не говори нищо. Утре ще го пуснат. Това е един цирк, хляб и зрелища. Това заяви пред Информационна агенция КРОСС заместник-председателят на Съюза на българските командоси генерал-лейтенант Владимир Горбунов. На въпрос, дали миналото на Алексей Петров не е доста противоречиво, той отговори: Противоречиво е миналото и на Борисов, и на Сакскобургготски, и на кой ли не". Горбунов каза още: Алексей Петров е бил преподавател в УННС, автор е на книга за антитероризъм. Ние правихме рецензия на книгата му. Аз мисля, че бизнесът му е чист. Това е един човек с определено положение". Запитан защо определя случилото се като цирк, хляб и зрелища, Корбунов коментира: След тези операции - Наглите" 2, 3,4 и т.н. нещата не издържат пред съда. Дори Хамстера - днес са го търсили, но не са го намерили. Защо е пуснат? А и... Прочитане на целия коментар защо е арестуван? Т. е. ако е арестуван и пуснат, значи няма достатъчно доказателства пред съда. Те не издържат. Не бих искал да гадая, но странна е ситуацията с Алексей, който навремето е дал на Бойко Борисов определени документи и така нататък". Той добави: Ако това, което се случва с Алексей Петров /като служител на ДАНС/, е реално, означава, че цялата схема за допуск до класифицирана информация на тази агенция има огромен пробив. Т.е. как за агент на ДАНС се взима човек, който е с тъмно минало, тъмно настояще и организатор на престъпна група. Какво прави тази агенция? Аз се съмнявам, че тя е сгрешила за Алексей Петров".
91
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ЕВАЛА ЦЕЦОО ТАКА СЕ БАЧКА, ХАРЕСВАШ МИ, НО ИСКАМ ОЩЕ АКЦИИ ТА ДОКАТО СТИГНЕТЕ ДО ДМИТРИЕВИЧ и ДОГАН! ИСТИНСКАТА МАФИЯ Е ТОВА.
90
0
 
0
 
! Отговори
Пътник преди 14 години
Грешиш Багера (Алексей Петров) работи за службите от 2000г
89
0
 
1
 
! Отговори
BB-AP преди 14 години
aide da po4va da pee aleksei da 4ueme boiko kolko e svet