Официално: Алексей Петров арестуван в акция "Октопод"

Цветан Цветанов: Няма нищо лично. Срещал съм се с Алексей
10 фев 2010 17:55, Екип на Dnes.bg
321

Алексей Петров – Трактора, е задържан при специализираната полицейска операция „Октопод“, потвърдиха от МВР.

В рамките на акцията са задържани 14 души, седем от тях са в Националната следствена служба.

Още по темата

Това са братята Йордан Стоянов и Пламен Стоянов, известни като Дамбовците, Алексей Петров – Трактора, Марчело Джотолов – Марчело, Момчил Кръстев, Николай Велков и Лозана Славчева.

Останалите задържани ще останат в арестите за 24 часа.

В сряда привечер от пресцентъра на МВР съобщиха, че около 18 часа Антон Петров – Хамстера се е предал в прокуратурата в София.

Конвоиран е от служители на СОБТ- МВР до ареста на Националната следствена служба.

"Октопод" е продължение на "Наглите", но единствено свързващо звено между двете групи, според разследващите, засега е Антон Петров – Хамстера. Toва съобщава БНТ.

Към 19 часа в сряда стана ясно, че  Алексей Петров вече е с повдигнати обвинения. Това научи БТА от неговите защитници.

Според МВР и прокуратурата групата, към която принадлежи и Алексей Петров, се занимавала с изнудвания, силово събиране на дългове и рекет, незаконно използване на лица за платени сексуални услуги, разпространение на наркотични вещества, незаконно придобиване на значителни финансови средства във връзка с дейността на "Кремиковци" АД в ущърб на българската икономика, търговия с влияние, пране на пари, укриване на доходи, неплащане на данъци и източване на ДДС от държавния бюджет.

По-рано през деня министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов коментира, че петима от арестуваните са на ръководно ниво в йерархията на престъпната структура.

Ето какво още каза Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
След като има промяна, че всичко, без изключение Е НЕУМЕСТЕН КОМЕНТАРКакво тогава е уместен коментар ?
127
3
 
23
 
! Отговори
муспи преди 14 години
Знаете ли балъци, че при разследването на Масларова се оказало че има да взема а не да дава на българския народ. Все пак правосъдието ще се произнесе окончателно след като се установи дали Масларова е наистина еврейка или се прави на такава.
126
7
 
18
 
! Отговори
урааааааа преди 14 години
тука има,тука нема!кой ще залага?Тарикат Трактор не писка, когато получава Октопод за закускаБаретите най-после бяха пуснати срещу Алексей Петров-Трактора отдавна му бяха мераклии. Точеха му се от години още от времето на Бай Добри. Жандармеристи окупираха басейн Спартак. И отмениха външните, които от месеци нюхат в тази обител. Днес е един прекрасен ден и за Десислава, съпругата на министър Цветан Цветанов. Пипалата на Октопода може да са навсякъде в държавата, но когато бъркат под полата на височайши съпруги, бият през пръстчетата. Пак добре защото едни други фигури просто поръчват показни разстрели. Така че днес е един прекрасен ден и за Алексей Петров-Трактора да пита Златко Баретата, който е вътре, но все още е жив. А не е ровичкал под полата на Цветелина, да речем. И така...Ген.-лейтенант Горбунов: Този цирк ще свърши утре с пускането на Алексей ПетровДата : 10 Февруари 2010 г. 17:11 ч.Последна редакция : 10 Февруари 2010 г. 17:52 ч. Алексей Петров отдавна не говори нищо. Утре ще го пуснат. Това е един цирк, хляб и зрелища. Това заяви заместник-председателят на Съюза на българските командоси генерал-лейтенант Владимир Горбунов.На въпрос, дали миналото на Алексей Петров не е доста противоречиво, той отговори: Противоречиво е миналото и на Борисов, и на Сакскобургготски, и на кой ли не", предаде КРОСС.Горбунов каза още: Алексей Петров е бил преподавател в УННС, автор е на книга за антитероризъм. Ние правихме рецензия на книгата му. Аз мисля, че бизнесът му е чист. Това е един човек с определено положение".Запитан защо определя случилото се като цирк, хляб и зрелища, Корбунов коментира: "След тези операции - Наглите" 2, 3,4 и т.н. нещата не издържат пред съда. Дори Хамстера - днес са го търсили, но не са го намерили. Защо е пуснат? А и защо е арестуван? Т. е. ако е арестуван и пуснат, значи няма достатъчно доказателства пред съда. Те не издържат. Не бих искал да гадая, но странна е ситуацията с Алексей, който навремето е дал на Бойко Борисов определени документи и така нататък".Той добави: "Ако това, което се случва с Алексей Петров /като служител на ДАНС/, е реално, означава, че цялата схема за допуск до класифицирана информация на тази агенция има огромен пробив. Т.е. как за агент на ДАНС се взима човек, който е с тъмно минало, тъмно настояще и организатор на престъпна група. Какво прави тази агенция? Аз се съмнявам, че тя е сгрешила за Алексей Петров".
125
6
 
5
 
! Отговори
патриот преди 14 години
От както спечелиха ГЕРБ не ми върви в живота...Ха това се чува в редиците на БСП.Никога повече няма да им върви ---20 г.стига вече!!!
124
3
 
16
 
! Отговори
УРААААААА преди 14 години
ДА ЗДРАСТВУЕТ БАТ БОЙКО!ДА ЗДРАСТВУЕТ ВСИЧКИ МВР-та ПО ВСИЧКИ ЗЕМНИ КЪЛБЕТА!!!
123
2
 
16
 
! Отговори
хихи преди 14 години
да живее бат бойко и всички МВР-та по всички земни кълбета!!!УРАААААААААА
122
1
 
20
 
! Отговори
балканджията преди 14 години
Браво на Боико и Цветанов...и аз за тази твърда ръка гласувах! Дано да разпилеят тая мафиотщина,начело с БСП и ДПС......
121
2
 
4
 
! Отговори
ddt преди 14 години
She pishem na kvoto si iskam be tupanarin 212 , ti samo da ne idesh na Sofiata pri NDK a to na Kulturata i do Ivo - mai sichki Komuniarcheta i psevdo socialishcheta sa izperdasheni simulirashti homosapien geicheta i geishi xaxaxaa Travestitite fenove na Sergo da mi lapat sofiiskkia Gui
120
6
 
1
 
! Отговори
станишев преди 14 години
Георги въри да се праскундиш нейде и селските нужници с Ивчо ба мойто муньче.
119
11
 
2
 
! Отговори
Георги преди 14 години
Нищо не прай тоз Бойко.При БСП си бяхме супер.
118
6
 
14
 
! Отговори
Иво преди 14 години
Някои хора много се обидиха задето написах Серго Хамстера,затова трябваше да напиша СерГей Педераста шеф на БСП.
117
4
 
6
 
! Отговори
георги преди 14 години
Койй сегааа е номеерр еднооо - ГЕРБ сега е номер еднооо ! :D Браво на Бойко - това се казва да управляваш с твърда ръка, за такова управление гласувах. Искам да видя отзвука и от вечно усмихнатият Станишев.
116
5
 
6
 
! Отговори
Иво преди 14 години
"Ку знайш къв гей си ша идеш на околовръстното да са изпердашиш. "================================Много искам теб да изпердаша - с един буркан в *** ти ***.
115
9
 
4
 
! Отговори
ддт преди 14 години
Аз харесвам новото правителство заради Дим Дуков.Ние гейтарите требе се подкрепяме.Ох па как искам го нанижа на Бибитко...
114
5
 
6
 
! Отговори
ddt преди 14 години
Samo taka triabva da se deistva i vse otniakude imeto Stanishev shte izleze ot niakude ! Moje bi i na peralniata Lev Ins triabva da se napravi edna proverka a ?
113
5
 
7
 
! Отговори
ddt преди 14 години
Evala na novoto pravitelstvo za princionosta na rabota na MVR !!!
112
4
 
6
 
! Отговори
ddt преди 14 години
lelee i hora kato A Petrov sa rarzpolagali s neogranichena durjavna informacia t.e. edin vid, ako sluchaino niakoi reshi da vnasia iadreno gorivo naprimer /zasshtoto naprimer go namira po evtino za stranata/, idva edin Aleksei ili Sergey i mu kazva - abe ti lud lisi kude si trugnal ?? imash li tolkova pari ?? vuobshte koi ti kaza , che ,mojesh da prodavash iadreno gorivo ? Na mnenie sum, che takiva hora triabva da sa po zatvorite i da vidime malko amerikanski film - bivshe chenge v zatvora ! Eva
111
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Браво на МВР
110
10
 
6
 
! Отговори
Тодорка преди 14 години
Ето правилата.Този сайт не е за наркомани гъзари ,неграмотници копелдаши и други нехранимайковци от червените мародери.Вървете да учите азбуката ,калпазани с калпазани.
109
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Какво означаа неуместен коментар? Може би неудобен за някой?