Руският отговор за Курск: Нашите танкове могат да стигнат до Райхстага

Москва въведе режим на "Антитерористична операция"
10 авг 2024 06:50, Петър Бойчев
714
Руският отговор за Курск: Нашите танкове могат да стигнат до Райхстага
Снимка БГНЕС

Нови руски танкове могат да стигнат до площада пред сградата на Райхстага в Берлин в отговор на появата на германска бронирана техника в състава на украинските части, нахлули в Курска област. Това предупреди заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

Агенцията отбелязва, че думите му са в отговор на публикация в германския вестник „Билд“, която съобщава за новата поява на германски танкове на руска земя 80 години след Втората световна война.  

Русия въведе рано тази сутрин режим на антитерористична операция в три погранични с Украйна области, съобщиха руските осведомителни агенции, като се позоваха на представители на властите.

Регионални губернатори и Националният антитерористичен комитет бяха цитирани да казват, че извънредните мерки ще засегнат Курска област, където силите на Москва водят боеве с нахлули на руска земя украински подразделения, и Белгородска и Брянска, посочва Ройтерс.

В съобщението на руските власти се посочва, че решението за въвеждането на режима е взето от Александър Бортников, ръководител на руската разузнавателна служба ФСБ, в отговор на "безпрецедентните опити на Украйна да дестабилизира обстановката в редица области".

Според агенция РИА Новости въведеният особен режим включва мерки като възможно временно преместване на местни жители към безопасни райони, ограничаване на транспорта в определени зони, засилване на охраната около чувствителни обекти и следене на телефонни и други комуникации.

Медведев окачестви публикацията, „в която с гордост се съобщава за завръщането на германските танкове на руска земя“, като реваншистка. „В отговор ще направим всичко, за да доведем новите руски танкове на Площада на републиката (пред сградата на Райстага в Берлин)“, написа той в социалната мрежа „Екс“.

Вестник „Билд“ съобщава, че в украинското нахлуване в Курска област се използват бронирани машини „Мардер“. Засега германските власти нито са потвърдили, нито са отхвърлили официално тази информация, а председателят на комисията по отбрана на Бундестага Маркус Фабер каза, че не вижда проблем в използването на германски оръжия в нападенията на руска територия, включително и на танкове „Леопард“.  

Масираната атака от страна на украинската армия в Курска област започна на 6 август. На територията на областта няколко пъти беше обявяван сигнал за въздушна тревога.

В резултат на обстрелите и нападенията са били убити най-малко петима и ранени над 60 души, сред които девет деца, съобщи ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


714
Още по темата: КурскРусиярайхстага
Още от Времето
Днес първо слънчево, после ще превали и прегърми
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
575
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
По-голяма шега не бях чувал.
574
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Засега танковете на путин едвам стигат да си ошири още малко аналната халкичка пред цял свят.
573
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Стигнаха до райхстага с британска и американска помощ. Иначе мацква да беше паднала.
572
6
 
9
 
! Отговори
българин преди 4 седмици
Когато са дошли през 1944-та руснаците в наше село са откраднали и изпили на дядо ми ракията.Опукали са я до последната капка.Бурето не са го отворили,ч простреляли с пистолет ,подложили са баки и са го източили и изпили за няколко минути. Когато дядо ми попитал какво става му казали,че капитана им го боли зъб!Дивашка нация!
571
7
 
6
 
! Отговори
Паню Баирски преди 4 седмици
Този въшкарник Медведев е съвсем откачен!
570
2
 
7
 
! Отговори
ьяа преди 4 седмици
Тая най-много да стигне до изтрезвителното! Хората с белите престилки да му сложат успокоителна инжекцийка.
569
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Те не могат да стигнат до няква горска хижа от една година ще стигат до Райхстага. :)
568
7
 
10
 
! Отговори
Yvorix преди 4 седмици
Ха - ха - ха!Проскубания пияндурник ще изпраща танкови манерки пред Райхстага, *** се стремят да заловят Степан Бандера,времевия континиум ли се обърка?- Алкашка им работа сър, от некачествения самогон е.
567
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Райхстага?! Пак ли за три дни?
566
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И това настъпление на украинците захлебнуло ... ПР кампанията свърши. Украинските войски, оградени около Чесов Яр не могат да смогнат да бягат. Някой избират да се предадат.
565
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Западняк. За уточнение - Империята на ЗЛОТО е САЩ.
564
21
 
23
 
! Отговори
Крис преди 4 седмици
Смях в блатото... Те за 3 години свършиха танковете , изкараха музейните експонати и не стигнаха до Киев, ама щели да влязатв Берлин. Ако не бяха американците да им помогнат през ВСВ сега щяха да говорят немски.
563
27
 
18
 
! Отговори
NewPantherRheinmetal преди 4 седмици
Горкото джодже номер две - пак е прекалило със самогончик смертельнъй. От Райнметал обещаха първите нови извънземни Пантери на ЗСУ. Предполагам ще бъдат доставени още догодина и директно тествани върху все още живите мослкальсли твари. Десетина бройки ще са съвсем достатъчни да изринат зад Урал алкохолизирана та азиатска гмеж.
562
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Виждам как Блатостан се разпада тотално. *** се бият кой пръв да се предаде!
561
7
 
27
 
! Отговори
СЪВЕТ преди 4 седмици
Този път да спрат на Атлантика ако немогат да карат до белия дом
560
6
 
25
 
! Отговори
гУмен преди 4 седмици
Има големи интереси войната да не спира. Вижда се ясно.
559
35
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 4 седмици
Всички танкове на Русия са от времето на съветския съюз. Правят неуспешни опити да ги модернизират. Армата е голям резил, и става само за окопна война. Берлин е на светлинни години . Руските танкове ще стигат до Берлин като скраб за претопяване.
558
38
 
28
 
! Отговори
Вамчо преди 4 седмици
Бог да пази Русия и Вас герой!
557
25
 
28
 
! Отговори
Зозо преди 4 седмици
Тоя Мечкаров изтрезнява ли въобще??? Само глупости плещи :))))))))))))))))))
556
26
 
17
 
! Отговори
БМДТ преди 4 седмици
Има една песен за Димо Терфеллията. Там една мечка тръгва да се бори с Димо. Накрая става ХУКНАЛА МЕЧКА ДА БЯГА. Това очаква и този Медведь.Сега дали пак ще искат от Кремъл, която територия държат войските, там да минава границата?