Около половин милиард е приходът за туризма от украински бежанци

560 000 пътувания за Коледа и Нова година
Обновена: 27 дек 2022 15:25 | 27 дек 2022 15:00, Камелия Цветанова
133
Около половин милиард е приходът за туризма от украински бежанци
Снимка: БГНЕС

Очакваме около 560 000 пътувания за Коледа и Нова година. От тях около 70 000 са в чужбина.

Същият брой чужденци се очаква да пристигнат у нас.

Голяма част от резервираните пакети са тридневни.

Това каза пред NovaNews проф. Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.

Още по темата
Според него има ръст на пътуванията в чужбина. "Около 30% са повече отколкото е възможно пазарът да даде. Регистрираме 100-150 000 записвания дневно. Интересът за Нова година беше по-голям от пазара - не е имало места. Най-желани са луксозни вили и къщи за гости, частни и спа хотели. Обикновено туристите искат да отседнат при познат домакин - над 38% предварително запазват местата си", заяви той.

По думите му има повтаряемост само при по-близките дестинации - Гърция и Турция.

"В момента сме 12-13% под нивата от 2019 г., ще достигнем нейните нива през 2024 г. Около половин милиард е приходът за туризма от украински бежанци. Очакваме около 1,2 млн. чужденци да влязат у нас между декември и март догодина", прогнозира проф. Драганов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: бежанципътуванеКоледа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
8
 
! Отговори
Някой към 59 преди 1 година
Покрай пропагандата лъсват и истини. Виждаш, че чисти в тази работа няма и започваш да мислиш, наблюдава и анализираш, ако си в нещата ще ти гръмне главата и падне устата, очите ще ти скочат до Марс и пак няма да разбереш що за извратена работа е всичко.
51
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До яяяя Много ти е слаба пропагандата, трябва да изкараш още един безплатен пропагандистки курс към руското посолство.
50
2
 
8
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Няма страшно започват тук от близо две години да пъплят и алжирци, тунизийци, африканци, украйнци....Разгъвайте картата и портфейлите, че не се знае още кой... Няма да се учудя и от Англия да започне вълна и от САЩ даже то тук в Европата сборен пункт. Баварските пенсионери сигурно към Италия ще избягат .... Ние накъде да хванем. Анализатори трябват и разгъване на световната карта....Още някоя година ще се крием с автомати н къщи...
49
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 55 Аз не изтърпях и се записах във Вагнер. Последвай ме и ти.
48
2
 
24
 
! Отговори
яяяя преди 1 година
Който има тик ток да напише потърси за украинците в европа и ще му се изправи косата. Накратко - само снимат какво ядат, пазаруват, къде живеят и как са на далавера, както и къде са се преместят, в случай, че ги задължат да работят! Просто без думи от тия скапани парразити.
47
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние пък дарихме половин милиард на укрите, а пари за отстъпка от цените на горивата за българите няма. Явно сме доволни,щом търпим...
46
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите казват че само от руснаци може да се печели в туризма, от всички други се губи, а най-много се губи от украинците защото избиха много руснаци на тяхна територия които бяха потенциални туристи от които щяхме само да печелим.
45
0
 
20
 
! Отговори
ZV До 47 преди 1 година
Съгласен съм,че нямат работа тук сирийците ,но кому го дирят тук по хотелите укрите? В зспадна укрия нали уж няма бойни действия,но пък и няма и безплатни СПА.
44
3
 
25
 
! Отговори
М. Георгиева преди 1 година
Приходите са толкова, а колко са разходите. За украинците настанени в хотели и почивни станции. Кога на българите ще осигурите по 10 дни почивка в хотел затова че са работили 30-40_45 години в тази държава. Осигуряват ли се същите условия за българските граждани изпаднали в беда - болни, безработни, на тези които съдбата ги е изхвърлила от нормален живот. Раздават ли се на българи - в беда- апартаменти, обзаведени и кой плащща наеми и кой не. Да в беда са и трябва да се помогне но не по тоз
43
0
 
9
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Съжалявам, че нямам вълшебна пръчка да накажат всички *** и скапани кухи нещастници ама зверски така както не са предполагали никога, че могат да бъдат наказани.Няма нищо по-лошо от това да мълчиш и да те унижават простаци от всички страни.
42
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав си но забравяш че не е луд този които яде баницата а който я дава.По принцип незнам дали знаете но в Украйна също са възмутени от украинки които се забавляват по клубове и дискотеки в условията на война и пускат клипове по социалните мрежи.На украинките им е в кръвта да се забавляват.
41
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Половин милиард за мутрите с хотели, а редовия гражданин с половин милиард по-малко защото даряваме на Украйна. А някой от дарителите вече 3 месеца живеят в метални фургони и никой от властта не им обръща внимание.
40
3
 
27
 
! Отговори
само факти преди 1 година
Фактите са: над 400 милиона от държавния бъджет са отишли за укрите. От Плана да сме получили 200, не повече. Като тия 200 не компенсират другите 400, защото са целеви. За десет месеца от над 200 хиляди "бежанци", чухме само рев за петзвездни хотели и обиди към българите. И от тази цифра само около 200 са си намерили работа. Толкова!!! Изводите са: артисти, мързебиви, ***. Нищо лично, факти.
39
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Питайте Харвардците, те ще ви кажат приходите на загуба ли са? С те са!
38
1
 
19
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Брюкселските зелки разсипаха ЕС.
37
5
 
7
 
! Отговори
Някой към 41 преди 1 година
Бягат мигрантите от България защото намират по-платени канали къде да ходят да убият още време без да работят и за повече пари.Новият вид туризъм.Бягат защото в България има истинска свобода на словото и демокрация и можеш да им кажеш всичко в очите дори и това което не им понася, а тук на запад им се полага всичко, а на тебе да мълчиш иначе затвор, а и да работиш и мълчиш,че трябва да ги издържаш и тях и германци и м***нг***ли и ще мълчиш и ще те унижават и говорят за права и равенство и демокрация
36
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Печалба и разходи не се правят само с едно салдо! Приходи половин милиард, а разходите . . . колко са? За правене на баланс е по сложно! Но сме на загуба досега и недейте да оценявате ако не знаете разликата между баланс и приходи/разходи!
35
2
 
24
 
! Отговори
Някой към 37 преди 1 година
Това го разбираме, но примерно не мога да разбера защо цял живот работя къде ли не зверски и никой 5 стотинки пукнати не ми е дал ей така да не говорим за екстри, курсове, рекорди услуги, курорти, храна, дрехи и т.н. Помощ с удоволствие, но да си имаме уважението. Да се освестят да оправят децата на училище, градина и на плантацията с нас, чистене, миене, в заводи в магазини както дойде. Мене никой не ме е питал детето ти облечена ли е или гладно от какво бяга и как си, статути и привилегии...
34
3
 
32
 
! Отговори
ZV до 37 преди 1 година
Бягащи от война не бягат към СПА центрове и курорти и ядат каквото им се даде . Тея от Сирия не са ли бежанци? Едните в Бусманци , другите по хотели. Ай сектир!
33
5
 
7
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Тоя лексуси украинските кой им плаща бензина на бензиностанцията ,м? Едва ли е байганьо столичанина големия данъкоплатец !