"Смърт" на долара? Няма да настъпи скоро

Американската валута ще остане стабилна
22 юни 2024 11:27, Александър Попов
132
"Смърт" на долара? Няма да настъпи скоро
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Неотдавнашна промяна в начина, по който САЩ отчитат стойността на притежаваните от тях чуждестранни активи, показва, че нетните продажби на държавни ценни книжа от 2021 г. насам са били надценени, според анализатори на Goldman Sachs Group.
 
Новият, коригиран спрямо оценката, показател за притежаваните активи показва, че повечето региони не са продавали активно държавни ценни книжа, пишат в доклад Изабела Розенберг и Лекси Кантер от анализаторската компания. Притежаваните ценни книжа са намалели главно поради разпродажбата на американските лихвени проценти, а в някои временни случаи и поради вероятна валутна интервенция.

"С други думи, данните опровергават твърденията за широко разпространени, активни продажби на държавни ценни книжа с цел дедоларизация", пишат анализаторите в доклада. "Смятаме, че съобщенията за кончината на долара са силно преувеличени, а неотдавнашният модел на притежаваните съкровищни облигации е в съответствие с това мнение."

Цялата статия вижте в Bloomberg TV Bulgaria тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: долар
Още от ЕС
След митата за китайски е-коли: Пхенян атакува шунката на Европа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не мога да разбера какво се е загрижил толкова Гуньо да защитава долара , предстои да му набутват цифровото евро , да му изземат труда срещу някакви единици и нули , на които той дори не е реален собственик , водат му там нещо на отчет , от което могат когато и колкото си искат да му вземат , друг му определя нещата на еквивалента на произведения от него продукт , т.е. лишават го от собственост в абсолютния смисъл на нещата
64
1
 
3
 
! Отговори
Но 63 преди 1 седмица
А до сега защо не са преминали? Някой насила ли ги кара да търгуват в долари? А теб?
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тука няма и един който ще предпочете рубла пред долар, ама иначе големи активисти хе хе.
62
1
 
4
 
! Отговори
До 55 преди 1 седмица
Щом основните потребители и производители в света на най конвертируемата стока-въглеводородите преминат към друг вид разплащане като не използват наложената световна валута долара,говори предостатъчно какво се случва с нея!А твоите разсъждения са Типично квартално мислене на дребен балкански субект!
61
0
 
5
 
! Отговори
До 60 преди 1 седмица
Тези, които си изброил плюс Русия, са най-гладни за долари.
60
0
 
4
 
! Отговори
Чичко Паричко преди 1 седмица
Половината оракули дето предвиждат края на долара, си държат парите в долари а останалите са бедни клoшaри без пари. Вервайте им!
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Най - стабилна валута сме имали ои времето на Бай Тошо! Работиш за 100 лева. Стоиш на опашки за хляб, яйца, млако, цирене! Купуваш на черно долари, като си даваш златни монети събирани от дедите ни, за да си купиш долари и за 4 долара в Корекома да си купиш дънки! Та Комунистите ни обраха и златото и позлатика замъците в Москва! И всички викаха "Да живей дружбата между Българската валута и Руската Рубла!
58
1
 
5
 
! Отговори
До 53 преди 1 седмица
Ами вземи пример и си дръж спестяванията в рупии и юани. Кво само разказваш приказки? Някой насила ли ти бута долари в ръцете? Като не те кефят, не ги ползвай!
57
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Глупости сега! Путинарко още преди година дедоларизира долара и вече в масквето курса му гони към 300 рубли за долар хаххаха. Що така ве кАпейки?
56
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 54 - Че кой ползва долари? Ти скоро да си виждал долар на живо?
55
1
 
4
 
! Отговори
До 53 преди 1 седмица
Супер! И после ходят да обменят собствената си валута в долари.
54
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Призовавам всички копейкаджии, в знак на протест да спрат да приемат долари. Да си бачкат само с рубли. В крайна сметка никой не ги задължава да ползват долари.
53
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Най големите потребители на петрол Китай и Индия и най големите производители Саудитска Арабия и Русия вече се разплащат в собственни валути,ха да видим тогава, колко още ще е жив тоя долар?
52
1
 
2
 
! Отговори
братчет преди 1 седмица
До Фют Явно си политик , единствено там се правят пари и се приказват неща несвързани с реалността .
51
1
 
3
 
! Отговори
До Фют преди 1 седмица
демократичната свобода..........................хаха.....................голям виц е това!!!Демокрация...........такова животно нема, брат'чед!!!!
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До ??? Служителка е на погребално бюро
49
0
 
0
 
! Отговори
??? преди 1 седмица
само не можах да разбера тая готина мацка на снимката какво общо има със смъртта на долара!!Ако някой знае, да ме светне по въпроса!!!
48
1
 
6
 
! Отговори
Фют преди 1 седмица
До 39. Не съм ничий абонат. Имам мозАк, работя и правя пари. Благодарение на демокрацията. Доволен съм и се радвам на живота, обезпечил съм семейството си, Благодарение на демократичната свобода и възможността да избирам и ценя труда си.
47
0
 
2
 
! Отговори
Саудитска Арабия преди 1 седмица
не е пример за подражание.............от там излизат много терористични организации............и арабите не са стока, нито евреите са стока...................но и много други държави вече бягат от долара.................факт!!!!
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен В известен смисъл да , зависи на какво ниво , след като е преминал през доларова обмяна и е стана ла бензин и разни други продукти можеш да си ги плащаш със всякакви хартияки .