"Смърт" на долара? Няма да настъпи скоро

Американската валута ще остане стабилна
22 юни 2024 11:27, Александър Попов
132
"Смърт" на долара? Няма да настъпи скоро
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Неотдавнашна промяна в начина, по който САЩ отчитат стойността на притежаваните от тях чуждестранни активи, показва, че нетните продажби на държавни ценни книжа от 2021 г. насам са били надценени, според анализатори на Goldman Sachs Group.
 
Новият, коригиран спрямо оценката, показател за притежаваните активи показва, че повечето региони не са продавали активно държавни ценни книжа, пишат в доклад Изабела Розенберг и Лекси Кантер от анализаторската компания. Притежаваните ценни книжа са намалели главно поради разпродажбата на американските лихвени проценти, а в някои временни случаи и поради вероятна валутна интервенция.

"С други думи, данните опровергават твърденията за широко разпространени, активни продажби на държавни ценни книжа с цел дедоларизация", пишат анализаторите в доклада. "Смятаме, че съобщенията за кончината на долара са силно преувеличени, а неотдавнашният модел на притежаваните съкровищни облигации е в съответствие с това мнение."

Цялата статия вижте в Bloomberg TV Bulgaria тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: долар
Още от ЕС
След митата за китайски е-коли: Пхенян атакува шунката на Европа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
7
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 седмица
Русия и Китай, а също и други, разпродават US ДЦК. Факт. Все по-голям дял от световната търговия заобикаля долара и SWIFT. Саудитците НЕ подновиха споразумението Със САЩ за петродолара и такова вече НЯМА. Е, колко да е преувеличена смъртта на долара??? Няма да е утре, защото това са инертни системи, но процесът Е В ХОД! И представянето на желаното за реално няма да промени нещата нито в Украйна, която ще бъде прибрана, нито с долара, който ще се регионализира. Нека не подценяванеа читателите.
4
1
 
12
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 седмица
Така си мислите. Щом почнаха да ми пишат, че доларът не е мъртъв, значи е мъртъв :)
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ния напредваме обаче...Скоро без собствена валута, без собствена армия, без собствено производство - напълно независими. Ако и нещо с правителството успеем да направим...
2
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Русия не е Изток и не е Запад. Русия е Център. Визитите на Президента Путин в КНДР и Виетнам отбелязаха завършека на финалния етап от завоя на РФ от запад на изток.
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Еми убаво. А с лева кво прайм. Ше го уморяваме ли завинаги ? Загрижили се вече за американския долар моля ви се...