"Смърт" на долара? Няма да настъпи скоро

Американската валута ще остане стабилна
22 юни 2024 11:27, Александър Попов
132
"Смърт" на долара? Няма да настъпи скоро
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Неотдавнашна промяна в начина, по който САЩ отчитат стойността на притежаваните от тях чуждестранни активи, показва, че нетните продажби на държавни ценни книжа от 2021 г. насам са били надценени, според анализатори на Goldman Sachs Group.
 
Новият, коригиран спрямо оценката, показател за притежаваните активи показва, че повечето региони не са продавали активно държавни ценни книжа, пишат в доклад Изабела Розенберг и Лекси Кантер от анализаторската компания. Притежаваните ценни книжа са намалели главно поради разпродажбата на американските лихвени проценти, а в някои временни случаи и поради вероятна валутна интервенция.

"С други думи, данните опровергават твърденията за широко разпространени, активни продажби на държавни ценни книжа с цел дедоларизация", пишат анализаторите в доклада. "Смятаме, че съобщенията за кончината на долара са силно преувеличени, а неотдавнашният модел на притежаваните съкровищни облигации е в съответствие с това мнение."

Цялата статия вижте в Bloomberg TV Bulgaria тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: долар
Още от ЕС
След митата за китайски е-коли: Пхенян атакува шунката на Европа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
7
 
4
 
! Отговори
Матрьошките драскат преди 1 седмица
Изредиха опорките за дедоларизацията, а сега е време да отидат да си напазаруват нещо с могъщата рубла. Някъде в паралелна вселена може би.
23
4
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
БРИКС правиха собствена валута и накрая всяка държава от съюза налита на доларчета и евро.Чебурашките се набълбукаха с индийски рупии и сега се чудят какво да ги правят.Дали като тоалетна хартия или като тапети.
22
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
и другаря Брежнев преди 50 години очакваше *** на долара, ама не я дочака:)
21
4
 
13
 
! Отговори
Саудитска Арабия преди 1 седмица
вече не търгува с долари.............скоро и други страни,големи прозиводителки на нефт, няма да търгуват с долари..............ще има смърт на долара, но доларът няма да умре бързо, а бавно и мъчително, защото ако умре бързо, ще има хаос и шок в световната икономика и търговия..............но процесите са необратими..........."Цар Долар" е много болен и ще умре!!!
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Само едно надписче " банкнотата е обезпечена със злато , сребро и всички активи на банката " и ФИдИралното резерв става печатница на клишета за вътрешна употреба , мое да си печата колко си иска .
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Смятаме, че съобщенията за *** на долара са силно преувеличени".............Елементарни лъжи разпространявани от доларозависимите.
18
1
 
12
 
! Отговори
ще има преди 1 седмица
смърт на долара...............рано или късно, колкото по-рано-по-добре за света............САЩ е една фалирала държава с дълг................не знам колко си трилиона .............имат една печатница на пари и печатат долари, дори не те, а ционисткото лоби, което управлява Федералния Резерв на САЩ!!!!
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ами светът масово се отказва от американски ценни книжа,ама това не било сигнал за нищо,просто моделът бил сгрешен!След това което се случи с активите на една световна сила като Русия,едва ли има още наивници които да смятат,че техните пари скътани във вид на доларови активи са в техни и са в безопасност!
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако долърът наистина беше стабилен нямаше да има нужда от подобни статии, следоватено смъртта му е започнала. Благодаря за информацията днес.бг :)
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ми не си прав за 1 долар може да купиш 0.0000013(8) кг злато
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Посещението на Президента Путин във Виетнам показа, че 60% от стокооборота м/у двете държави е в национални рубли/донги валути. Имаме 60% дедоларизация.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
не бе, не бе, никой не се интересува от Саудитска Арабия, никой не се интересува от Саудитска Арабия.
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Поредните абсолютни глупости , никой не иска смърт на долара , просто да престане да е световна валута защото дори това не беше наложено по естествен път , а с политически уйдурми . Да си обслужва щатския пазар , да си купуват американетата стоки от Китай на вътрешния си пазар . Това , че го превърнаха в инструмент за ограбване на други държави приключва по естествен път .
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А какво става в Саудитска Арабия?
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Разбира се, че умирането на долара ще бъде дълъг процес. Ако долара умре изведнъж това означава крах за световната търговия, не може да се замени от днес за утре. Работи се постепенно по въпроса.
9
0
 
11
 
! Отговори
Политкоректен преди 1 седмица
Вервайте, вервайте... Нито вече се произвежда нещо обезпечено с долари, нито световните ресурси вече се търгуват с тази валута. Краят на долара няма да е веднага разбира се, но така се почва.
8
0
 
3
 
! Отговори
пичката на снимката преди 1 седмица
идва да каже колко е готин долара
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Данните опровергават ли твърденията за широко разпространени, активни продажби на държавни ценни книжа с цел дедоларизация? От доста време наблюдаваме широко разпространени, активни продажби на пиндостански държавни ценни книжа. Дали опровергаващите данни са фейк?
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
1$ = 0,00000000001 кг злато
5
1
 
7
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 седмица
Русия и Китай, а също и други, разпродават US ДЦК. Факт. Все по-голям дял от световната търговия заобикаля долара и SWIFT. Саудитците НЕ подновиха споразумението Със САЩ за петродолара и такова вече НЯМА. Е, колко да е преувеличена смъртта на долара??? Няма да е утре, защото това са инертни системи, но процесът Е В ХОД! И представянето на желаното за реално няма да промени нещата нито в Украйна, която ще бъде прибрана, нито с долара, който ще се регионализира. Нека не подценяванеа читателите.