След потопа: Ким Чен Ун наказа с разстрел десетки чиновници за безотговорност

По време на бедствието са загинали няколко хиляди души
5 сеп 2024 09:01, Петър Бойчев
143
След потопа: Ким Чен Ун наказа с разстрел десетки чиновници за безотговорност

В Северна Корея са били екзекутирани десетки чиновници, след като тежките наводнения в края на юли станаха причина за смъртта на хиляди хора в северния регион на страната, съобщи Chosun TV.

Около 20 до 30 регионални правителствени служители в засегнатия от наводненията район са били разстреляни миналия месец, съобщава медията, цитирайки неназован представител на южнокорейското правителство.
В резултат на опустошителни наводнения в най-тежко засегнатия район на провинция Джаган е възможно да са загинали до няколко хиляди души.

Ким Чен Ун заяви на извънредна партийна среща в края на юли, че ще накаже сурово онези, които "сериозно са пренебрегнали" своите отговорности и следователно са отговорни за жертвите. Пропагандният апарат на Северна Корея разпространи снимки на Ким, който наблюдава спасителните операции след бедствието, но не съобщи за смъртни случаи.

Проливните дъждове нанесоха щети на около 4100 домове, наводниха пътища и влакови релси и унищожиха около 3000 хектара земеделска земя в град Синуиджу, търговски център, свързан с Китай чрез мост, и близкия окръг Уиджу, съобщиха севернокорейските държавни медии. Около 5000 души са били спасени, съобщи официалната Корейска централна информационна агенция.

Според Chosun щетите от наводненията са били по-големи на север в провинция Чаганг, която граничи с Китай и е дом на горното и средното течение на река Ялу, известна като река Амнок в Корея. Някои от телата бяха открити по време на дейностите по разчистването на последствията, след като нивото на водата спадна, съобщиха южнокорейски медии, пише Труд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от Образование
Практиката и постоянството са ключови при учене на чужд език
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
4
 
7
 
! Отговори
Лоеста Свинчуга преди 1 седмица
Всяка една ракета 10-15 метрова ракета, с която Ниското Дебело Дете се хвали, че е изстрелял, оставя гладни и в мизерия поне 10-15 хиляди гладни и бедни корейчета, които сега по палатките му се радват и му скачат ревейки... за ко ривети бе... Ми че те парите, с които трябваше да се спре лично дъжда от чиновниците, ги е изял Дебелия Нисък.
101
3
 
9
 
! Отговори
Кръчматъ преди 1 седмица
При всяка несвоевременна и неадекватна реакция от службите, и инстанциите отговарящи за защитата на гражданското население трябва да се носи Персонална Отговорност пред Закона и Обществото. Нали затова Шефовете на тези служби получават по Пет Цифрени заплати.
100
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ако някой е виновен, че има жертви, това е кимчо, нали е богопомазания шопap, който управлява тая нещастна територия, трябваше да се застреля сам
99
6
 
7
 
! Отговори
Ха Ха!!! преди 1 седмица
Следващия път гадното прасе като не харчи пари за ракети, от които следват десетки хиляди гладни северно корейчета, може и да се свърши работа... а до тогава, валежите са виновни, и чиновниците, че не са спряли персонално кранчето на валежите... Егати мракобесието. Егати съществата.
98
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дреме му на КИМ за хората, важно е ракети да има, харата са консуматив.
97
7
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
До 90 "Бай Тошо го свалиха неговите другари, самите комунисти не искаха комунизма" - Петър Младенов, Андрей Луканов - все хора с връзки на Запад, които видяха, че при демокрацията могат повече да крадат.
96
3
 
4
 
! Отговори
Ха Ха!!! преди 1 седмица
До БЪЛГАРИННачи следващия път като завали и когато парите от общината са откраднати от партията, трябва калинките да бъдат избити, че някой по-нависоко е откраднал парите, в смисъл? Така ли? Е такива изкривени същества са всичките комунисти. Комуниста нарежда надолу какво да се прави, нещата не вървят, той виновен ама трябва хората под него да се разстрелят. Щото не са спрели времето да вали сигурно... Цял свят ще му се смее на Кимчето за тая постъпка, това долно и гадно човеченце!
95
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
в северна корея народа е виновен до доказване на противното, точно като в Бг
94
1
 
2
 
! Отговори
Самозаблуждаване преди 1 седмица
До До 87Самозаблуждаван Кой ти пречи да си реализираш уникалните "знания" та ти пречат тия с инженерно образования? Пазара за работни позиции е широко отворен, има дефицит на кадри навсякъде.
93
4
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 1 седмица
ПОЗДРАВЛЕНИЯ. САМО ТОЗИ МЕТОД МОЖЕ ДА ОПРАВИ БЪЛГАРИЯ.
92
3
 
7
 
! Отговори
Ха Ха!!! преди 1 седмица
И какво трябваше да направят тия чиновници, които дословно слушат отгоре всяка една стъпка от управлението им? Тва като една дебела и гнусна шефка на старата ми работа, с родители партиини функционери - като имаме успех колеткива, тя обираше всички оваци, когато тя се издъни персонално - целия колектив виновен... Комунистите и техните семейства са най-долните и гнусни същества. Лошото е, че в демократичните управления тия хора имат човешки права. А не трябва да имат!
91
1
 
1
 
! Отговори
До 87Самозаблуждаван преди 1 седмица
Какво знаеш бепендал софииски? Знаеш бил и можеш даже! Да , да продаваш дрога и газ
90
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бай Тошо го свалиха неговите другари, самите комунисти не искаха комунизма
89
2
 
9
 
! Отговори
Лоеста Свинчуга преди 1 седмица
Преди да се самоубие Валери Легасов казва това и за Чернобил - единствената им цел и важно е кой да бъде обвинен и наказан. А това, че проблема идва най-отгоре, не е важно, налЕ? Комунистическите режими навсякъде са еднакви - човекомразни и тотално против хората. Това са едни маркобесни системи за избиване на човешки същества!
88
2
 
5
 
! Отговори
Лойко Лорисов преди 1 седмица
Когато хората се бъхтят на 5 смени и построят нещо, ходи и се хвали с успехите "си". Сега като има проблем друг виновен. Абсолютна мижитурка и *** е това Кимче.
87
3
 
5
 
! Отговори
Самозаблуждаване преди 1 седмица
До До 65 Как позна, че съм такъв? Разкри ме, край. П.С. Всяка жаба да си знае гьола. Затова драпате за "онова време", щото искате да сте "равни" с хора които могат и знаят повече от вас и се злобявате ако не сте.
86
1
 
8
 
! Отговори
Ха Ха!!! преди 1 седмица
Те тия държавни служители, които слушат дословно дебелия нисък другар какво трябваше да направят? Да спрат валежите и да спрат наводненията... Как? Ако Дебелото ниско момче не харчеше пари само за ядрената програма, можеше и да има пари за хората.
85
3
 
2
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 седмица
Taка е било и по времето на ранната НРБ - разстрелять собаки и всьо кончилассссс, надо следуещие разумеет и работат как надо!;))) Но и сега в България има огромна нужда от такива разстрели;)))
84
0
 
1
 
! Отговори
до 76 преди 1 седмица
""""""А ти лично за какво си персонално отговорен?"""" ------- Аз съм Законопослушен гражданин на тази държава от 52 години!!!!! Ами ти???
83
0
 
2
 
! Отговори
До 65 преди 1 седмица
До Самозаблуждаване,Сигурно и ти си от тези връзкари заемащи мястото на което трябва да е някой с висше образование в дадената област, и си поредния ненужен индивид, които пчеличките/магаретата носят на гърба си.