Тръмп се появи на конгреса като Ван Гог с превързано ухо

Кандидат-президентът бе необичайно сдържан
Обновена: 16 юли 2024 10:56 | 16 юли 2024 10:53, Петър Бойчев
123
Тръмп се появи на конгреса като Ван Гог с превързано ухо
Снимка БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп се появи на националния конгрес на Републиканската партия с превръзка на дясното ухо, което е първото му публично появяване след покушението срещу него в събота, предаде днес ДПА.

Тръмп, за когото по-рано вчера беше потвърдено, че е кандидатът на републиканците за президентския пост в САЩ , беше приветстван на конгреса с бурни овации и ставане на крака. После той позира на сцената със своя кандидат за вицепрезидент Джей Ди Ванс.

Още по темата
Това беше първата му публична проява, след като на предизборно събитие в събота в щата Пенсилвания по него беше стреляно. Тръмп, ранен в ухото и с кръв по лицето, демонстрира непокорим дух, като вдигна юмрук докато го извеждаха от сцената, отбелязва ДПА.

Емоционалната поява на Доналд Тръмп на националния конгрес на Републиканската партия се превърна в подходящата кулминация на период от две седмици и половина, през който бившият президент оцеля при опит за убийство и отбеляза ключови победи, пише в. "Вашингтон пост".

Американското издание пояснява кои победи на Тръмп има предвид.

На първо място, всекидневникът се фокусира върху първия предизборен дебат на Тръмп срещу Джо Байдън, на който според "Вашингтон пост" президентът демократ се е представил изключително зле. Като успехи на Тръмп изданието посочва още решението на Върховния съд на САЩ, че американските президенти имат "абсолютен" имунитет, що се отнася до техните действия, които носят явно официален характер.

Това решение върна делото за предполагаемия опит на Тръмп да преобърне резултата от президентските избори през 2020 г. обратно на по-долна инстанция и отложи постановяването на съдебен акт по него за след изборите през ноември тази година. Друг успех на Тръмп през споменатия период, според "Вашингтон пост", е вчерашното решение на американски съдия да прекрати делото срещу него за неправилно боравене с поверителни документи.

Присъстващите на конгреса бяха в приповдигнато настроение. Самият Тръмп обаче беше необичайно сдържан и видимо разчувстван, като махаше с ръка на множеството хора, вдигаше юмрук, а на моменти правеше жест с палец нагоре, докато отново и отново повтаряше "благодаря ви".

Тръмп се появи на конгреса на републиканците 48 часа след като въоръжен нападател се опита да го убие на митинг в щата Пенсилвания  – трагедия, при която един от участниците в митинга бе убит, а двама бяха ранени.

"Вашингтон пост" обобщава, че нещата за Тръмп се развиват неочаквано добре, особено като се вземе предвид, че до неотдавна множеството правни проблеми на бившия президент са повдигали въпроси за това как ще може да се справи с предизборната си кампания чисто логистично.

Дори ужасяващите моменти на политическо насилие в събота, пише "Вашингтон пост", които по никакъв начин не могат да бъдат тълкувани като нещо благоприятно за Тръмп, имаха за резултат емблематична снимка на бившия президент след нападението, която вдъхнови поддръжниците му и още повече сплоти Републиканската партия около него.

Британският в. "Гардиън" обръща внимание на факта, че Тръмп номинира сенатора от щата Охайо Джей Ди Ванс за свой кандидат за вицепрезидент.

Всекидневникът пише, че когато Тръмп за първи път се кандидатира за президент, е било много малко вероятно човек да си представи, че един ден Ванс ще бъде негов партньор в президентската надпревара.

Оттогава насетне обаче Ванс премина през сериозна трансформация и се превърна в близък съюзник на бившия президент, като подкрепи някои от по-авторитарните прояви на Тръмп, като например поставянето под въпрос на резултатите от изборите през 2020 г., изтъква "Гардиън".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
0
 
! Отговори
на белината преди 1 месец
До Дъга ще му окат кетчупО
113
1
 
0
 
! Отговори
Дъга преди 1 месец
Малките човечета на дъгата, са полудели, разбират че парата свърши и не са на себе си, вият на умряло, Тръмпи идва човечета, време е за разплата
112
1
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
заради тази превръзка ще стане президент това е демокрацията убиваш невиненза да спечелиш всичко е позор но от тях всичко се очаква
111
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Канонизирайте ГОо.Да се слави името мууу!Купи тъпичко ,идеалистично месо ,да постреля с леко или почти халосни ,жалко,че се губи Идеята на цялата републикански-перфектно -замислена Хранителна Верига... Няма как да го изядат ,чак пък...И част от Инвестмънтс ще се погуби.Кремацията като цени си е ебалм.,Тъй де,мръсниик,демократ-убиец.ТръмПпрезидент.Сори,демократи ***.Който сам си го направи...
110
0
 
0
 
! Отговори
Момчил Манов преди 1 месец
До Всичко е лъжа? не само ухото , ами и мозъка ....
109
0
 
0
 
! Отговори
vui4oto преди 1 месец
До Оня ... рикламки , бате , рикламки от най-висока класа ....
108
0
 
0
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 месец
...На изборите ше го играеДжак Спарооу--ОТ "АМЕРИКАНСКИ ПИРАТИ"!!!!!/...нали е киноартист.../
107
0
 
1
 
! Отговори
43000 преди 1 месец
много ме кефите евроатлантиците - всички в противниковия лагер са жожета, клоуни, животни и т.н. а накрая циркът е от партията, която подкрепяте - пици с кристали, парапети, управителни съвети на НПОта, недоволство от собствените им конституционни промени, липса на готовност за осъществяване на мандата, който са им дали и т.н. кой да ви вземе насериозно? буци ви ползва за полова кърпа, хахаха
106
0
 
1
 
! Отговори
АМИ, ДА.... преди 1 месец
ПРАТИЛ ГО Е НА ПУТИН ЗА СПОМЕН !
105
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цирк. Жорж Ганчев 2.
104
2
 
1
 
! Отговори
до 28 Благодаря преди 1 месец
за забавлението! ;-) Какъв сеир! Отдавна не си губя времето с тези фарсове, така че много детайли не са ми известни. Четох, че наранено дясно ухо е някакъв тал*му*дски ритуал. Между другото, московското ухо, Сайдакрами Муродали Рачабализода, е единственото (от четирима) със споменати 3, много дълги и абсолютно нелепи, имена (очевидно за нуждите на джематрията), като всички други набедени "атентатори".
103
0
 
4
 
! Отговори
хе хе хе преди 1 месец
Такава хубава статия, направо подканя евроатлантиците да разгърнат потенциал - инсинуации със стрелбата, Тръмп осъден справедливо, ще има разгромна победа на Байдън. Но коментарите ми се виждат хилави нещо, няма ентусиазъм, повече на отбий номер приличат. Малко съм разочарован от евроатлантиците:)
102
0
 
2
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
Бат Дончо ся с дясното ухо ще остане клепар:)
101
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Следващият път ще е като Салвадор Дали, ще гледа като застрелян.
100
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Долу Възраждане
99
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Опасна тенденция за подкрепа на раш се забелязва напоследък. Избиратели, огледайте се. Децата ви на запад ли ходят, или на изток? С евро и долари ли си купуват жилища, или с рубли?
98
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
стига глупости - не са му отнесли ухото на Дончо - има драскотина, незнайно от какво
97
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 98 Дай да ти отнеса ухото тогава, да видим колко е бедна на нервни окончания ушната мида :))) Пълен цирк от страна на рижавия клоун :)))
96
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледаме как Култът на лявара перверзия се подиграва на Тръмп като го сравнява с БанГог и други перверзии чрез тоя жалак сайт днес....
95
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 95 Ушната мида е бедна на нервни окончания, т.е. чак да вие някой е прекалено да се твърди... Аман от професори словоблудци по сайтовете. Четете, образовайте се !