Поне още трима обвиняеми по кредитната афера "Вълка"

Към Гайтански може да има обвинение и за документни престъпления
18 авг 2024 09:19, Петър Бойчев
77
Поне още трима обвиняеми по кредитната афера "Вълка"
Снимка България днес

Поне още трима обвиняеми се очаква да има по разследването за кредитната афера на Румен Гайтански - Вълка. Анализът на събраните до момента доказателства сочи, че е възможно на Гайтански да бъде повдигнато обвинение и за документни престъпления, пише БНТ.

Очаква се днес съдът да гледа мярката на Гайтански. В момента се проследява и паричния поток след получаването на кредита. Разследващите имат данни, че над 1 милион евро са вложени в закупуването на луксозна яхта, която се е ползвала основно в Средиземно море и Егейските острови. Регистрите сочат, че яхтата редовно е акостирала на остров Миконос, а по нашето крайбрежие е влизала само в южното Черноморие.

Събират се доказателства и за пране на пари, като най-вероятно то е извършено от Гайтански и управители на свързани с него фирми. Румен Гайтански сега е в ареста след като в петък се предаде доброволно. Той се е явил сам още в четвъртък в Антикорупционната комисия, но вместо да бъде задържан му казали да се върне в петък - съобщи вчера пред БНТ адвокатът му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от Звезди
Гаджето на Кендъл Дженър се отнася с нея като с принцеса
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
КАКЪВ преди 2 седмици
СИМПАТИЧЕН ,,ЧОВЕК,,
55
0
 
0
 
! Отговори
НАВСЯКЪДЕ преди 3 седмици
ГНИЛЕЖ-ТРЯБВАТ НОВИ ХОРА В СФЕРАТА НА ОБЩ. ЖИВОТ-СЕГАШНИТЕ ДО ЕДИН В ЗАТВОРА ДО КАТО ПРОГОВОРЯТ,ЗАЩО ГИ ЧАКАТЕ
54
1
 
0
 
! Отговори
аьаьаьаьаь преди 3 седмици
10 милиона е главата на Пеевсеки сега. Ако не го оправят сега цената и ще скочи на 20 след месец. А може и на 50 да стигне до изборите
53
0
 
2
 
! Отговори
КРАДАТ преди 3 седмици
МИЛИОНИ НЕ ХИЛЯДИ И ТО ОТДАВНА,КАТО НИКОЙ НЕ НАКАЗВАТ ТАКА ЩЕ БЪДЕ -ЖАЛКИТЕ СМЕ НИЕ
52
0
 
2
 
! Отговори
Ала бала преди 3 седмици
Поредния цирк който разиграват пред овчия народ...
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Конфискация на обраното и затвор до живот за всички про Кремълски олигархчета!
50
0
 
0
 
! Отговори
Български парадокс преди 3 седмици
Всички му викат Вълка, той казва, че не е мишка,яхтата му е наречена г-н Мишок, а прадядо му е бил гайтанджия.Що е то?Въпрос с повишена трудност за хидроинженери и консултанти на водни огледала и водопади
49
0
 
5
 
! Отговори
До 47 преди 3 седмици
Пепи Еврото е човек на ДПС, тогава Общото ДПС - Доган плюс Делян. Сега настана вътрешен срив и ТОВА Е ДОБРО ЗА ДЪРЖАВАТА. НЕ ЗАЩИТАВАМ НИКОГО.
48
0
 
5
 
! Отговори
До 48 преди 3 седмици
Хубавото за БГ Е ЧЕ ПЕЕВСКИ РАЗЦЕПИ ДПС НА АГЕНТ САВА. ПОКЛОН! ДА СЕ ПРОВЕРИ ДАЛИ СЕ ВРЪЩА ТОЗИ ЗАЕМ НА ДЕЛЯН, ТО Е ВАЖНОТО.
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
СПОРЕД САЙТА БЪРД - ОЩЕ 2023 ГОД ПРОКУРАТУРАТА СПИРА ДЕЛОТО ЗА ТЕЗИ 150 МИЛИОНА НЕОБЕЗПЕЧЕН КРЕДИТ, А ПРОКУРОРЪТ Е СЪСЕД НА ПЕПИ ЕВРОТО! ПРОВЕРЕТЕ!!!
46
2
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ престъпници!!!! преди 3 седмици
Имаме надзорни съвети в банките , комисии, и какво ли още не се дава кредит без обезпечение . Нали знаете че такъв голям кредит не се разрешава само от един човек.ГЕРБ е назначавала банкерите в тази банка ББР .След КТБ имаме ББР . Нали се направиха законови промени за да нямаме КТБ 2 .Е имаме ББР .Още колко по 150 милиона има изтеглени така за които не знаем и няма да разберем .
45
1
 
5
 
! Отговори
Стари схеми за кражб преди 3 седмици
Помните ли пирамидите от началото на прехода и хипер инфлацията .ДС продължава да източва банковия сектор по старата схема и в днешно време като КТБ и ББР .Вишете всички важни позиции са назначени послушници на ДС . В парламента в държавните и регулаторни органи.
44
0
 
5
 
! Отговори
Веслер преди 3 седмици
У нас за такива като Гайтански няма правосъдие видяхме какво стана с черепа Божков едно голямо нищо.
43
0
 
4
 
! Отговори
Съд и затвор! преди 3 седмици
Този антипод на бизнесмен и гангстер ,който винаги претендира че е недосегаем отдавна трябваше да е в затвора а компания да му прави целия политически елитдо 2019 г.!!!!
42
1
 
5
 
! Отговори
До 35 преди 3 седмици
Забравяш да вмъкнеш,че в чекмеджетата на банкяра също има много пачки от тази далавера.
41
0
 
4
 
! Отговори
Трябва ЗАПОР!!!! преди 3 седмици
Вълка спешно продава яхтата си за 7 млн. евро!!!!Луксозният плавателен съд е заплашен от конфискация заради разследването срещу Румен Гайтански
40
0
 
5
 
! Отговори
100 000 000 000 лв. преди 3 седмици
Според някои икономически анализатори, всички крадци досега за 30 години са присвоили от приватизации, еврофондове, данъци, ддс, и др. около 100 милиарда, затова държавата е тръгнала към Буркина Фасо.
39
0
 
3
 
! Отговори
Яхтичка Вълчанова преди 3 седмици
Яхтата на Румен Гайтански се продава за 6,9 млн. евро!!!!!
38
0
 
4
 
! Отговори
Източената България преди 3 седмици
Винаги се касае за източване на обществени средства, а закупените с тях луксозни имоти, яхти и автомобили се ползват от когото трябва, без да може да бъде свързан с тях и улучен, че той е осигурил тази благодат. Така бивши шофьори и сервитьорки стават мега милионери, ако ще и да са бушони. Те поне да произвеждаха нещо, че да има някакъв прираст, ама не, само усвояват фондове, субсидии, обществени поръчки. То е ясно, че да ако си купуваш яхти и бентлита с Кредит или даваш парите на друг, значи нямаш нужда от този кредит за бизнеса си, и той е само прикритие, за направения ти подарък - пари на д
37
0
 
4
 
! Отговори
Вълкодав преди 3 седмици
Типично по български! С чужда пита помен . Разбирам да си е изкарал парите честно нека си купи яхта. Ама нашия какво разбира от лодки? Чул, че е престижно и до там. Най-вероятно това е причината да е купи. И тези 150 млн. лева са минимално от всичко откраднатото от Българската държава.