Председателят на Morgan Stanley Джонатан Блумър е изчезнал при потъване на яхта в Сициля

Потвърдена е смъртта на един човек
20 авг 2024 10:55, Нели Христова
33
Председателят на Morgan Stanley Джонатан Блумър е изчезнал при потъване на яхта в Сициля
Снимка: БГНЕС

Председателят на Morgan Stanley International Джонатан Блумър е сред изчезналите хора след потъването на яхта край бреговете на Сицилия по време на силна буря.

На яхтата е бил и британският технологичен предприемач Майк Линч заедно с 18-годишната му дъщеря Хана.

Салваторе Кочина, ръководител на агенцията за гражданска защита в Сицилия, заяви, че Блумер и Крис Морвило, адвокат в Clifford Chance, също са сред изчезнали.

Плаващият под британски флаг 56-метров ветроход Bayesian е превозвал 22 души и е бил закотвен в непосредствена близост до брега близо до пристанището Портичело, когато е ударен от торнадо в ранните часове на 19 август, се казва изявление на италианската брегова охрана, съобщи "Гардиън".

Потвърдена е смъртта на един човек, за когото се предполага, че е готвачът на плавателния съд. Бреговата охрана съобщи, че изчезналите са хора с британска, американска и канадска националност.

Петнадесет души бяха спасени, включително съпругата на Линч, Анджела Бакарес, която е собственик на лодката, и момиченце на 1 година, което е било спасено от майка си.

Говорител на Линч, съосновател на Autonomy, софтуерна фирма, която се превърна в едно от най-ярките светила на британската технологична сцена, отказа да коментира случилото се. Оцелелите твърдят, че пътуването е било организирано от Линч за негови колеги.

Описван като британския Бил Гейтс, Линч прекара голяма част от последното десетилетие в съдебна защита на името си срещу обвинения в измама, свързани с продажбата на софтуерната му фирма Autonomy на американската технологична компания Hewlett-Packard за 11 млрд. долара.

През юни 59-годишният Линч беше оправдан от съдебно жури в Сан Франциско, след като повече от година живя под домашен арест.

Часове след новината за потъването на яхтата стана ясно, че съподсъдимият му в този процес Стивън Чембърлейн е починал, след като е бил блъснат от кола, докато е бягал в Кембриджшир.

Чембърлейн, бивш вицепрезидент по финансите в Autonomy, е бил блъснат в събота сутринта и е на животоподдържащи системи.

На 19 август водолази се опитваха да достигнат до корпуса на Bayesian. Лодката е потънала на около 49 метра и прокуратурата в Термини Имерезе разследва инцидента.

"Вятърът беше много силен. Очакваше се лошо време, но не от такъв мащаб", посочи служител на бреговата охрана в сицилианската столица Палермо.

Капитанът на намиращата се наблизо лодка разказа, че когато вятърът се е усилил, той е включил двигателя, за да запази контрол над плавателния си съд и да избегне сблъсък с Bayesian, който е бил на котва до него.

"Успяхме да задържим лодката на място и след като бурята отмина, забелязахме, че яхтата зад нас я няма", каза Карстен Борнер.

Екипажът на Борнер е намерил някои от оцелелите на спасителен сал - включително малко момиченце и майка му - и ги е взел на борда, преди бреговата охрана да ги прибере.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от Русия
Глас от САЩ: Атаката на Украйна в Курск е провокативна и глупава
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
да кажем че всеки преди 3 седмици
ден се давят хора това са няколко човека ,хубаво е че и някои които се мислят за богоизбрани и безсмърни биват отрезвявани
29
1
 
3
 
! Отговори
бл преди 3 седмици
Кон Тики го е казал! При наближаваща буря се вдига котва (или ако няма време направо е откача) и кораба се насочва срещу вятъра и вълните. Излезнаха сведения че друга яхта наблизо се е спасила действайки така. Въпросът е дали капитанът на яхтата е извършил престъпна небрежност или умишлено престъпление.
28
1
 
1
 
! Отговори
Джоунс преди 3 седмици
До АнонименHP не са случайни. Първоначалнo фирмата е произвеждала кодиращите устройства за Гестапо и СС и са били биг френдс с Хитлер... После US естабилишмънт ги спасява на Нюрнбергския процес (заедно с други американски компании като Рокфелер Ойл, Форд, GM, Krysler, Асошайтед прес и редица US банкии застрахователи) като блокира предложението за колективни искове срещу всички компании, които са работили с нацистите по време на войната. Та с други думи: папкали са със златната лъжичка...
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всички ще разберете , че каквото и да правите сметката накрая винаги идва. По един или друг начин . Така се балансира енергията в тази свелена.
26
0
 
4
 
! Отговори
Кон Тики преди 3 седмици
До Анонимен 10 Да, ама Тангра е била управлявана от истински моряк. Може ли в буря да закотвиш яхтата? Няма да може да маневрираш и все някоя по-голяма вълна ще те потопи.
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
как пък по едно също време са си заминали тоя милиардер и съподчинения му - единия потънал, другия слуайно блъснат докато тичкал
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Супер модерна петдесет метрова яхта. Иска се голямо съвпадение на нещастни случайности, за да потъне!
23
5
 
3
 
! Отговори
до 15 преди 3 седмици
До *** дано някой ден и 8 млн.български милиардера да заплачете,ама да ревете с кървави сълзи,а дано ама надали,но това не ми пречи да ви го пожелавам с цялорто си сърце и душа,целият свят ще си отдъхне ако дойде видовден за вас,че изпихте кръвчицата на планетата,не се наядохте и не се накрадохте
22
4
 
2
 
! Отговори
ами така е преди 3 седмици
навсякъде по света умират хора,дори и да са богати,безсмъртни на тая планета са само българите,тях господ ги пази да не им падне косъм от главата
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пропускате, че британския "Бил Гейтс" е изпържил НР само с 8 млрд.$, а това, че съда го оправда, означава, че има добри адвокати. Явно е поръчан от някой изгорял. Ружа също така замина.
20
3
 
4
 
! Отговори
Ясан преди 3 седмици
*** како, къдей туй Сициля?
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Председателя на морган стенли и той е някакъв схемаджия за да се изпари.
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На Морган Стенли ИНТЕРНЕШЪНЪЛ!!!! Правете разлика некадърници, само пускате дезинформации.
17
1
 
5
 
! Отговори
Негър Скиор преди 3 седмици
.........Наште играха белот на една яхта без да се познават в Монако май.......и направиха правителство без да има сърдити. А този е ....... ще ме цензурират....
16
1
 
8
 
! Отговори
до 3 преди 3 седмици
Няма нова самоличност.То,беше едно време.Днес освен отпечатъци се снимат и зениците и устните.Освен да живее в Амазонската джунгла.Но и там ще го открият.Света вече е малък.
15
2
 
7
 
! Отговори
Седераст преди 3 седмици
Да, изглежда невероятно ветроходна яхта просто така да потъне. Но тук няма конспирация. Вижте в youtube:BREAKING: Sailing Yacht Sinks in Freak Tornado, One Fatality | SY News Ep371Вероятно още 6 жертви, общо 7. И много богатите плачат, такава им е била съдбата!
14
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
сигурно ще го намерят на дъното с един принтер вързан за врата
13
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много интересно, двамата обвиняеми да починат при инциденти по едно и също време.
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 1 Обясни, моля, на аудиторията какво означава да са го максуелнали и как завършва един от най-великите спекуланти в историята - Максуел.
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Някои умират до кофите или замръзвайки зимата от студа, а други на 56-метрова яхта. По-добре да е второто. По-добре да умреш богат, отколкото да умреш беден.