8 билки, действащи противовъзпалително

Може да се консумират като чай
19 авг 2024 18:30, Михаела Лазарова
6
8 билки, действащи противовъзпалително
Снимка: Istock

Билките са част от нашето ежедневие под една или друга форма. Консумираме ги под формата на чай, добавяме ги към ястия, приемаме ги като хранителна добавка. С билките трябва да се внимава, затова преди техния прием е важно да се допитаме до лекар.

Знаем, че възпалението е в основата на повечето заболявания.

Вижте някои от билките, за които е известно, че действат противовъзпалително.

Ашваганда – Тя е добре позната противовъзпалителна билка, която се ползва в аюрведа. Според някои данни, ашваганда може да допринесе за намаляване на кортизола в тялото, балансиране на нивата на кръвната захар, облекчава безпокойството, облекчава надбъбречната умора и засилва имунната функция.

Корен от астрагал – Използван е от хиляди години, за да помогне на тялото да се бори със стреса. Лабораторни изследвания показват, че неговите екстракти са в състояние да намалят възпалението и оксидативния стрес. Билката съдържа сапонини, флавоноиди и полизахариди, които са отговорни за нейните противовъзпалителни ефекти.

Източник: Билки, действащи противовъзпалително 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: билкичайашваганда
Още от Здраве
Трикове против червило по зъбите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Жълтият Кантарион!
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
преди няколко десетилетия студентите по медицина са изучавали и билки. От много време, наистина от много време, студентите по медицицна, не само не изучават билки, а и хал хабер си нямат от тях, нещо повече, голяма част от новите медици, в най добрия случай, не проявават интерес, а редовно, се отнасят отвисоко към природата.Защото са израсли в свят, където средностатистическият човек едва ли може да разпознае и назове 50 растения и да е наясно как изглеждат и къде виреят.=> Мъртвото е по-ценно
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не прочетох всичко, но считам, че без да подозирате, сте пуснали забележителен материал. Забележителен с това, че използа индийски лекарствени средства. Всъщност Индия, пардон - Бхарат - както вече е правилно да наричаме държавта, е основен доставчик на лекарствени съставки за цяла Европа, а и за Русия. Да, да в Европа се опаковат индийски лекарства на практика. И санкциите на ЕС за Русия в сектор лекарства насочи Русия към първоизточника, между другото.
2
1
 
4
 
! Отговори
Стига преди 3 седмици
Какви са тези чудесии, къде да ги търсим, това някаква реклама ли е? Къде е чесънът, и другите растения от градините ни? Честно, не отворих линка, защото ако началото е глупаво, то дочитането е още по. При зор има аспирин, поне го има във всяка аптека, а не да го издирваме под дърво и камък.
1
0
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 седмици
ся отивам да откина малце ашваганда и астрагал от градинката в двора...